17.8.2012

Painonpudottajana kaupassa

Piti käydä vähän evästä ostamassa viikonlopuksi kaupasta. On se vaan niin erilaista käydä nyt kaupassa kuin hetki sitten. Ennen tiesin suoraan minne suuntaan kaupassa - pullahyllyn kautta eineshyllylle josta karkkihyllylle. Nyt suunnistin ensin hedelmä- ja vihannesosastolle ja siitä liha- ja maitohyllyille. Minulla ainakin menee nyt paljon enemmän aikaa kaupassa kuin ennen, katson tarkkaan mitä ostan, luen tuoteselosteita ja mietin ateriavaihtoehtoja.

Voi poijaat, että olikin kuitenkin vaikeaa olla siellä kaupassa. Tuoreet pullat tuoksui pitkin kauppaa, jäätelö- ja karkkihyllyt houkuttelivat. Pysyin näiden suhteen tiukkana, ostin kuitenkin itselleni pientä perjantai-illan herkkua:
Eiks ole aika hyvin? :) Tuommoisen pienen tölkin sokeritonta energiajuomaa lupasin itselleni ja purkkaa tulee nyt pureskeltua vähän enemmän kuin aiemmin. Ja minusta esimerkiksi tuommoinen salmiakin makuinen purkka menee melkeimpä ihan karkista. :)

Sen ainakin tiedän, etten aivan lähiaikoina voi mennä nälkäisenä kauppaan, silloin on itsehillintä pohjalukemissa niin kuin varmasti monella muullakin. Ennen olikin juuri ongelmanani se, että menin monesti esim. töistä suoraan kauppaan kiljuvassa nälässä ja kannoin kotiin kassikaupalla hmm.. no roskaa, ei voi edes sanoa että ruokaa.

Ja huomasin, että paljon vähemmällä rahalla selviää kaupasta ulos kuin ennen. Niin ne vain puoli- ja täysvalmisruuat ym. herkut ja roskaruuat maksavat enemmän, ja lisäksi vielä lihottavat. Nyt saa samalla rahalla paljon enemmän terveellisempää ja parempaa ruokaa. :)


Hyvää viikonlopun alkua kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Hei! Olipa kiva kun bongasin blogisi, jään seuraamaan varmasti. Hyvin samanlaiset lähtökohdat on minullakin, paino melkein sama ja pituuskin melkein sama :)

  Kaupassa käydessä minun ongelmani on karkkihyllyt. Jos jostain syystä onnistun välttämään sen varsinaisen hyllykön, odottaa vielä kassalla se pikkuinen hylly, jossa hyväskä odottaa ottajaa. Olen pyrkinyt taktikoimaan viime aikoina niin, että pääsisin tyhjälle kassalle, saisin samantien lappaa ostokset hihnalle ja sen jälkeen nopeasti kipaista pakkaamaan/odottamaan maksua. Yllättävän hyvin on toiminut tähän asti :)

  Hyvää viikonloppua!! Ja tsemppiä. Jään seurailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva juttu, tervetuloa mukaan! :)
   Totta, minulle kans juuri nuo karkkihyllyt on pahoja paikkoja. Ja juuri tänään kun oli ruuhkaa kaupan kassalla niin mietin vielä siinä odotellessa, että nappaanko jonkun patukan mukaan siitä pikku hyllyltä. Pysyin tiukkana. :)

   Kiitos tsempeistä ja ihanaa viikonloppua sinullekkin! :)

   Poista
 2. Hienosti sina selvisit :) Mitä viikonloppusuunnitelmia sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minunkin mielestäni. :) Tämä on viimeinen lomaviikonloppu ja ens viikolla taas töihin, joten aika rennosti taidan ottaa. Sen verran pitää kaappeja siivota, että laitan kirpparille meneviä vaatteita ym. kasaan. Nautin virkistävistä lenkeistä ja hyvistä kevyistä ruuista. :) Mitä sinun viikonloppuun kuuluu?

   Poista
 3. Hyvä Mariina! Taas saat taputtaa itseäsi olalle. Hienosti selvitty taas kauppareissusta. Ja niinhän se on, että kun niitä herkkuja ei siellä kotona ole, niin eipä tule syötyä.
  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja varsinkin kun tietää itsensä ettei välttämättä pysty heikon hetken tullen olemaan syömättä niitä herkkuja. Paitsi on mulla se yks suklaapatukka vieläkin kaapissa, ihme kyllä ei se edes houkuttele. :)

   Poista