5.3.2014

Vastaatko jos kysyn?

Olen viimeaikoina huomannut, että nyt kun täällä on ollut omalta osaltani hiljaisempaa, tulee kynnys kirjoittaa ylipäätään mitään. Ajattelen, että pitäisi olla jotain uutta ja hohdokasta yms.. kerrottavaa, että viitsisi tehdä postauksen. Postauksen pitäisi olla kilometrin mittainen ja kun aina ei niin paljoa ole asiaa, postaus jää tekemättä kokonaan.
 
Nyt herää kysymys, kannattaako bloggailla jos ei ole mitään asiaa ja aiheita pitää kysyä lukijoilta? No, sano sinä. Kysymys ei ole siitä, ettei olisi asiaa vaan lähinnä siitä, että haluatteko lukea myös niitä elämän / päivän pieniä juttuja? Eikä aina vain niitä suuria ja mehukkaita juttuja?
 
Joka päivältä ei kerkeä ottaa kymmeniä kuvia ja joka päivä ei vain tapahdu kauheasti. On se perusarki mistä ei aina saa niin hohdokasta. Nämä kaikki on makuasioita, joku tykkää lukea pitkiä postauksia mutta harvemmin, kun taas joku toinen lukisi vaikka kymmenen pienempää postauksta päivässä. Molempi parempi? :)
 
Vaikka blogi on aina kirjoittajan näköinen ja sisältö kirjoittajan päätettävissä, ei minusta ole mitään väärää kysyä myös lukijoiden kommentteja ja mielipiteitä. Te olette kuitenkin porukka, joka tekee tätä matkaa kanssani. :)
 
Olisin siis kiitollinen jos vastaisit kyselyyn ja vielä mahtavampaa olisi jos kommenttiboksiin tulisi palautetta tekstimuodossa. :)
 
Kiitos! 


11 kommenttia:

 1. Omasta mielestäni on ihanaa lukea lyhyitä, ytimeikkäitä postauksia juuri siitä ei-niin-hohdokkaasta arjesta, koska sitähän me kaikki elämme - on paljon mielenkiintoisempaa lukea juuri sinun elämästäsi sellaisena kuin se on, kuin että yrittäisit muotoilla siitä jotain mitä se ei välttämättä aina ole.. :) Ihanaa, että kysyit tätä, oonkin joskus miettinyt että olisi kiva lukea sun elämästä enemmän, tyyliin mitä tein tänään, tämmöinen ajatus tuli mieleen, tällaisen ihmisen kohtasin, näin kroppani voi, tällaista uutta kokeilin tänään jne. Ehkä laitat kirjoittamisellesikin niin kuin välillä laihduttamisessasikin, liian kovat suorituspaineet itsellesi? Entä jos meille riittäisi se että kirjoitat ihan vaan niistä asioista joista SINÄ haluat kirjoittaa? :) Minä ainakin lukisin mielelläni lisää sun elämästäsi eikä sen aina tarvitse liittyä laihduttamiseen :)

  VastaaPoista
 2. Komps! Sifu kirjoitti juuri, kuten itse kaavailin kirjoittavani. Kyse toki on laihduttamisesta, ja siinä sulla on jo hienoa tulosta tullutkin. Minä olisin kauhean kiinnostunut siitä elämästä sen takana. Kaikki me painoa pudottavat elämme kuitenkin juurikin sitä perusarkea, ja ihan jo painonpudotuksen ja kuntoremontinkin kantilta katsottuna olisi hirveän mielenkiintoista tietää, miten tämä kaikki nivoutuu sun arkielämään. Ei tarvitse olla todellakaan hurjia ja suuria juttuja, vaan enemmän kiinnostaisi tietää, mitä sun tekemisten ja valintojen takana milloin on. Eikä tosiaan kaiken tarvitse lainkaan liittyä laihduttamiseen, laihduttajallakin on kuitenkin muutakin elämää. :-D

  VastaaPoista
 3. Hei!! Löysin blogisi, samaistun niin paljon että tein itselleni tavoitelistan. Olen 150kg 16v poika, eli siis elämäni on suorana sanottuna paskaa tällä hetkellä. Koko ikäni olen ollu chubby poika ja 8luokalla sain pudotettuakin painoa, jostain syystä lihosin yhden vuoden aikana kokoajan pikkuhiljaa ja nyt painan 150kg. Vaaka ei näytä enä painoani koska olen liian lihava. Haluan laihduttaa ja itken joka viikko, silti tänäänkin olen ostanut sipsiä ja limsaa. Olen riippuvainen ruoasta, elämäni keskittyy täysin että miten saan tarpeeksi rahaa siihen että voin mässätä koko viikonlopun. Menen kouluun ja istun tietokoneella loppupäivän. Toivottavasti saan elämäni kuntoon tänä vuotena. Pahin asia on että kehoni on täynnä raskausarpia, aiheuttaa ongelmia koulunkäynnissä...

  VastaaPoista
 4. Kyllä Sifu kirjoitti just niin kuin halusinkin vastata :) minä tykkään elämän makuisista blogeista, siloitellut kiiltokuvatarinat ei kiinnosta. Elämä harvemmin kuitenkaan on jatkuvaa ruusuilla tanssimista :)
  Anne

  VastaaPoista
 5. Itse tykkään lukea myös niitä lyhyitä postauksia.. Jos et jaksa aina pitempiä pohdintoja kirjoitella, niin ei lukijatkaan pelkästään niitä jaksa lukea ja lyhyet pikkujutut onkin kivaa vaihtelua. Ja kun sanoit, että tässä ollaan toisaalta yhdessä, sä kirjotat meille niin mekin josta saat motivaatioo ja energiaa niin se on sama toisinkin päin, me saadaan susta sitä energiaa. Joteen keep going! :) Täällä ainakin ootetaan postauksia, olipa ne sitten arkijuttuja, inspistä, edistymistä, reseptejä, liikuntavinkkejä, vaatejuttuja, whatever! :)

  VastaaPoista
 6. Minä myös pidän lyhyistä ja ytimekkäistä postauksista joissa on mukana myös kuvia,mutta ei niitäkään liikaa. :)

  hitaastimuttatodellavarmasti.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Kaikenlaiset postaukset käy. Sulla on mielenkiintoinen ja hyvä tyyli kirjoittaa ja kuvata. Jatka samaan malliin. Elämään kuuluu myös huonompia aikoja, joten on ymmärrettävää, että välillä postaustahti on hitaampaa. Muutenkin olen samaa mieltä kuin edelliset kommentoijat, että blogi on sinun ja sinä päätät, mistä haluat meille kirjoittaa ja miten haluat blogin kautta omaa elämääsi meille esittää. Todelliset lukijat pysyvät kyllä lukijoina kaikesta huolimatta eivätkä jätä!

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti mikä tahansa postaus käy. Lyhyet on oikein hyviä, sillä eihän tässä aikaa välttämättä lukijoillakaan ole lukea mitään mammuttijuttuja :) ne sellaiset elämänmakuiset lyhyet päivän kertomukset on kivoja! arkeahan tässä kaikki elävät suurimman osan ajastaan. kuvia ei tarvitse olla ollenkaan tai sitten joku pelkkä päiväni kuvina, ne on oikein kivoja myös!

  VastaaPoista
 9. Mukava kun käyt torstaisin kirjaamassa kuulumisia, tuntemuksia ja PAINON. MInusta on tosi tärkeä, että käyt vaakalla vaikka kuinka nousisi. Olet rohkea ja periaatteellinen. Mitä lähempänä arkea, mitä rehellisempää, sen enempi se kiinnostaa. Ja myös ne vastamäet.. olisi oikeasti mukava kuulla esim sinun ihmissuhdejutuista, nehän usein vaikuttavat myös laihduttamiseen ja motivaatioon. Olen kulkenut kanssasi tämä matkaa jo toista vuotta ja suurin piirtein samoilla linjoilla mennään.. minäkin olen lihonnut takaisin jo kertaalleen menetettyjä kiloja ja lohduttaa, etten ole ainoa. On muutenkin aika turtunut olo - oikein mikään ei tunnu miltään eikä mitään tavoitteita ja kohokohtia tiedossa, jotka motivoisivat. Mitä tähän olotilaan oikein keksisi.. miten jaksaisi silti olla lohduttamatta tai hellimättä itseään herkuilla? Onks ideoita? Niin, minusta ne bloggaukset, joissa sulla on ollut jokin selkeä teema ja kuvia, ovat olleet oikein kivoja lukea. Samoin se kun kerroin pitemmästi omasta taustastasi ja tunteistasi. Älä suojaudu tai suojele liikaa, elämä kantaa :-)

  VastaaPoista
 10. Ruokajuttuja on aina kiva lukea, pidän enemmän kuitenkin lyhyemmistä teksteistä. Olen saanut paljon inspiraatiota painonpudotukseen sinun blogista, kiitos :)

  http://kohtikevyempaahuomistaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Mahtikiitokset kaikille kommenteista ja vinkeistä! :) Teiltä tuli paljon vinkkejä, joista varmasti tulen ottamaan osan käytäntöön. :)

  VastaaPoista