4.10.2012

Painonvaihtelu tänään

Niin kuin tuossa edellisessä punnituspostauksessa painonvaihtelusta mainitsin, niin hyvä esimerkki tulee jo tästä päivästä. Olin yön töissä ja mietin, että käynkö vaa'alla "teidän" aamuna vai "minun" aamuna eli nyt iltapäivällä. No, kävin kun tulin töistä (eli aamulla ennen kuin menin minun yöunille) ja painohan oli se 116,3 kg. Nukuin mukavat unet ja herätessä kävin vaa'alla, paino oli 115,5 kg!! Siis voitteko kuvitella, nukuin reilut viisi tuntia ja paino oli tippunut 0,8 kg?
 
 
 
 
Miten tuollainen voi edes olla mahdollista? Pitääkin alkaa nukkumaan enemmän jos sillä laihtuu noin hyvin. :D

8 kommenttia:

 1. Taisi se paino sittenkin olla herätessäsi 115,5 kg eikä 155,5 kg ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, no onneksi tuo pienempi. :D Pitääpä korjata. ;)

   Poista
 2. Ei sitä turhaan sanota, että uni on tärkeää!

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut saman. Toki osan pudotuksesta selittää vessassakäynti/käynnit yön/aamun aikana mutta kaipa sitä hikoileekin nukkuessa ilman, että edes huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä hikoilee huomaamatta ja välillä niin että herää aivan hiestä märkänä. Kerran viimeviikolla oli niin vilu nukkumaan mentäessä että pistin villasukat jalkaan, nukahdin ne jalassa ja kun aamuyöstä heräsin olin aivan hiestä märkä, aivain kuin kunnon treenin jälkeen..

   Poista
 4. Itsellä ainakin paino on aina vaihdellut noin, eli iltapaino on yleensä n. kilon enemmän kuin aamupaino. Se on kuitenkin riippunut siitä, paljonko on syönyt tai juonut päivän aikana. Joskus teininä kun huomasin tämän, söin ja join mahdollisimman vähän päivän aikana ja hykertelin onnessani, kuinka aamulla olisin n. kilon "laihempi" kuin illalla. Mutta yllättäen kun ei ollut syönyt, paino olikin laskenut yön aikana vain pari sataa grammaa. Tästä tutkimuksesta päättelin, että tuo illan paino tulee nimenomaan siitä, mitä on päivän aikana syönyt ja käytetään nukkumisen aikana, tarvitseehan keho nukkuessakin energiaa. Ja ovathan ne tutkimuksetkin todenneet, että enemmän nukkuvat ovat hoikempia. ;) Vaikka se taitaakin johtua siitä, että kunnon yöunilla ei rasvaisen himo yllätä samalla lailla.
  Anyway, minulle ainakin on pienenä opetettu, että aamupaino on oikea paino ja sehän siis tarkoittaa nukkumisen jälkeistä painoa.

  Onnea painonpudotukseen jatkossakin ja sori ylipitkästä kommentista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ajatuksistasi ja tutkimustuloksistasi. ;)

   Poista