3.8.2012

Alku aina hankalaa

En ole koskaan erityisemmin tykännyt liikunnasta, enkä varsinkaan ryhmäliikkumisesta. Aionkin nyt tämän loppuelämän kestävän projektin alussa laittaa painopisteen ravinnolle ja liikkuminen on toissijaista. Liikkuminen tämän kokoiselle ihmiselle on hankalampaa ja kertakaikkiaan en viitsi mennä esimerkiksi salille tässä kunnossa, hävettää. Toki liikuntaa tulee pakosta joka päivä koirani kanssa ulkoillessa. Näitä lenkkejä pyrin ajan kanssa pidentämään. Ostin myös kotiin kahvakuulan, jolla aloitan harjoittelun kunhan löydän hyviä treeniohjeita, vinkkejä?

Ruoka ja ruokailut tulevat olemaan minulle kuitenkin se isoin ongelma. Tähän asti olen tottunut syömään hyvin, paljon ja raskaasti. Ateriarytmini on ihan päin honkia, jätän AINA aamiaisen väliin enkä juuri koskaan syö lämmintä ruokaa, siis oikeaa tavallista ja terveellistä. Päivän ensimmäinen ateriointi on voinut olla vaikkapa klo 18 illalla, ja jokainen arvaa onko sillon nälkä ja kova. Ensimmäiseksi haasteeksi laitankin itselleni säännöllisen ateriarytmin löytymisen. Päivän aloitus aamiaisella ja lounas sekä päivällinen oikeilla paikoilla. Tähän voi mennä aikaa mutta suon sen itselleni.

Aikaisemmat dieetit ovat yleensä kaatuneet siihen, että olen lopettanut syömisen lähes kokonaan. Jos päivän ruuat koostuvat porkkanoista ja tomaateista, ei sillä pitkälle mennä. Sen olen oppinut, että liian ankara ei saa olla mutta toisaalta tiukka linja pitää vetää kuinka usein ja mitä voi herkutella.

Voisin vaikka viikonlopun aikana tehdä isoja muutamia mittauksia kropasta, että mitkä ovat lähtölukemat painon lisäksi.

Mukavaa viikonlopun alkua! :)

2 kommenttia:

  1. Satuinkin löytämään blogisi heti alkumetreillä. Tsemppiä! Ateriarytmin löytäminen ja siinä oikeasti pysyminen on varmasti painonpudotuksessa yksi tärkeimpiä juttua, kuten myös varmasti painonhallinnassakin. Mulla on takana nyt 20 pudotettua kiloa runsaan 3 kk aikana ja matka jatkuu :) Tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tsemppiä tarvitaan! :) Onnea hienosta saavutuksesta, tulee mukava mieli kun ihmiset onnistuvat haasteissaan. :)

      Poista