9.12.2012

Kukkakaalipyree ja lohi

Sunnuntain ja vaapaapäivän kunniaksi panostin hieman ruokaankin. Helppo ja nopea tehdä, mutta itselle ainakaan ei niin arkinen ruoka. :)
 
Laitoin siis uunivuokaan lohen, mausteet, herkkusieniä ja tomaatteja. Päälle Aurajuustolla maustettua ruokakermaa. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että on lohi on kypsää. :)
 
Sillä välillä tein pyreen. Kukkakaalit keitetään kypsiksi, lisätään mausteet ja oman maun mukaan kermaa/maitoa. Itse laitoin maitoa. Ja eikun pyreeksi sauvasekoittimella tai vatkaimella.
 
 


Nuo pyreet on kyllä hyviä. Huomattavasti parempia ja kevyempiä vaihtoehtoja perunamuusille voilla ja kermalla, jolla ennen melkeimpä elin. Ihanaa huomata, että en edes kaipaa enää mitään rasvaista ja hirmu suolaista ruokaa, vaan tälläiset kevyemmät ruuat tuovat samanlaisen makuelämyksen ja nautinnon kuin entinen ruokavalio. :)

13 kommenttia:

 1. Mmmmm. Taas herkkuresepti, jota voisi kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Hyvänkuuloinen resepti. Testaukseen menee!

  VastaaPoista
 3. OI! aivan mahtavan kuulonen resepti, pitkään kun on tehnyt mieli uunilohta. Pitänee hetimmiten testailla :)

  VastaaPoista
 4. Just söin ja nyt tuli uudelleen nälkä, kun katsoin kuviasi. :D Herkullisen näköistä!

  Sinulle on tunnustus blogissani. :)

  VastaaPoista
 5. Tää tulee vastauksena nyt sekä tähän että tuohon mäkkärirepsahdus -postaukseen. Ihmiset käyttää energianlähteinään joko hilihydraatteja tai rasvaa. Esim. tässä reseptissä ongelma on se, ettei siinä ole oikein kumpaakaan. Että se olisi karppiruokaa, se tarvitsisi enemmän rasvaa (maito täysravainen tai kuohukerma, ruokakerma kuohukerma), virallisterveellisellä taas ateria tarvitsee sen perunan. Yleensä ruokapostauksiasi seuraillessa tulee olo, että yrität olla karppi ja virallisterveellinen samaan aikaan, mikä ei kyllä toimi. Siksi en myöskään ole yllättynyt repsahduksista (tosin VT:llä yleensä repsahdus ei ole yllätys nimim. kokemusta on). Sä olet nyt ollut kolmisen kuukautta todella vähällä ravinnolla ja energialla ja keho alkaa olla sitä mieltä, että nyt nainen ruokaa. Siksi sitten syö mäkkärissä, vaikkei siitä edes tykkää. Siitä tulee nopeasti paljon energiaa ja sitä keho tarvitsee.

  Ohjeeni on siis lähinnä, että joko täysillä karpilla tai täysillä virallisterveellisellä eikä puolitiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, järkevää asiaa. En ole päättänyt noudattaa mitään erityistä ruokavaliota. Jonkun verran olen toki valkoista viljaa yms. vähentänyt ruokavaliosta mutta en niinkään karppaa. Nämä ruokaohjeet on nyt sattuneet olemaan karppityylisiä. :) Kirjoitit, että tässä ohjeessa ei ole hiilareita eikä rasvaa. Eikö lohi ole aika rasvainen kala, vai onko se eri asia tai tarviiko lisäksi muuta rasvaa? Itse voin kyllä myöntää etten ole juurikaan kerinnyt perehtyä näihin hiilari/rasva/proteiinijuttuihin. Ehkä syytä olisi. :)

   Poista
  2. Lohessa on rasvaa, mutta kyllä, lisäksi tarvitaan muuta rasvaa. Karppauksen ideanahan on, että elimistö laitetaan rasvapolttoiseksi ja se tehdään lisäämällä rasvan käyttöä. Etenkin aluksi rasvaa pitää syödä reilusti. Itseä vähän jopa kauhistutti se rasvan määrä, kun aina oli valinnut vähärasvaisen ja rasvattoman ja rasvapelkoa oli hakattu selkärankaan jo pienestä pitäen. Mutta kun siitä pelosta pääsi yli ja elimistö tottui rasvan käyttöön energiana, on rasvan syönti vähentynyt ihan itsestään. Se ei toki tarkoita, etteikö se rasva edelleen olisi se isoin osa päivän makroravinteista, kun ennen se oli hiilari. Tänään esim. tein nimenomaan uunilohta kuohukermalla, voitelin pannun voilla ja tein parsakaaligratiinin rasvaisella (30%) juustolla. Lisäksi salaattia. Olen syönyt tänään kahdesti, eikä ole ollut nälkä väliajoilla. Ennemminkin nyt itsellä on ongelma, kun nälkä pysyy niin kauan poissa, etten meinaa saada tarpeeksi kaloreita päivän aikana, vaan jäävät pyörimään johonkin 1200-1500 nurkille, kun pitäisi olla suurin piirtein 2000. Kun sehän siinä onkin, että kituutusdietiit ei vaan toimi pidemmän päälle. Ei ainakaan mulla eikä selvästi kovin monella muullakaan, kun mietitään kaikkien jojoilijoiden määrää. Keho alkaa huutaa ruokaa jossain vaiheessa, jos mennään hirveän pienillä kalorimäärillä ja sitten ei tule laihtumista ja "repsahtelut" yleistyy, kun keho vaatii, että anna ruokaa. Ei jatkuva nälkä ole sen enempää normaalia kuin elimistölle toivottava tilakaan, vaikka sillä laihtuisikin.

   Tuosta ruokavaliosta yleisesti, virallisterveellinen on siis tämä yleinen lautasmalli-ajatus, erittäin hiilaripitoinen ruokavalio, joka kuitenkin on suurimmalle osalle ihmisistä se terveellinen laihdutus-ruokavalio. Eli normaaliruokavalio. Itse puhun siitäkin nykyisin vain yhtenä monista ruokavalioista. Suosittelen kuitenkin lukemaan näistä ja päättämään, mihin suuntaan lähdet. Se on varmasti helpompaa, kuin asioiden sekoittaminen etenkin tässä laihdutusvaiheessa. Sitä paitsi, kun tuntee olevansa syömisten kanssa kunnolla kartalla, motivaatiokin taas nousee.

   Tulipa tästäkin taas esittelypostaus. Haluan vielä varmentaa, etten tosiaan yritä sen enempää levittää karppauksen sanomaa kuin mollata mitään muutakaan valintaa. Itselle kuitenkin on ollut apua siitä, että on lukenut ja tietää oikeasti, mitä tekee ja mikä tekee itselle hyvää. Mulle se on karppaus, jollekin muulle joku aivan muu.

   Poista
 6. :) Ihanalta kuulostaa tuo ruoka!

  Lotta

  VastaaPoista