16.12.2014

Joulukalenterin 14. luukku

Sori, sori. Pari luukkua jäi välistä, oli pakko saada viimeiset kouluhommat ja tentit alta pois. Tänään olikin sitten viimeiset rutistukset ja loma, siis älooämaa, alkoi. :) Mutta laitan tänään luukut ajan tasalle.

N. Nukkuminen.
Nukkuminen ja uni ylipäätään on minulle erittäin tärkeää. Jos en saa nukkua tarpeeksi, perusarjen pyörittäminenkin hankaloituu. Kun jossain vaiheessa elämää olen kärsinyt uniongelmista, niin unta ja nukkumista osaan nyt arvostaa. Nukkuminen muutenkin on tärkeä osa elämää. Unen aikana niin kroppa kuin aivotkin lepäävät. Sekä keho palautuu päivän mahdollisista suorituksista. Uni virkistää. Unen tarve on jokaisella yksilöllinen, siksi on tärkeää kuunnella itseä ja antaa aikaa unelle ja nukkumiselle jos kroppa sitä vaatii. Virkeänä ihminen jaksaa enemmän ja paremmilla tehoilla.
 
Elämässä olisi hyvä olla balanssissa: työ. vapaa-aika, ravinto, liikunta ja uni. Nuo nyt ainakin. Itse kun saisin ravinnon ja liikunnan tasapainoon ja tähän elämäntilanteeseen sopivaksi niin silloin pitäisi olla asiat suht mallillaan. :) Itse nukun mielellään ja paljon, aina silloin kun siihen on mahdollisuus. Ja varsinkin tähän vuoden aikaan. 
 
Koetko sinä itsesi tällä hetkellä virkeäksi?  :)  
 
p.s. Tähän luukkuun olisi sopinut passelisti myös Nuha. Eilen alkoi niiskutus, joten rauhallisesti alkaa loman vietto. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti