1.8.2013

SKYR - proteiinipitoinen rasvaton rahka

Moni teistäkin on varmasti törmännyt näihin Skyr:n rahkoihin. Jossain välissä perusrahka tuli itselläni korvista ulos, ja sattumoisin löysin nämä rahkat kaupan maitohyllystä. Perusmaitorahka on ainakin minun mielestä hapahkoa ja jopa kitkerän makuista. Toki näissäkin on eroja ja markkinoille on tullutkin monenlaista ns. pehmeän makuista rahkaa.
 
Näitä Skyr - rahkoja on nykyään markkinoilla jo monen makuisia, ihan yllätyin kun tänään kävin kaupassa. Pakko oli ostaa kaikkia sokerittomia makuja. Eli tosiaan näitä on sekä sokerillisia ja sokerittomia. Sokerillisia en itse ole ostanut, mutta nämä sokerittomat ovat todella maukkaita ja jotkut maut ravintoarvoiltaan jopa parempia kuin tavallinen rasvaton rahka.
 
"Skyr on ainutlaatuinen Islannista tuleva rasvaton, korkeaproteiininen ja kalsiumpitoinen maitovalmiste. Erinomaisten ravintoarvojensa takia rahkamainen Skyr sopii ravitsevaksi välipalaksi itsestään huolta pitäville tai ideaaliksi osaksi urheilullista ruokavaliota.

Skyrin pehmeä, rahkamainen ja raikas maku, johon on lisätty runsaasti marjoja ja hedelmiä, on ainutlaatuinen maitohyllyssä. Skyrin tekemiseen käytetään 3-4 kertaa enemmän maitoa kuin tavalliseen jogurttiin, mistä johtuen proteiinimäärä on 2-3 kertainen tavalliseen jogurttiin verrattuna. Proteiinipitoinen ruokavalio sopii paljon urheilevien ihmisten lisäksi myös painonhallintaan.”
Sokerittomia makuja ovat:
*Maustamaton
*Vanilja
*Banaani
*Uuniomena
*Meloni - passionhedelmä
*Kuningatar
 
Sokerillisia makuja ovat:
*Mustikka
*Mansikka
*Persikka - vadelma
*Päärynä
Esimerkkejä ravintosisällöstä:
 
Skyr - vanilja:
Energiaa 56 kcal
Proteiinia 10,3 g
Hiilihydraattia 3,3 g
Rasvaa 0,2 g
 
Skyr - maustamaton
Energiaa 61 kcal
Proteiinia 11,0 g
Hiilihydraattia 3,7 g
Rasvaa 0,2 g
 
Rainbow - rasvaton rahka
Energiaa 64 kcal
Proteiinia 11 g
Hiilihydraattia 4,0 g
Rasvaa 0,3 g
 

Kuinka monelle nämä ovat tuttuja? Onko löytynyt suosikkimaku? :)
 
Suosittelen tsekkaamaan New York Skyr - juustokakkureseptin täältä. Tätä on ehdottomasti testattava. Joskus herkkupäivänä. ;)
 

12 kommenttia:

  1. Olen tainnut kaksi maistaa, ainakin ton meloni-passionhedelmän.. Jätän nämä suosiolla muille ja pysyn normirahkoissa, koska näissä on niitä pirun makeutusaineita ja niitä en pysty enkä halua syödä. Ne ei ole terveellisiä. Normirahkan makuun tottuu ja niissäkin on eroja vaikkei ostaisi edes niitä ns. 'pehmeämmän makuisia' - toiset on kitkerämpiä kuin toiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta nuo makeutusaineet, mutta itsekkin syön näitä lähinnä kiireessä tai kun ei ole normirahkaa maustaa millään.

