17.12.2012

Välipala tältä päivältä

Viikonlopun jäljiltä jääkaappi huusi tyhjyyttään, enkä jaksanut lähteä kauppaan. Oli pakko syödä välipalaksi sitä mitä jääkaapissa vielä oli, eli raejuustoa ja graavilohta. :) 
En sitten tiedä kuin hyvä tai järkevä tälläinen on välipalana, mutta pääasia kai on että jotain söin (no, ei nyt tietenkään mitä tahansa) kun itsellä tahtoo jäädä yleensä aterioita välistä.
 
 

 
Ostin pellavansiemeniä kokeiluun. Voikohan näitä syödä ihan tämmöisenä sekoitettuna johonkin, siis ihan kokonaisina siemeninä? Vai tarviiko jauhaa tms.?

6 kommenttia:

 1. Kyllähän pellavansiemeniä voi ihan tuollaisinaan syödä :) Itse sekoitan yleensä myslin, puuron, jugurtin/maitorahkan joukkoon, tai vaikka smoothieen :)

  VastaaPoista
 2. Tuollaisenaan voi syödä todellakin :) Puuron seassa menee hyvin - samoin kuin leipätaikinoissa. Joskus muistan kuulleeni, että illalla laitetaan noita vesilasiin lillumaan ja seuraavana aamuna siivilöidään vedestä pois ja sitten vesi juodaan. Vatsan toiminnan kannalta muistaakseni hyvä juttu tuo?

  http://venladaily.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tuolla lailla voi kyllä syödä mutta samalla pellavansiemenistä ei irtoa kaikki ne terveelliset ravinteet minkä takia ne on hyviä ja terveellisiä. Eli jos syöt noin niin pidä huoli että pureskelet ne rikki jotta saat niistä hyödyn irti. :) muuten tulevat läpi sellaisenaan ja niiden syöminen on yhtä tyhjän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä minä itsekkin ajoin takaa, että saako siemenistä kokonaisena kaiken hyödyn irti. :) Eikun hampaat töihin, tai monitoimikone. ;)

   Poista