14.8.2012

Ikuinen epäonnistuja?

Tänään on taas ollut sellainen fiilis, että lyön hanskat tiskiin. Ehkä minulle on tarkoitettu elettäväksi tämä elämä johon en tunne kuuluvani? Olenko tosiaan niin heikko, etten pysty vaikuttamaan omaan elämääni ja tekemään siitä sellaisen jossa viihdyn?

 

 
Olen nälkäinen, väsynyt, vihainen ja surullinen. Miksi? Pyrinhän koko ajan tekemään elämästäni itselleni mieluisampaa. Onko tämä kaikki turhaa jos silti voin koko ajan huonosti? Eikö olisi sama vaikka söisin ja söisin ja söisin jos silloin tunnen saavani edes jotakin tyydyttävää? Edes hetkeksi.
En tiedä miksen vain nauti elämästä ja lopeta murehtimista. Miksi mietin pitkälle tulevaisuuteen kun en tiedä edes mitä seuraava minuutti tuo tullessaan? Miksi petyn jatkuvasti itseeni ja toimintaani, miksen toimi niin, että olisin onnellinen?




Oikeastaan tiedän osaksi miksi olen nälkäinen, väsynyt, vihainen ja surullinen. Siksi koska syön niin vähän, että energiani ovat lopussa enkä jaksa tehdä mitään. Eilenkin söin koko päivänä yhteensä vain 618 kcal:ia. Tiedän, että tämä ei ole se tie toivottuun lopputulokseen mutta kun on niin vaikeaa opetella sitä kohtuullisuutta ja säännöllisyyttä. Näillä kalorimäärillä en jaksa käydä lenkillä enkä huolehtia muustakaan jaksamisestani.
Tänään menin kauppaan aikeissa ostaa kaikki herkut mitä haluan ja mitä jaksan kantaa kaupasta ulos. Aikani siellä kierreltyäni, ostin yhden suklaapatukan. Tämä patukka on edelleen syömättä. Ehkä sain jo pelkästä suklaan ostamisesta tyydytettyä makean himoni tai sitten minussa on olemassa pieni hippunen itsekuria. :)


Kuvat
Onneksi aurinko on paistanut ja tuonut hiukkasen aurinkoa mieleenkin. :)

10 kommenttia:

  1. Noh, älähän nyt alistu! :) Sinua varmaan auttaisi, jos todella opettelisit säännölliset ateriarytmit. Pysyy nälkä, kiukku ja väsymys poissa. :) Leuka ylös ja katse eteenpäin, kaikille tulee "huonoja päiviä, pitää vaan jaksaa niiden yli!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, säännölliset ateriarytmit ovat minun kohdalla iso avainsana. Kohta on tämä huono päivä mennyt ohi, ja jaksettu on. :)

      Poista
  2. Ei, ei, ei! Et sä lyö mitään hanskoja tiskiin. Jos sun tekee nyt mieli sitä suklaapatukkaa, etkä todellakaan saa mielihalua menemään ohi, niin sitten syöt sen. Se ei kaada sun elämänmuutosta, ei todellakaan! Se ei myöskään vie sun tavoitetta mihinkään, siellä se tavoite on edelleen. :)

    Ja muista syödä! Jos et ole tänään vielä syönyt kahta lämmnintä ruokaa, niin nyt paistat itsellesi kanaa kunnon fileen, siihen kylkeen iso kasa salaattia ja vähän raejuustoa. Ja jos sun tekee mieli sen salaatin kanssa salaatinkastiketta, niin laita ihmeessä.:)

    Haluaisitko tietää mun ruokavaliosta? Mä voin laittaa sulle tietoja jos sä haluat. Mä syön mun mielestä todella hyviä ruokia, eikä ole nälkä :) Mielitekoja tulee oikeesti paljon vähemmän kun vaan muistat syödä!

    Tsemppiterveisin,
    Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isot kiitokset tsempeistä! :) Onneksi jo vähän parempi mieli ja hanskatkin on kaukana tiskistä. :D Ja suklaapatukka syömättä. :) Voi, olisi tosi kiva jos laittaisit jotain sun ruokavaliosta. :) Mulle tuottaa jo päänvaivaa edes keksiä erilaisia ruokia, samoihin kyllästyy niin äkkiä. Ja onhan tietty kaikenmaailman ohjeita nettikin pullollaan, täytyypä alkaa guugletteleen. :)

      Poista
    2. Moikka!

      Laitanpa näitä tähän heti. Nämä ovat siis ruokavalioni pääpiirteet, arki(työ) tuottaa joskus tilanteita, joissa on vaan pakko vähän soveltaa. Samoin on juhlatilanteita, joissa ei kaikkea voi itse valita. Mutta sellaistahan se elämä on jatkossakin...

      Aamiaiseksi kaurapuuro (n. 1,5 dl kaurahiutaleita), raejuustoa ja mehukeittoa. Kesällä on lisännyt tähän päälle aina tuoreita marjoja myös. Syön tämän niin, että laitan raejuuston lautasen pohjalle ja sitten puuron ja mehukeiton päälle. Maustan puuron suolalla ja rypsiöljyllä. Huippuhyvää! Odotan aina aamua, jotta pääsen puurolle :) Vaihtoehtona mulla on "matka-aamiainen", jos lähden niin aikaisin liikkeelle, että syön aamiaisen "liikenteessä". 2 palaa ruisleipää, päällä ohuesti levitettä ja kinkkusiivu sekä tietysti salaattia ja kurkkua, tomaattia tms. Proteeinilisäksi tähän aamiaiseen puoli purkkia rahkaa makeutettuna fun light-mehulla.

