26.2.2013

Kaloriton lakritsi

Tänään on ollut taas työntäyteinen vapaapäivä. Vapaapäivä siis vakityöstä, mutta työpäivän tein keikkapaikassa. Mutta kivoja töitä on mukava tehdä vaikka vapaapäivänä. :)


Aamupalalla huomasin, että rahka oli päässyt loppumaan. Onneksi oli raejuustoa. Oli pakko laittaa raejuusto omalle lautaselle ja muut vermeet omaan kippoon. En tykkää yhtään sekoittaa raejuustoa makean kanssa. Hyvin meni näinkin. :)

 
Töihin kävin ostamassa rahkaa niin välipala maistui taas entiselle. :)
 

Ateria. Yleensä olen tottunut syömään tuorekurkun kylmiltään. Koska tässä oli jauhelihaa mukana, lämmitin tätä vähän mikrossa. Ja vitsit oli hyvää. :) Ei siis sillain tulikuumaksi, vaan ehkä minuutin verran kun lämmittää niin jauheliha lämpenee ja kurkut pysyy silti haaleina.


Kaupassa törmäsin tälläiseen lakritsijuurijauheeseen. Ihan outo tuttavuus. Siinä kaupassa jo vesi nousi kielellä, että voisikohan tätä syödä Superdieetissa ja yleensäkkin painonpudottajana. Kotona oli pakko etsiä netistä ravintoarvoja kyseiselle tuotteelle.

Ravintoarvo / 100 g
 
Energiaa 0 KJ / 0 kcal
Proteiinia 0 g
Hiilihydraatteja 0 g
Rasvaa 0 g
 
Ihan hyvälle vaikuttaa. Tätä on pakko ostaa ja testata esim. välipalassa. :) Onko kukaan testannut tätä tuotetta jo? :)
 

Täysikuu jälleen mollotti taivaalla. :)


Ostoksia. Ihan pakko oli ostaa nuo kengät, värin vuoksi. ;) Tuli ihan kevään tuntua kun kaupassa oli ihania pastellin värisiä vaatteita ja asusteita esillä. Alkaa olla kevättä rinnoissa! ;)

14 kommenttia:

 1. ostitko jo tuon jauheen? JOS OSTAT NIIN IHMEESSÄ KERRO MILLAISTA ON :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän minä uskaltanut sitä vielä ostaa. Piti ensin tarkistaa saako sitä syödä, ettei liikaa houkuta kaapissa jos ei olisikaan saanut syödä. :D Joku päivä käyn sen ostamassa ja kerron sitten miltä maistui. :)

   Poista
 2. Mua kiinnostaisi myös testaustiedot tuosta jauheesta. Miten sitä käytetään ja miltä maistuu? :D


  -------------------------------------------
  http://100kilonkeijukainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä tutustun tähän ja kerron sitten lisää. :)

   Poista
 3. Olisi ihanaa jos tekisit tuosta jauheesta kokeilun jälkeen postauksen!:)

  VastaaPoista
 4. Mä surffailin eilen Zalandon sivuilla kattelemassa tennareita. Kevät tulee, jippii! Täytyy bongata tuo lakritsijauhe jostain, kun tykkään lakuistakin niin paljon =o)

  VastaaPoista
 5. öö mitä siin jauheessa on jollei siinä ole mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai siinä ole muuta kuin sitä lakritsijuurta. :)

   Poista
 6. Minä olen tuota jauhetta maistellut, ystäväni oli jossain ravintolassa saanut salmiakki- tai lakritsimarenkia ja ostanut siksi sekä lakritsinjuuriuutejauhetta sekä ammoniumkloridia. Marengit olivat erinomaisia ja noiden jauheiden sekoitus maistui mielestäni ihan Lakrisalille, jos muistatte tuotteen. Erinomaista siis. Yksin lakritsiuutejauhe ei maistunut mielestäni kovin hyvälle. Lisäksi tuo on se aine lakritsissa, joka nostaa verenpainetta. Uskon, että sekoitettuna johonkin, toimii erinomaisesti - kuten marenkien mausteena ja salmiakkijauheen seassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi, marengit on hyviä. :)

   Poista
 7. Urtekramin sivut ovat todennäköisesti ravintosisällön suhteen vajavaiset. Tiedustelin jo asiaa heille lähettämässään sähköpostissa.

  Vastaavan tuotteen ravintosisältö Kung Markatta -merkiltä on tällainen (/100 g):

  Energiaa: 312 kcal
  Hiilihydraatit: 65 g
  Proteiinit: 7 g
  Rasva: 0 g
  Ravintokuitu: 12 g
  Natrium: 0,54 g

  ps. tulipa petetty olo, kun huomasin, että olit laittanut postaukseen Tradetracker-linkin ilmoittamatta asiasta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä, eikai kukaan luule että mikään ruoka kaloritonta oisi. useat mausteet,jauheet jne. sisältää just 300-350kcal/100g kohden. mutta kun ajattelee että pistää yhden tl lakritsijauhetta joka on n. 2g saa 6kcal joka on lähes olematon. eli ei kukaan lakritsijauhetta käyttämällä ainakaan lihomaan pääse.

   Poista