2.1.2013

InBody: Rasvaprosenttini on 49.2!!

Nyt on käyty Inbodyn kehonkoostumusmittauksessa, huh. Paljon tuli kehittämisen kohteita mutta myös positiivisia yllätyksiä. Mittaus tehtiin InBody 720 - laitteella.
1. Kehon koostumus

Solun sisäinen vesi (ICW) kertoo kehon veden solujen sisällä.
Solun ulkoinen vesi (ECW) kertoo kehon veden solujen ulkopuolella. solun ulkoinen vesi kertoo nestetasapainosta. Liika neste kertyy solun ulkoiseen veteen veteen aiheuttaen turvotusta.
Proteiinit ovat lihasten ja ihon pääaineosia.
Mineraalit kertoo kehon mineraalimäärän. Mineraaleja on luissa ja kehon nesteissä.
Rasvamassa kertoo kehon kokonaisrasvan sisältäen ihonalaisen rasvan, sisäelinten rasvan ja lihasten sisäisen rasvan.

2. Lihas - rasvadiagnoosi

Tässä näkyy paino tänään 109,8 kg, josta lihasmassaa on 30,9 kg. Mikä on yli viitearvon. Missä ne minun lihakset siis ovat, jos niitä kerta on normaalia enemmän. ;D Ja rasvamassaa tosiaan tuo 54,0 kg. Herranjestas!! Yhden normaalipainoisen ihmisen verran rasvaa minussa!! :O

3. Painodiagnoosi

Painoindeksi (BMI) on tänään 38.9 (alussa tais olla jotain 46.1) eli vähän tullut pudotusta. Rasvaprosentti lähes PUOLET painosta 49.2!! Vyötärö - lantiosuhde on normaali vaikka laite antoi muun tuloksen. Vyötärö - lantiosuhde mitattiin vielä erikseen mittanauhalla.

4. Lihastasapaino

Lihasmassaa on minulla huomattavasti enemmän yläkropassa kuin ala. Tämä on itselleni yllätys, koska luulin että jaloissani on enemmän lihaksia. Väärä luulo siis ollut itselläni.

5. Painokontrolli (kg)

Tässä on ehdotuksia rasvamäärän ja lihasmäärän muuttamisesta ihanteellisen kehon koostumuksen saavuttamiseksi. Ihannepaino onkin juuri sitä luokkaa mitä itse olen ajatellut. Painoa ja rasvaa pitäisi siis saada vielä pois reilut 37 kiloa.


Sovittiin mittaajan kanssa, että menen keväällä sitten uudestaan mittaukseen. Nämä faktat mustaa valkoisella motivoi itseä ja varmasti vielä enemmän jos tai KUN tuloksia on tullut seuraavassa mittauksessa. :)

Kuinka moni on käynyt kehonkoostumusmittauksessa? Tuliko siellä yllätyksiä? :)

10 kommenttia:

 1. En itse ole koskaan käynyt kehonkoostumusmittauksessa, jotenkin en edes halua käydä, sillä en halua tietää mun kamalia arvoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Itsekkin kyllä tiesin, että tulee huonoja tuloksia, mutta ompahan mitä parantaa. ;D

   Poista
 2. minäkin olen käynyt, ainoa yllätys oli järkyttävän heikko käsien puristusvoima. :-D vaikka sykkeen perusteella olen erittäin kovakuntoinen, puristusvoima vastasi lähinnä vanhan mummon voimia. muut arvot olivat kutakuinkin sitä mitä olin arvioinutkin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa jännä juttu! :D Onneksi on tuommoisia mittauksia niin saa vähän uudenlaista tietoa omasta kropasta. :)

   Poista
 3. Minä kävin marraskuussa pienimuotoisemmassa kehonkoostumusmittauksessa, josta kirjoittelinkin silloin. Karmeat luvut sieltäkin tuli, mutta yksi yllättäjäkin. Viskeraalisen rasvan määrä kehossani oli viitearvojen sisällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on tosi hyvä asia, että viskaalinen rasva on viitearvojen sisällä. Itsellä ei "ihan" ollut. ;)

   Poista
 4. Haluaisin käydä kehonkoostomusmittauksessa, mutta kynnys on aika suuri, koska en ole missään kuntokeskuksessa jäsenenä. Tiedän yhden kuntosalin täällä päin mitkä tekevät noita mittauksia mutta tuntuisi hölmöltä vain mennä sinne ei-jäsenenä... Saisipa jonkun kaverin mukaan, mutta ketään sellaista ei taida olla! Mies sai nimittäin työpaikallaan ilmaiseksi tuon mittauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teidän paikkakunnalla mitään yksityisiä lääkäriasemia (Terveystalo tai vastaava) tms.? Niissä monesti on myös mittauksia. Itse kävin kans tuommoisessa. Ja sitten joillakin paikkakunnilla yliopistot tai terveysalan oppilaitokset tekevät niitä tosi edullisesti. :)

   Poista
 5. OmeNainenkin on käynyt - ja aikalailla samat kuin sinulla. Minulla on paljon viskeraalista rasvaa (paino nyt 108kg/ituus 169cm)mutta yllätys oli myös minulla se, ettei aiemmat laihdutukset olleet syöneet lihaksiani. Olen kyllä aina syönytkin monipuolisesti vaikka liikaa kaikkea.. :-) Muuten, katsoitko Liviltä Jutan ohjelman? Minulta se unohtui!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä kerinnyt sitä ohjelmaa katsoa kun on nyt yövuorot menossa. Huomenna olisi tarkoitus katsastaa, että miltä se ohjelma näyttää. Ja tosiaan lauantaina tulee uusintana tv:stä klo 21, ja ruutu.fi:stä voi katsoa milloin vain. :)

   Poista