28.3.2014

Viikon kouluruokia sekä sitä ja tätä

Taas ollaan viikonlopun kynnyksellä. Äkkiä nämä viikot hurahtaa, kohta on jo wappukin. :) Ihanaa kun päivät pitenee ja valoisuus lisääntyy. Ja aurinko lämmittää jo!! :) Vaikka tässä joku päivä keli näytti aika kurjalta:
Ja seuraavat kuvat ovat viikon kouluruokia. Joka päivä ei ole koulua, joten siksi kuviakaan ei ole aina välttämättä jokaiselta arkipäivältä. :) 
Jotain lasagnetten tyyppistä, kai. Ja uusi tuttavuus, pinjansiemenet (?). Nam. Jos jotain hyvää on koulusta jäänyt käteen (ruokien suhteen) niin tutustuminen siemeniin. Ennen tainnut ennakkoluulot estää niihin tutustumisen.
Lohipihvejä. Oli perunamuusia tarjolla, mutta sen jätin ottamatta.
Kanakastiketta ja riisi + ruissekoitusta. Tämä on myös kiva uusi tuttavuus. Myydäänköhän tuota riisiruista ihan kaupassakin? Olen muuten jättänyt sen tuoremehun nyt ruuan kanssa pois ja lounaalla olen yleensä ottanut lasin rasvatonta maitoa ja vettä.
 
Koulussa ollut aika rankka viikko, on ollut tehtävää ja tenttiä niin että heikompaa hirvittäisi. :D
Latinaa ja muuta mukavaa. :)
Uutuusten uhri kun olen, tarttui kaupasta mukaan uusi Pepsi Next. Vaikka sokeria on 30 % vähemmän ja steviaa lisätty, ei tämä mitään kaloritonta juomaa ole, 93 kcal tölkissä.
Ja uusin Fit - lehti. Ja kerrankin jotain terveellisempää välipalaa. :)

Mitä sinun kuntoremonttiisi kuuluu? :)

21 kommenttia:

  1. Tuli oikein ikävä kouluruokia. :D Opiskellessa oli kiva syödä päivittäin vaihtelevaa ja edullista perusruokaa ilman, että tarvitsi itse kokkailla!

    Mun kuntoremontissa on aika jännät paikat, kun normaalipainoon on matkaa enää tasan yksi kilo. Kesään mennessä haluaisin saada vielä nelisen kiloa pois, mutta onhan tässä onneksi vielä aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, sulla on kyllä mahtava tilanne käsillä. Onnea hirmuisesti! :) On varmasti mukava tunne. Ja kyllä onnistut ihan varmasti pääsemään haluamaasi tavoitteeseen. :)

      Poista
  2. näyttää minun silmän auringonkukansiemeniltä :) t:pilkunnuuskija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... No ei nuo kovin kaukana pinjansiemenistäkään olis mun mielestä :)

      Poista
    2. Siemen ku siemen, pääasia että on terveellistä. :D

      Poista
  3. Pinjansiemenet on valkoisia ja vähän putkilomaisempia, minä sanoisin myös että auringonkukansiemeniä!:) ihanaa kun aurinko alkaa nousta jo ennen kuin lähden töihin :) kevät antaa aina niin paljon virtaa :)

    Täällä menee ruokailut hyvin, olen onnistunut jättämään sokerin pois sekä noudatan gluteenitonta & laktoositonta/maidotonta ruokavaliota ärtyneen suolen oireyhtymän vuoksi. Treenaan salilla 4 krt viikossa sekä käyn lenkillä satunnaisesti. Mutta tähänkin on päästy yrityksen ja erehdyksen kautta, on ollut myös todella vaikeeta ja tullut takapakkia mut sieltä on noustu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan tsemppaavalta kuulostaa sinun kuntoilut. :) Näitä on mukava lueskella, omakin into aina vähän nousee. :)

      Poista
  4. Mahtavaa, että olet onnistunut jättämään mehun pois ja ateriat vaikuttivat proteiinipainotteisemmilta kuin viime postauksessa. Tuollaisista pienistä muutoksistahan se pitkän aikavälin muutos ja onnistuminen koostuu. Tsemppiä paljon kevääseen, opintoihin, liikuntaan ja terveelliseen ruokailuun:)

    VastaaPoista
  5. Siemenet on terveellisiä ja niillä saa hyvän lisämaun salaatteihin-. Auringonkukansiemeniltä nuo näyttää - ja ne on hyviä kans! Pinjansiemenet on aika tyyriitä ja harva ruokala tarjoaa niitä.
    Hyvä, että jätit tuoremehun veke.
    Vielä ehkä tuo Pepsi Nextin vaihto Pepsi Maxiin.. jää nekin turhat kalorit ottamatta..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaikki siemenet on mulle ihan uusia tuttavuuksia, mutta hyviä sellaisia. :) Nämä on helppoja ja hyviä ottaa myös mukaankin vaikkapa just kouluun.

      Yleensä juonkin Maxia, tämä Next oli vain uutuuden kokeilu. :)

      Poista
  6. Lidlissä oli joskus riisi-ohraa, ja tuota ohraakin sellaisenaan - eli eiköhän tuota ruissekoitustakin jostakin löytyne.
    Auringonkukansiemenet on muuten terveellisiä, ja jos tykkää purutuntumasta, niin kannattaa lisätä aamupuuron/myslin/tms. sekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä käydä tsekkaamassa Lidlin tarjonta, kiitos vinkistä. :)

      Poista
  7. Riisi-hylly kannattaa kyllä tutkia huolellisesti, valikoimaa vaikka kuinka. Itse olen joskus käyttänyt riisi-kauraa. Joskus kokeilin ohraa riisin sijaan ravintoarvojen ja kotimaisuuden takia, mutta maku on makuuni puiseva. Sen sijaan käytän nykyään riisi asemasta spelttihelmiä: täysjyvää, kotimaista ja miellyttävän miedon makuista, suosittelen! On toki hieman kalliimpaa, mutta painonvartijalla tuon riisin määrä saakin jäädä kasvisten varjoon :)

    VastaaPoista
  8. Siis mitä, miksi meidän kouluruoka ei näytä tuolle. Ai, että kun olisikin maissai ja siemeniä ja namnam. Nuo näyttivät oikeasti hyvälle:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D En valita kyllä meidän kouluruuasta siihen hintaan joka me maksetaan. Alle kahdella eurolla ei paljoa eväitä tehdä mukaan. :)

      Poista
  9. Mitä opiskelet? :)

    VastaaPoista
  10. Onhan noita "ihan tavallisissa" ruokakaupoissa noita riisi-sekoituksia. Risellalla on ainakin Riisi&Ruis, Riisi&Kaura sekä Riisi&Monivilja. Näitä meillä käytetään normaalisti aina kun riisiä käytetään paitsi silloin kun säännöllisesti käyvä keliaakikkovieras on paikalla :)
    Mielellään mullekin kelpais tuollainen edullinen, monipuolinen opiskelijaravintolan lounas! Mutta yritän itse jaksaa vaan panostaa eväiden tekoon töihin!
    Tsemppiä urakkaasi. Itsekin koitan taas saada uuden tsempin päälle sillä viimiset neljä kuukautta on tullut enemmänkin kerättyä painoa kuin karistettua. Mutta kevättä kohden on elintapojakin helpompi keventää ja valoisuuden kautta virtaa riittää paremmin ulkoiluun ja liikuntaankin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisihyllylle siis tutustumaan. :) Tsemppiä sinullekin kovasti. :)

      Poista