11.12.2014

Joulukalenterin 11. luukku



K. Karkit.
Kaikista maailman herkuista juuri karkit ovat suurin paheeni. Voin vallan hyvin olla syömättä pullaa, jäätelöä, keksejä, suklaata yms. Mutta peruskarkit ovat se heikko kohta. Ei ole väliä onko karkki kova, pehmeä, hedelmä- tai lakritsi/salmiakkikarkki, toffee, vaahtokarkki, kirpeä, hapan... You name it. Kaikki menee.
 
Jostakin luin, että 400 g:n karkkipussissa on 109 sokeripalaa. 109!! Kuka hullu syö kerralla noin monta sokeripalaa. No, aika monikin kuten allekirjoittanut. Huh, kuulostaa hurjalta. Hillitsisiköhän se karkin syöntiä jos karkkipussin viereen laittaisi vastaavan määrän sokeripaloja? Ehkä tätä pitää kokeilla. :)
 
Jos karkkihammasta kolottaa, kannattaa käydä tutustumassa Urjalan makeistukun sivuihin. :)
 

4 kommenttia:

  1. Kyllähän karkki on vaan NIIN hyvää, että yleensä sitä kerran viikossa tulee syötyä. Mutta sitten taas ruotuun. Ootko Mariina ajatellut tätä ikinä ajatellut tätä 5:2 paastoa. Sä olet sen verran kova mimmi, että se vois sopia sulle! T. Josefina

    VastaaPoista
  2. Mä oon miettiny, että makeanhimon iskiessä pitäisi imeskellä suoraan sokeripalaa. Ei niitä kuitenkaan 50kpl söis, mutta 200g karkkipussin kyllä... -heidi

    VastaaPoista
  3. Mulle suklaa on tosi tärkeä juttu, Mutta 100 grammaa viikossa riittää. Muut karkit osaa onneksi hyvin väistää ja niistä tulee oikeastaan paha olo.

    VastaaPoista
  4. Toi sokeripalavertaus on muuten aika osuva - 400 g karkkia menee alas yhdessä hujauksessa, toisaalta en voisi ikinä kuvitella syöväni tuota määrää sokeripaloja. Itseasiassa en mielelläni syö yhtäkään sokeripalaa, koska en pidä siitä miltä ne tuntuu hampaissa - karkista puolestani pidän minäkin. Tänään on takana 146 päivää täysin karkitta, suklaatta ja jäätelöttä ':) Ensimmäinen 15 päivää oli pahimmat

    VastaaPoista