23.8.2012

Voi apua!

Voitteko kuvitella, minä joka vielä eilen olin ryhmäliikkumista ja kuntosaleja vastaan tai itseasiassa olin sitä mieltä etten ylipainoisena niihin viitsi osallistua, olen maanantaina menossa kahvakuulatunnille! :) Näin se mieli muuttuu kun tarpeeksi jostakin innostuu. :) Ja tarkoitus olisi käydä viikottain joko kahvakuulatunnilla tai muulla jumppatunnilla.
 
Ostin tosiaan jo pari viikkoa sitten 4 kg:n kahvakuulan. Keveimmästä päästähän tuo kuula on mutta ehkä on ihan hyvä aloitella kevyemmällä painolla. Vielä se on käyttämättömänä paketissa mutta ensi viikolla sitten käyttöön.
 
 
Kuva

Vähän jänskättää mutta enköhän minäkin siellä joukossa mukana pysy. Olen toisaalta aika hämmästynyt itsestäni, että minulta löytyi rohkeutta kohdata ehkä ne katseet yms. ja lähteä mukaan ryhmäliikuntaan. :) Ehkä minulla nyt ihan oikeasti on halu muuttaa elämän suuntaa. :)
 
Onko teillä kahvakuulasta kokemuksia?

12 kommenttia:

 1. Itsekin ajattelin ensin, ettei minua saisi mistään hinnasta ryhmäliikuntatunneille pomppimaan. Olen täysin normaalipainoinen, mutta kuntoni oli alussa ihan kamalan huono. Hetken päähänpistosta hankin kuitenkin jäsenyyden ja nyt melkein kaksi vuotta on tullut ryhmissä hikoiltua.
  Sitä saa liikunnasta paljon helpommin rutiinin elämäänsä, kun on joku jäsenyys ja paikka jonne mennä liikkumaan.
  Ja ei kannata pelätä noita katseita. Salilla jossa käyn käy myöskin ylipainoisia ihmisiä ja ei kukaan ole pahalla katsonut. Itsekin jopa arvostan ja pidän ihan mahtavana, että ylipainoisetkin tulevan salille liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eiköhän me kaikenkokoiset mahduta mukaan liikkumaan. :)

   Poista
 2. Moikka,mä kävin kanssa ensimmäisellä spinning tunnilla,ja innostuin todella.tehokasta,mutta nivel ystävällistä.ja aloittelijanakin pysyin mukana.Kahvakuulailu kuulostaa hyvältä.Ja mikä vielä parasta,tämä ryhmässä tekeminen motivoi minua ainakin paljon.-Nina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinning on todella kivaa, ja tehokasta. :) Täytyy itsekkin kokeilla sitä sitten hieman kevyempänä. :)

   Poista
 3. Hyvä Mariina!

  Lotta

  VastaaPoista
 4. Kahvakuula on ihana laji! Nyt itsellä tosin selkä vähän kipeä joten en voi sitä harrastaa. Mutta kotona mulla on 5 ja 8kg kuulat, ja olen myös käynyt kahvakuulatunneilla aiemmin mutta ne ovat nyt jääneet, joten kotona noita tulee välillä heiluteltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kans, että tämä voisi olla semmoinen mistä minä tykkään. Maanantaina sitten selviää. :)

   Poista
 5. Kahvakuulailu on aivan ihanaa! Älyttömän tehokasta, osa liikkeistä tosi raskaita myös (käy mulla helposti selän päälle jos olen jättänyt useammaksi viikoksi selkälihakset lööbailemaan), joten tee sen mukaan, mikä hyvältä tuntuu äläkä arkaile pyytää ohjaajalta vaihtoehtoisia liikkeitä, jos jokin liike tuntuu pahalta. Kuulassa on mahtavaa se, että liikkeitä on periaatteessa loputtomasti, niitä voi keksiä vaikka itsekin, eli hyvin yksinkertaisella kapineella voi treenata kaikki lihasryhmät - vaikka kotona.

  Itsekin olen tämän pallomahani (162 cm ja 115 kg) reippaasti mennyt ryhmäliikuntatunneille, ei ole pahasti katsottu, ei edes teinit hihitelleet :D. Joskus pukkarissa joku on muljauttanut silmiään paljaalle röllykkämahalle, mutta olen muljauttanut takaisin (olenpas hirveä, hih). Mulla laihdutus on tyssännyt tähän -5 kg tilanteeseen, mutta olen yrittänyt ajatella, että healt at any size on hyvä välitavoite, ja tästä sitten pikkuhiljaa mennään taas eteenpäin. Kokoisekseni olen hirveä sporttimimmi :), käyn joka viikko 3-4 tunnilla, vaihtelevasti zumbaa tai BodyJamia/Sh'bamia, tanssitunteja (kuten salsaa tai itämaisia tansseja), BodyPump, BodyVive, spinning ja lisäksi noin kerran viikossa salilla/kuulailemassa. Kesälomalla pääsi vähän rytmi karkuun, mutta nyt taas parina viime viikkona olen tehnyt ryhtiliikettä liikunnan suhteen.

  (Pitäisköhän mun perustaa oma blogi, kun tätä juttua tuntuu riittävän...? :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Vitsit, kiva kun kehutte kahvakuulailua, mukava mennä sinne maanantaina ja kokeilla. :) Pitää kyllä ottaa aluksi kevyesti kun en kuitenkaan olen vuosiin liikkunut juuri ollenkaan, saattaa tulla vähän paikat kipeiksi muutenkin. :D Säähän liikut tosi aktiivisesti, hyvä juttu. Itsekki pyrin siihen, että pääsisi useamman kerran viikossa liikkumaan myös salille tai jumppiin eikä vain lenkkeilyä. :)

   Poista
 6. Minäkin kehun kuulailua, se on tosi kivaa! Itse kävin reilu vuosi sitten 10 kerran tekniikkaperuskurssin ja sen jälkeen olen kuulaillut itsenäisesti. Kotona on 3 kg, 6kg ja 8 kg, jotka ovat itselle sopivia pitkäkestoisten toistojen tekemiseen eli esim. vaikka samaa liikettä tietty minuuttimäärä. Salilla teen sitten 8 kg-16 kg kuulilla lyhyitä, tiukkoja sarjoja. :)

  Tehokasta on ja netissä on paljon ohjekuvia ja videoita, minkä mukaan heilutella. Tärkeää on se oikein tekniikan opetteleminen, niin ei sitten riko itseään vahingossa ja siihen nuo ohjatut tunnit on hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä olen kans itse katsellut ohjeita. Ajattelin, että käyn ainakin alkuun tunneilla niin saa tekniikan haltuun sitten voi kotonakin niitä heilutella. :)

   Poista