16.8.2012

Kariseeko kilot tällä vauhdilla?

Nyt kun takana on pari viikkoa tätä projektia ja tähän mennessä kiloja on pudonnut jo muutama, olisi hyvä miettiä välitavoitteita painonpudotukselle. Lopullinen tavoitehan minulle on se 60 kilon pudotus.

Yleinen suositus taitaa olla puoli kiloa - kilo viikossa. Olen kuitenkin sen verran ylipainoinen, että näin aluksi asetankin tavoitteeksi noin 1,5 kg:n pudotuksen viikossa. Ja myöhemmin sitten se kilo viikossa.

 


Olen aloittanu laskemisen alkuperäisestä aloituspainosta (130,4 kg), joten seuraavaan tavoitteeseen 27.9. on matkaa tällä hetkellä 7 kg.
Itselle on ehkä mielekkäämpää, että on edes joitakin merkkipaaluja mitä tavoitella. Jos tuntuu, että joskus en pääse tavoitteeseen, en stressaa sitä. Enkä seuraa tätä veren maku suussa, vaan tämä on tämmöinen haaveellinen tavoite. Olisihan se ihanaa jos puolentoista vuoden päästä olisin noissa mitoissa. :)

Miltä tämä näyttää? Olenko asettanut ihan hulluja tavoitteita vai onko nämä toteutettavissa? :)

5 kommenttia:

 1. Aika varovaisesti kannattaa suhtautua noihin tavoitteisiin, koska niistä tulee sitten epäonnistumisia ja kaikenlaista heiluriliikettä, turhaa mielipahaa, jos ei menekään niiden mukaan. Juttu on niin, ettet voi koskaan palata entiseen, ja uudella elämäntavalla laihdut ennen pitkää ja pysyt lopulta normaalipainoisena. Se elämäntavan pysyvä muutos on tärkein tavoite.

  VastaaPoista
 2. Yhdyn aiempaan kommentoijaan :) Mutta tottakai tavoitteesi on saavutettavissa! Sitä vartenhan juuri olet muuttamassa elämäntapojasi. Ja on motivoivaa miettiä tuota painonlaskua etukääteen.Itsekin laskeskelen noita, vaikka ainoa tavoitteeni onkin se, että painoindeksini on vielä joskus alle 25 ja pysyy siellä.

  Järkevästi mietit juuri noin, että et stressaa jos noihin tavoitteisiin et aina pääsekään. Mutta tärkein tavoite on se, että jaksat päivästä toiseen tehdä oikeita päätöksiä!

  Tsemppiä isosti viikonloppuusi Mariina!

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, että jos liian tiukasti tavoitteita tuijottaa ja epäonnistuu niin helposti voi palata entiseen. Mutta itse tosiaan en ota niistä tavoitteista niin stressiä vaan pyrin siihen, että voin joka päivä hyvin ja teen oikeita valintoja kuten Lotta kirjoitit. :)

   Kiitos tsempeistä! :) Tähän asti on viikonloppu mennyt hyvin. :)

   Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

   Poista
 3. Minä en uskalla laittaa vielä yhtään tavoitetta päivämäärineen. Toistaiseksi oma projekti on kaatunut niin mielettömään päänsisäiseen vastustukseen, että hui sentään.

  Sulla on kiva blogi! Tsemppiä, ja jossain vaiheessa pääsen toivottavasti oman matkan alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivotaan, että sullakin vastustus antaisi aloittaa oman matkan jossain vaiheessa. :)

   Poista