13.8.2012

Kiloille klubi

Olen joskus kauan kauan aikaa sitten liittynyt Kiloklubiin ja nyt muistin taas sen olemassaolon. Vinkkaan tästä teillekkin, jotka eivät tähän ole vielä tutustuneet. Olen itse ainakin saanut paljon vinkkejä sivustolta ja ohjelma on auttanut pysymään ruokailuissa kohtuullisuudessa. Tietysti se vaatii päivästä aina muutaman minutin, että syöttää ruuat ja liikunnat ohjelmaan mutta itse koen sen kannattavaksi ainakin vielä kun olen vasta matkan alussa.

Tässä hieman, että miten se sitten toimii. :)Energialaskelman Toteutunut-sarakkeesta näen, paljonko olen päivän aikana syönyt ja paljonko olen kuluttanut peruskulutuksen ja liikunnan keskimääräisen viikkoliikunnan avulla. Alarivi kertoo, kuinka paljon energiavajeeksi jäi. Pyrkimyksenä on saada kaikki toteutuneet luvut lähelle Suositus-sarakkeen lukemia, niin laihdutustahti on sopiva.

Perusaktiivisuuteen vaikuttavat pituus ja paino, ikä, sukupuoli sekä työn rasittavuus ja arkiaktiivisuus.

Ohjelma laskee viikon aikana liikunnalla kuluttaman energian yhteen ja jakaa sen tasaisesti viikon jokaiselle päivälle. Tämä ohjaa syömään ja liikkumaan tasaisesti, eikä esimerkiksi rankka urheilusuoritus yhtenä päivänä heilauta tasaista rytmiä.Ohjelma perustuu ruoan laadun tarkkailuun. Hyvälaatuista ruokaa voi syödä suhteellisen paljon, sillä se sisältää vain vähän energiaa. Vihreä pallukka kertoo, että valinnat ovat olleet laadukkaita, keltainen viestii siitä, että vielä olisi parantamisen varaa ja punainen kertoo, etteivät valinnat ole terveyden kannalta hyviä. Minusta tämä on hyvä juttu! :)

Kuvat
Tämän osion avulla voin seurata eri ravintoaineiden osuutta päivittäisestä energiasta. Näen sekä ravintoaineiden todelliset kalori- ja grammamäärät että niiden prosentuaalisen osuuden energiansaannista. 

Onko sinulla kokemusta tästä ohjelmasta, mitä mieltä olet? :)

4 kommenttia:

 1. Oon kokeillu sekä keventäjiä että kiloklubia. Keventäjät (maksullinen) oli mielestäni aavistuksen helpompikäyttöinen mitä tulee syömisten lisäämiseen. Siellä oli enemmän ruoka-aineita valmiina ja uusien tuotteiden lisääminen oli helppoa. Kiloklubi taasen saa pointsit maksuttomuudestaan, ja on kyllä ihan käypä väline! Palluroiden vihreäksi saaminen on todella haasteellista, ja opastaa mahtavasti kohti oikeanlaista ruokavaliota. Ja pakottaa syömään rasvaa!!! IIK! :D En tiedä putosiko painoni aikanaan (muutaman kilon) nimenomaan kiloklubin ansiosta, vai vaikuttiko siihen enemmänkin se, että jätin monta välipalaa napostelematta sen vuoksi, etten jaksanut aina merkata sivustolle. :D No, joka tapauksessa, kelpo työkalu painonpudotuksen ja -hallinnan tueksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole enää jaksanut täytellä tuota kiloklubia. Vaikka se kannustaisi/ohjaisi syömään oikein ja tarpeeksi kaikilla osa-alueilla. :)

   Poista
 2. Mulla kans jäi toi täyttely... Aina ei ollut nettiä lähettyvillä, ja sit niitä purkkien etikettejä ja lippulappuja joihin olin kirjottanu mitä syöny, pyöri pitkin laukkuja ja pöytiä. :D

  Viime yönä luin koukuttavaa blogiasi aamuneljään asti (sinnikkäästi alusta asti) ja tänään vihdoinkin pääsin "tähän päivään". :) Iski pieni blogikateus samalla, koska olet tosi taitava kirjoittaja, ja tekstisi on mielenkiintoista. Onnea 20kg:n pudotuksen johdosta!!! :) Perässä tullaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jaksoit lukea kaikki läpi. :D Höpsis, turhaan blogikateilet siellä, kaikilla on omanlainen tyylikirjoittaa. :)) Kiitos kuitennii! :D Ja kiitos, pitää kyllä olla itsekkin tyytyväinen jo tähän asti pudotetuista kiloista. :)

   Poista