18.8.2014

Punnituspäivä #2

Hyvin alkanut viime viikko päättyi huonosti viikonloppuna. Ja se taas näkyy tänään vaa'alla. Kyllä on taas niin voittajafiilis kun ei vaan pystynyt vastustamaan kaikkia herkkuja. Meni niin suolaiset kuin makeatkin oikeastaan ilman minkäänlaista miettimistä. Missä on se tahto ja halu?

Paino tänään 129,2 kg
Viikon muutos + 1,8 kg
Muutos yhteensä + 3,6 kg
Tarkempi painoseuranta täällä.

Täytyy nyt vain toivoa, että nesteitä yms. on suurin osa. Ja jatkaa taas keveämmällä linjalla... Alkoi harmittamaan, että lupasin viikoittain painon päivittää, jos näin tämä kerta jatkuu.. Mutta toisaalta, mitäpä sitä totuutta peittelemään ja kaunistelemaan.

 
Vaaka saatu.


12 kommenttia:

 1. Sulla on ajatus taustalla kuitenkin. Ja se muhii, kunnes olet taas valmis tosissasi aloittamaan.

  Mitä jos aloittaisit vlcd-kuurilla? Pääset reippaaseen alkuun ja syöminen pysyy kurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... moneskohan vlcd dieetti se mahtaiskaan hänelle olla? Eli eipä taida kannattaa, onhan se jo nähty ettei se ole ratkaisu.

   Poista
 2. Oikea asenne! Itselleen ja muille "tunnustaminen" on alku. Itselläni viikot sujuu, mutta viikonloput on vaiketa...
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä alku se tunnustaminen on? Tunnustuksien alku. Eikö alku olis paremminki se, että paino ei nousis viikko viikolta vaan laskis. Eilö se olis alku että ne makeat ja suolaset mieliteot jäis. Ei tunnustaminen ole alku eilä mikään. Eikö se ole jo niiiiin nähty....

   Poista
 3. Tiedän niiiin tuon tunteen. Itselle vapaapvät ovat vaikeita.

  VastaaPoista
 4. Jos olisin samassa tilanteessa niin varmaankin viimestään nyt suuntaisin ammattiauttajan puheille, tai ainakaan en enää kokeilisi yhtäkään "helppoa" laihdutuskuuria. Vaikea toki sanoa ihan vain blogin perusteella, mutta tuollaisella painonnousun määrällä taitaa ongelma olla pahasti tunneperäinen syöminen ja ruualla kaiken puuttuvan korvaaminen, ennemin kuin se että ruokaa "vain tekee mieli". Toivottavasti saat homman toimimaan ja painon laskemaan, paljon tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 5. Tiedän että asut Oulun alueella, joten voisin suositella sulle peeteetä, joka tietää mitä tekee ja joka tekee suunnitelmat just sulle ja sun historian mukaan, Prässi Oy:n Katja Kukkula. Mulle esim ravintopuolen ohjeet oli sellaset, joilla pystyy elämään loppuikänsä, eli ei mitään superdieetti- tai VLCD-meininkiä..... toivon vaan parasta sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, minäpä käyn tutustumassa heidän sivuihin. :)

   Poista
 6. Täytyy yhtyä edelliseen kommentoijaan. Olet itsekin monesti täällä pohtinyt ammattiauttajan puoleen kääntymistä, tai ainakin personal trainerin ottamista. Tämä saattaisi ehkä olla järkevää jatkuvan tuloksettoman itsensä kanssa taistelemisen sijaan. Ainakin itselläni jatkuva napostelu ja herkuttelu päättyi alkustarttiin pt:n kanssa. Nuo starttiohjelmat kun eivät ole yleensä edes ihan hirveän hintavia, ja siihen samaan syssyyn saa kuitenkin myös ruokavalion ja saliohjelman tulevaisuuteen. Itseäni helpotti alkuun kovasti kun oli selkeät ohjeet joiden mukaan tehdä ja joita piti noudattaa ja joku oli käskemässä. Ei tarvinnut itse ajatella :D
  Ja pieni hintahan se on jos pääsee alkuun pysyvässä elämäntapojen muutoksessa. Alku vaan on aina hankalaa, mutta siitähän se lähtee!
  Toivottavasti todella saat asiasi kuntoon! Tuollainen jatkuva painonnousu on sekä sinulle henkisellä puolella että kehollesi tosi kova ja vaarallinenkin rasitus.

