7.8.2012

Vaaka

Kuinka usein on järkevää käydä vaa'alla? Minulla on ollut tapana käydä vaa'alla lähes päivittäin myös silloin kun en ollut millään dieetillä. Aiemmin kun olen käynyt vaa'alla, ei sillä ole ollut juurikaan merkitystä minkä lukeman se on antanut. Joskus luku on ollut edellistä isompi, joskus pienempi. Sama ajatus pyöri kuitenkin aina mielessä, jotain olisi tehtävä. Seuraavana maanantaina sitten.

Mutta nyt kun olen aloittanut elämäntapamuutoksen, ei ehkä olekkaan enää järkevää käydä joka päivä vaa'alla. Olen malttamaton ja haluaisin kaiken nyt ja heti, myös esimekiksi vaikkapa parikymmentä kiloa pois äkkiä. :) Ja se jos mikä masentaa niin painon lisääntyminen. Vaikka järki sanoo, että nesteet ym. vaikuttavat painoon niin silti tuntuu, että nytkö epäonnistuin kun olen lihonut 200g. Eikä vaaka ole ainoa ja oikea mittari, tiedän että peili ja muut mittaukset kertovat enemmän.

Joten taidampa tehdä niin, että pyrin käymään vaa'alla vain kerran viikossa samana päivänä samoihin aikoihin. Niin on ehkä luotettavin eikä tule niin paljon pettymyksiä viikon varrella.


Kuinka usein sinä käyt vaa'alla? :)

8 kommenttia:

 1. Mä käyn päivittäin ja hyväksyn sen tosiasian että päivittäinen heittely on suurta. Jos käyn vaan kerran viikossa ja sit sattuukin oleen normaalia isompi lukema niin iiik! Mut päivittäin kun punnaa niin saa vähän suuntaa :D Vaik oikeesti ois järkevää käydä vaan kerran viikossa ;D

  VastaaPoista
 2. Käyn liian usein koska en malta olla käymättä :D Monesti olen huomannut sen olleen virhe käydä päivittäin. Kerran viikkoon olisi hyvä ja siihen itsekin pyrin :)

  VastaaPoista
 3. Moikka!

  Minä olen käynyt vaa'an hommaamisen jälkeen päivittäin. Itse suosittelen sitä, koska se luo myös tervettä uskoa omaan tekemiseen kun näkee esim. viikon aikajaksolla painon menevän tasaisesti alaspäin. Mikäli käyt vain kerran viikossa, jos the punnituspäivä sattuu olemaan päivä jolloin nesteet yms. on jumiutuneet kroppaan, niin tulos voi olla isompikin pettymys. Päivittäin käymällä pieni painon jumiutuminen tai 100 - 500g painonheilahtelu on paljon pienempi 'paha' kuin tehdä viikko töitä ja todeta painon olevan samassa - mikä ei tietenkään ole todellisuus, kun kulutetaan enemmän kuin syödään.

  Tsemppiä tekemiseen, älä missään tapauksessa luovuta! :)

  PS. Mikäli kiinnostaa, käy kurkistamassa blogini osoitteessa www.nomorebigboy.com - Ollaan samassa veneessä tämän asian suhteen, itsellänikään ei ole mikään 10kg urakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Totta turiset. :) Itsellä tulee kuitenkin käytyä lähes päivittäin vaa'alla, siitä on tullut jo niin rutiinia aamuisin. :)

   Tsemppiä sinullekkin urakkaasi, jospa ensi kesä olisi meillä kevyempi. :)

   Poista
 4. Käyn kerran viikossa herättyäni mittailemassa mahamakkaran ja painon. Se tuntuu riittävän mulle. Tokihan tässä on salitreenin aloittamisen jälkeen ollut yksi plusviikko ja toinen mokoma lomailun aikaisesta repsahduksesta johtuen. Mulle on parempi kun se painoasia ei pyöri mielessä jatluvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä tulee edelleen käytyä vaa'alla lähes päivittäin. Ihan mielenkiinnosta seuraan miten paino viikon aikana vaihtelee. Torstai on kuitenkin ns. virallinen punnituspäivä. :)

   Poista