29.8.2012

Vaikeeta

Tällä hetkellä on tosi vaikea aika tässä projektissa. Mieltä on lannistanut se, etten ole päässyt/jaksanut/viitsinyt juuri liikkua sitten töihin paluun, paino ei ole pudonnut viikkoon -  itseasissa sitä on tullut lisää ja repsahdin eilen. Illalla ihan varta vasten lähdin lähikauppaan ja ostin kaksi (2!!) karkkipussia, sai muka halvemmalla kun oli tarjous kahdesta pussista, ja söin ne molemmat!!
 
Oli jotenkin tuttu ja turvallinen on kun sai vain syödä ja syödä, löhötä ja nauttia tv:n katselusta. Tätähän elämäni on ollut vuosikaudet. Ei huolta mistään kun oli karkkia suu täynnä ja toinen pussi vielä odotti. No, karkit loppuivat ja morkkis tuli. Ajatukset heittelehtivät luovuttamisen ja jatkamisen välillä.  Päätin, että huomenna (tänään) menen pitkälle lenkille jne.. No, aamulla kun koira herätti, ensimmäinen ajatus oli ruokaa, väsyttää ja ei lenkille - jospa jatkan huomenna ja tänään vielä saan syödä.
 
Hetken aikaa pyörittelin erilaisia vaihtoehtoja päässäni ja päädyin siihen, että jos nyt jään sänkyyn makaamaan ja aina siirrän huomiseen (niin kuin ennen), en koskaan saavuta tavoitteitani. Ja tavoitteet on tehty saavutettaviksi. Ja tavoitteiden eteen on tehtävä töitä, kukaan ei tuo minulle kotiovelle tervettä, hyvinvoivaa, hyvän itsetunnon omaavaa ja itseensä tyytyväistä Mariinaa. Minun itse on löydettävä ja saavutettava ne.
 
Joten lähdin lenkille ja tein elämäni pisimmän lenkin. :) Kävelin lähes tunnin, eikä tullut edes juuri kuuma. Onneksi lähdin, sain niin paljon virtaa ja tsemppiä taas projektin jatkumiseen. :)
 
 
 
 
Näitä vaikeita hetkiä/aikoja ja repsahduksia tulee varmasti vielä ja monesti. Itseni tuntien, suurin oppi tähän mennessä on, etten luovuta vaan pystyn jatkamaan taas eteenpäin. :) Se luovuttaminen on kaikista helpoin ratkaisu, jonka olen aina ennen tehnyt.
 
 
 
 
Reipasta keskiviikkoa kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. Olet loistava esimerkki voittajasta :) Kukaan ei pääse maaliin kertaheitolla, matkalla on valitettavasti mutkia ja mäkiä, joskus koko tie on poikki. Mutta sinnikkyys palkitaan! Jatka samaan tapaan! :) Saat olla ylpeä itsestäsi.

  ps. Minäkin olisin "ennen vanhaan" vaan jatkanut tänään "hyvin alkanutta" herkuttelua...eikä tietoakaan ruotuun palaamisesta.. paitsi ehkä viikon päästä., Onneksi asiat on paremmin nykyisin:)

  VastaaPoista
 2. Hieno asenne! Voisin inspiroitua sinusta kun mulla on kans nyt todella vaikeaa aikaa. Tunnen itseni kokoajan kauhean nälkäiseksi ja liikunta ei maistu jne. Kiva että pystyt taas jatkamaan kohti määränpäätä :)

  -anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halu muuttua on ehkä nyt suurempi kuin jäädä entiseen, se kannustaa jatkamaan. :) Kyllä sinullekkin vielä se into tulee takaisin. :)

   Poista
 3. Huippua, miten jaksoit rikkoa tutun mallin tehdä asioita ja lähdit sille lenkille! Hyvää inspiraatoita meille muille, kuten minulle, joka ei eilen lähtenyt lenkille... Mutta nyt lähden ihan justiinsa pariksi tunniksi metsään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, jos voin antaa inspiraatiota. :) Reipasta metsälenkkiä! :)

   Poista
 4. Ihan huimaa Mariina! On varmasti voittaja-olo! Hieno juttu. Melkoinen oppi ja taatusti jokaiselle meille elämänmuutoksemme kanssa taistelevalle eteentuleva juttu. Upeeta, mahtavaa :)

  Eikö ole muuten aika lohduttavaakin, että voihan sen pussillisen (tai kaksi?) joskus karkkia syödä... Ne eivät määrittele loppuelämäsi painoa, vaan se, että millaisia valintoja teet joka päivä.

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä itseeni tyytyväinen, etten jäänyt vaan makaamaan morkkiksessa. Kyllä, onneksi sit karkkia ei tarvitse kokonaan jättää. :)

   Poista
 5. Hei Mariina! Ihan loistavaa että lähdit kuitenkin lenkille, vaikket meinannutkaan ensin. Kun toistaa tiettyä asiaa (esim. liikuntaa) tarpeeksi usein, siihen tottuu kehon lisäksi myös aivot: lenkillä käymisestä tulee luonnollinen osa arkea, eikä pakkopullaa (miltä se aina välillä tuntuu, varsinkin aloittaessa). Liikuntaan on ihana jäädä koukkuun! :) Nostan oikeasti hattua sulle, sun projekti on jo nyt edennyt huimaavaa vauhtia ja olen todella ylpeä susta vaikka ei tunnetakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Totta puhut, nyt jo huomaan että liikunnasta tulee hyvä olo. :) Kiitos kovasti kivoista sanoistasi. :)

   Poista