  Saat varmaan kyllästymiseen asti tällaisia ''neuvovia'' kommentteja, ja mun tarkotus ei todellakaan ole arvostella vaan halusin tällasen ajatuksen ehdottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin järkevä ehdotus, kiitos siitä. :)

   Poista
 7. Varmaan olet nämä jo monta kertaa kuullut..
  Kyllä sinä sen vaakalukeman saat alaspäin kääntymään, olethan sen jo aikaisemminkin tehnyt! Nyt vaan leukaa ylös rintakehästä :) Sillä ei tässä vaiheessa ole merkitystä, että ne kilot on tullut takaisin. Eniten merkkaa nyt se, että kartoitat miksi ne kilot tuli takaisin. Sillä tavalla ei sitten uudestaan pääse moista tapahtumaan.

  Etsi se tahto sieltä piilosta:
  Mieti miksi haluat pudottaa painoa ja mikä tapa sinulle sopii parhaiten. Lukaise vaikka vanhoja blogitekstejä siitä miltä tuntui saada niitä kiloja karistettua. Kannattaa tehdä isossa painonpudotuksessa välietappeja vaikka ihan viiden kilon välein, koska sekin on jo iso pudotus! :)

  5 ateriaa päivässä, vähintään 2 litraa vettä ja annoskoot sopivaksi.

  Siirrä ne halut toisaalle:
  Hyvänolon voi saada helposti, eikä tule morkkista: Käy kävelyllä. Ajatukset kirkastuu, kaloreita palaa.
  Jos tekee makeaa mieli, niin syö hedelmä. Vaikka banaanissa on kaloreita, se on silti miljoona kertaa parempi kuin pulla
  Jos tekee suolaista mieli, niin tee mikrossa perunalastuja tai bataattilastuja:

  Rasvattomat perunalastut
  2 isoa perunaa
  suolaa tai muita mausteita
  1. Viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  2. Aseta viipaleet mikronkestävälle lautaselle ja leivinpaperin päälle.
  3. Mausta perunat.
  4. Paista täydellä teholla mikrossa 3-5 minuuttia, tarkista kolmen minuutin jälkeen alkavatko lastut tummua. Kun perunat ovat kultaisenruskeat ne ovat valmiita.
  5. Anna lastujen jäähtyä ennen nauttimista. Lastut muuttuvat rapeiksi, kun annat niiden hetken vetäytyä.

  Niitä herkuttelutapoja voi muuttaa. Pitää vain sisulla mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja rikkoa rutiineja (ja löytää niitä uusia terveellisiä tapoja). Jääkaapissa voi olla kurkkutikkuja ja kirsikkatomaatteja silmien korkuudella mielitekojen kohteena ensimmäisinä kuukausina :D

  Tuosta VLCD:stä.. Kyllä sillä paino putoaa nopeasti, mutta pitää tosiaan sen jälkeinen aika hallita. Kolme tiimiläistä aloitti elämänmuutoksen VLCD:llä ja nyt heillä on uudet elämäntavat. Kyllähän se uuden oppimista vaatii, mutta on sinusta siihen! :)
  Tässä jutussa on 5kk muutokset: http://kurvitkunnossa.blogspot.fi/2014/08/vuoden-nutraajat-ovat-upeita.html

  Itsekin aikoinaan starttasin VLCD:llä ja paino on pysynyt yli vuoden poissa.

  Pidän sulle peukkuja pystyssä! Vauhtiin pääseminen on se vaikein juttu, vaan sittenhän se sujuukin kuin tanssi - Muutamilla varpaiden talloutumisilla maustettuna :)

  ..Ja tuohon plussaa: Nestettä iso osa, varsinkin jos on syönyt suolaista. Kuukautiskierto on myös mukava turvottaja naisilla :)

  Eiköhän seuraava punnitus ole sitten - merkkinen, edes -100g. YOU CAN DO IT!!!

  -Sanni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöiset kiitokset tästä tsemppaavasta ja informatiivisesta viestistä. Arvostan todella, että jaksatte neuvoa ja kannustaa. ♥ Kiitos, nämä auttavat jaksamaan ja tsemppaaman! :)

   Poista