      Lounaaksi kanaa, kalaa tai naudanlihaa (n. 100 g) ja mitä vaan vihanneksia.

      Välipala on reilu. Rahkaa purkillinen taas maustettuna fun light-mehulla, 1 hedelmä tai marjoja ja lisäksi kourallinen pähkinöitä (siis ihan naturel). Jos oon reissussa ja on hankalaa syödä rahkaa, korvaan sen proteiinipatukalla. Niiden kanssa saa olla muuten tarkkana, jotkut niistä on varsinaisia hiilaripesiä ;)

      Päivälliseksi taas lihaa (kanaa tai naudanlihaa yleensä) vähän enemmän kuin lounaalla. Raejuustoa ruokalusikallinen ja vihanneksia reilusti. Tähän ateriaan pieni hiilarilisä, joko ruisleipä (vain kevyesti levitteellä), tai sitten pieni peruna/pastaa/riisiä

      Iltapalasta jo joskus kirjoitinkin, rahkaa, marjoja ja pähkinöitä (kourallinen)

      Näillä mennyt oikein hyvin! Syö saa siis paljon! Ja me ollaan kuule sen kokoisia naisia, että syödä saa (ja pitää) paljon. Silloin se laihtumisen tahti säilyy reippaana!

      Palaillaan!
      Lotta

      Poista
    3. Kiitos tuhannesti, näistä on hurjasi apua. :) Pitäis opetella syömään noita pähkinöitä, tähän mennessä oon syöny vaan suolapähkinöitä. :) Ja totta se on, että jaksaa paremmin kun syö hyvin. Eilenkin oli virtaa enemmän kun söin tasaisesta. :)

      Kiitos vielä ja aurinkoista päivää sinulle! :)

      Poista
  3. Kiva ettet kuitenkaan kantanut niitä herkkuja ulos kaupasta, vaan muutit suunnitelmaasi. Eikö tällaisista asioista voisi juuri ammentaa sitä voimaa jatkaa? Onnistuit tekemään yhden asian eritavoin kuin ennen. Näistä pienistä asioista ja valinnoista se kokonaisuus juuri koostuukin. Onnittele itseäsi päätöksestäsi! Juuri tällaisissa tilanteissa voit olla ylpeä itsestäsi :) Päivä ja hetki kerrallaan.

    Myös minulla tuntuu nyt menevän huonommin kuin edellisinä viikkoina. Jotenkaan en saa kiinni siitä hyvästä ruokavaliosta ja tuntuu että olisin kokoajan nälkäisempi ja mielitekoja on enemmän. En ole ahminut, mutta ruokavalio ei ole ollut niin viimeisen päälle mitä edellisinä viikkoina. Myös liikunta on hieman tökkinyt tällä viikolla. Koitan olla lannistumatta ja jatkaa sinnikkäästi. Ehkä pian taas saan kiinni hyvästä rytmistä ja löydän taas tasapainon :)

    -anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, täytyisi pystyä huonoinakin hetkinä kannustaa ja onnitella itseä hyvistä ratkaisuista. :) Ei meinaa muistaa juuri niitä positiivisia asioita mutta kyllä niillä negatiivisilla itseä soimaa.

      Hyvä asenne sinulla, ei lannistuta. :) Hyviä ja huonoja hetkiä tulee meille kaikille jatkuvasti. Niiden kanssa on opittava elämään ja käsittelemään myös ne huonot hetket. Itselle pitää olla armollinen. :) Tsemppiä viikkoon! :)

      Poista
  4. Heippa! Liityin lukijaksesi jonkin aikaa sitten, mutta nyt vasta perehdyn blogiisi. Olen lukenut tekstejäsi vasta tähän asti, joten en tiedä miten sinulla on jatkossa mennyt. Mutta kuitenkin, minä aloitin laihduttamisen tammikuussa ja laihduin aika kovalla tahdilla lähemmäs 20kg, loppua kohden paino ei enään meinannut tippua ja luulen sen johtuvan niin vähistä syömisistä. Pyörtymiset oli lähellä, heikko olo, liikkua ei jaksanut. Sitten tuli tästä johtuen romahdus ja koko homma meni pieleen. Olen kesän ja syksyn koittanut päästä uuteen alkuun huonoin tuloksin. Olen lihonnut paljon, mutta vihdoin saanut itseni uuteen alkuun. Jälleen, kun alitan satasen olen päättänyt jatkaa blogini kirjoittamista. :)

    Eli omasta kokemuksestani voin neuvoa, että älä syö liian vähän, vaikka se vaikeaa voi ollakkin, mutta minä ainakaan en jaksanut sitä pidemmän päälle. Ja nyt lihasprosenttinikin kertoo tuosta keväisestä todella epäterveellisestä laihdutuksesta.

    Hirveästi tsemppiä matkallesi! Olet päässyt jo tosi pitkälle!

    http://kahdestayhdeksi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maria ja tervetuloa mukaan! :) Totta puhut, huomaan itsekkin että vähällä ruualla ei jaksa ja repsahduksen vaara on koko ajan olemassa. Kai nämäkin asiat on opittava kantapään kautta. :)

      Hienoa, että olet saanut uuden alun tavoitteeseesi, siitä se lähtee. Tsemppiä kovasti sinulle! Kyllä me tähän pystytään! :)

      Poista