8.8.2012

-60 kg

Aloin miettimään tavoitepainoani, ehkä olisi hyvä asettaa joitakin tavoitteita - sekä väli- että päätavoite. Suurimpana tavoitteenani on kuitenkin kokonaisvaltainen hyvinvointi, tyytyväisyys omaan itseeni sekä hyvä terveys. Jos nyt ihan lopullista painotavoitetta ajatellaan niin pudotettavaa on semmoiset 60 kiloa. Sehän on normaalipainoisen ihmisen verran läskiä, huh. Painotavoitteeni on siis siinä 70 kilon paikkeilla. Näin vähän olen painanut ehkä noin 12 vuotta sitten, eli aika kauan olen kantanut suurta määrää ylimääräistä mukanani. En toki kokoaikaa ole ollut näin painava, vaan pikkuhiljaa olen onnistunut kerryttämään nämä massiiviset lukemat.

Tavoitepainossa olisin minun pituiselleni (168 cm) normaalirajan yläpuolella, juuri ja juuri. Normaalipainon yläraja on 70,3 kg. Toisaalta en ole koskaan tarkkaillut omaa BMI:tä, joka muuten tällä hetkellä on 46,1 !!!, koska se ei kerro todellakaan koko totuutta ihmisestä. Periaatteessa normaalipainon rajoissa voisin painaa jopa vain 52,2 kg, mutta tykkään, että itse näytän paremmalle jos en ole ihan hirmu laiha vaan se normaalipainon yläraja olisi hyvä.

Tietysti nyt jo itseänikin kauhistuttaa kuinka paljon on pudotettavaa (hyvä jos tähän mennessä on reilu kilo lähtenyt) mutta siksipä ei kannata vain jummittua tuohon kokonaipudotukseen vaan laittaa itselle maltillisia välitavoitteita. Laitan myöhemmin omat välitavoitteeni tänne, jotta pystytte tekin seuraamaan, että pysynkö tavoitteissani. :)

Oheisesta taulukosta voit katsoa oman BMI:si tai laskea sen täällä.
Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille! :)

2 kommenttia:

 1. Hienoa kun on suunnitelma! Ja turha sitä pitkää matkaa on kauhistella. Tästä lähdet ja sillä selvä, mitään kiirettä ei varmasti ole. Olet tekemässä pysyvää muutosta elämässäsi ja se paino laskee sieltä hiljalleen kun annat aikaa. Ja niin, täytyyhän sitä muistaa kieltäytyä ja kestää houkutuksia :)

  Tavoitepainosi on muuten hyvin sama kuin mulla. Olen ajatellut omakseni 70-73 kg. Ja tarkoittaa minullakin 50 kg pudotusta, huh! No, nyt on siis parikymmentä lähtenyt jo melkoisen helposti, joten uskon kyllä tuohon tavoitteeseen!

  Tsemppiä taas tuleviin päiviin! Ja viikonloppuun! Minulle ne olivat aluksi kaikista vaikeimpia, mutta nyt pystyn jo helpommin syömään silloinkin kuten arkena.

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa kiva fiilis kun luin tekstiäsi, kiitos kannustuksesta. :) Kannustat onnistumisellasi minuakin jatkamaan. :) Kamppailen päivittäin erilaisten houkutusten kanssa, välillä sorrun ja välillä en mutta alkuhan se varmasti on monelle vaikeaa. Ja tosiaan viikonloput ovat vaikeita, varsinkin jos on töistä vapaalla. Täytyy vain keksiä muuta tekemistä niihin kohtiin, joissa normaalisti söin ja herkuttelin. :)

   Käyhän välillä kertomassa omia kuulumisiasi. :)

   Poista