21.8.2012

Labrakokeiden tulokset

Kävin viime viikolle labrakokeissa kartoittaakseni, että mistä tilanteesta tähän projektiin lähdetään veriarvojen puolesta. No, tänään sitten kävin sairaanhoitajan juttusilla kuulemassa tuomion. :) Noin yleisesti ottaen arvot olivat odotettua paremmat, luulin, että esimerkiksi hemoglobiini olisi miinuksen puolella kun niin paljon väsytti silloin kokeiden ottoaikaan mutta hyvä oli sekin.

Mutta odotetusti kolesteroliarvot olivat koholla, vaikka lääkitys meneekin tällä hetkellä. Tiesin kyllä tämän koska ei kai muuta voi odottaa sillä ruokavaliolla millä ennen elin.

Tulokset olivat:
★ LDL - kolesteroli (ns. huono kolesteroli) oli 5.0 kun tavoite on alle 3.

★ HDL - kolesteroli (ns. hyvä kolesteroli) oli 1.55 kun tavoite on suurempi kuin 1. Eli tämä arvo oli hyvä.

★ Kokonaiskolesteroli oli 6.6 kun tavoite on alle 5.

Lisäksi sokeriarvot olivat ihan hiukan yli raja-arvon. Mutta nyt olen säännöllisesti seurannut päivittäin sokeriarvoja ja ne ovat olleet reilusti alle raja-arvon. Joten varattiin lääkärille aika mahdollista diabeteslääkkeen vähennystä tai jopa lopetusta varten. :)


Kuva

Lisäksi otettiin sydänfilmi, jonka lääkäri katsoo. Oiskoha se näyttänyt samalta kun tuossa kuvassa. :D

Kävin kaupassa  ja ostin sieltä mehukkaan näköisiä mandariineja. Päivittäin ihmettelen, miten tämmöinen karkki-pulla-roskaruokahiiri löytää jokaisella kauppareissulla itsensä vihannes- ja hedelmäosastolta eikä karkkihyllyille mene enää ollenkaan. :)
Pirteää tiistaita kaikille! :)

5 kommenttia:

 1. Moikka! Sulla on niin ihana tämä blogi että oli pakko tulla kommentoimaan :) Tätä kun käy lukemassa niin kyllä piristyy ja annat itsellenikin lisämotivaatiota, vaikka alkumatkassa vasta olenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oi että, ompa kiva kuulla! Kiitos! :) Mukava jos voin piristää ja motivoida, alkumatkassahan se minäkin vasta olen. :) Tsemppiä hirmuisesti! :)

   Poista
 2. Hieno juttu kun otatit huono veriarvotkin tähän alkuun. Varmasti on menossa parempaan suuntaan nuo rasva-arvotkin ja tuo on ihan huippua tuo sokeritason alentuminen! Se on ihan mielettömän iso juttu!! Hienoa Mariina!

  Tsemppiä!
  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän aikaa ollut mielessä labrojen otto, nyt sain onneksi aikaiseksi. :) On kiva sitten verrata myöhemmin jos/kun arvot siitä laskevat. :)

   Öitä! :)

   Poista
  2. Mistähän tuohon mun kommenttiin on tullut tuo sana huono. Mun piti kirjoittaa nuo veriarvot...

   Poista