      Poista
  2. Jahas, kahdella googletilillä pelaaminen on välillä lystikästä ^^

    Mutta siis oma lempparini on päärynä. Ja ärsyttää kun nuo ovat niin pirun kalliita. Näppärä välipala kuitenkin, jos on vaikka kaupungilla ja haluaa nopeasti kaupasta hakea jotakin suuhunsa pantavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Päärynää ei ollutkaan tuossa meidän kaupassa, pitää sitä vielä etsiä ja maistaa. Ja todella kalliita ovat kyllä. :)

      Poista
  3. Tuota uuniomenaa en ole vielä saanut käsiini, mutta muita sokerittomia olen maistanut. Ihan ok vaihtelua perusrahkaan ja tosi helppo pikaeväs kun mukana tulee lusikka. En kuitenkaan hanki ihan "arkikäyttöön" mm. just hinnan takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuniomena on todella hyvää, ainakin minusta. :) Joo, ei tosiaan arkikäyttöön ihan raski näitä ottaa. :)

      Poista
  4. Oon maistanut vaniljaa ja melonipassionia. Ovat olleet tosi maukkaita. Noi on vaan niin sairaan kallita ettei voi usein ostaa todellakaan:D yksi 250g purkki melkein 2 euroa......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1,45€ oli meidän marketissa purkki, ja nyt kun 5 ostin, ne teki 7,25€!! Aikamoisen määrän olisi normirahkaa sillä saanut, huh.. :)

      Poista
  5. Harmitaa kun kaikki tällaiset "sokerittomat" uutuustuotteet ovat sitten kuitenkin aspartaamilla tai jollain muulla keinotekoisella myrkyllä makeuteuttuja. Missä ovat luonnolliset Stevia -kasviin pohjautuvat tuotteet? Ei missään, sillä aspartaami on kymmenen kertaa halvempi vaihtoehto tuottajalle.

    VastaaPoista
  6. Kiitokset rahkavinkistä.
    Mä kun olen kurkkuani myöten täynnä perusrahkan hapahkoa makua ja olen tuskaillut puolikesää jotta mistähän purkista sitä jatkossa ammentaisi proteiinit kun rahka ja jugurtti tökkii molemmat.
    Mä kokeilen Skyrejä.

    VastaaPoista
  7. Mä tykkään näistä kanssa, mut en oo nähnyt montaakaan nuista uusista mauista (taipuuko maku noin?!). Ovat kyllä tyyriitä, mut joskus ostelen minäkin. Plussaa ehdottomasti tuosta mukana tulevasta lusikasta!

    Mä en myöskään jaksa välittää keinotekoisista makeutusaineista, oon jo tullut siihen tulokseen, että tähän 32 ikävuoteen mennessä oon jo syönyt niin paljon myrkkyjä vaikka missä muodoissa, että en stressaa makeutusaineiden kohtuukäytöstä. Siltikin, kaikkea järkeä vastaan en luota tuohon steviaan... Se on varmaan joku mun oma salaliittoteoria tms. joka saa mut aina irvistämään kun näen jotain sillä makeutetun :D

    Ja sit voin vinkata (tuskin monellekkaan uusi vinkki, mut silti), että rahkaan kun sekoittaa jotain maustettua protskujauhetta, niin toimii. Itsellä käytössä mansikan makuinen Hera80 jauhe ja näitä sekoittamalla saa maistuvan ja TOSI proteiinipitoisen välipalan aikaan. Tosin teollinenhan tuokin maku on, eikä mikään aito mansikka, mut riittävän makea ja hyvä, jotta saa nieltyä. Paljaalleen en tykkää rahkasta, enkä tuosta jauheesta, joten tää on win-win mulle! :)

    - N

    Ps. Lupasin kertoa oman urakan edistymisestä, eli: Mulla oli 2 vuotta sitten ylipainoa n.60 kg. Vähitellen paino tippui (kuin itsekseen) 6 kg, ja silloin päätin alkaa ahkeroimaan ja tiputtaa vielä lisää. Nyt proggista takana 8 viikkoa, kiloja hävinnyt vielä 10,6 lisää ja tämän viikon testaan nutrausta ekaa kertaa ikinä (alkaen keskiviikosta). BMI oli pahimmillaan lähes 46, nyt alkaa 38:lla. Tästä sitä vähitellen rämmitään eteenpäin.

    VastaaPoista
  8. Skyr ei ole rahkaa...

    VastaaPoista