10.9.2012

Pietari - Part 1

Reissu alkoi keskiviikkoiltana. Matkaan lähdimme autolla, yötä vasten ajamaan. Matka oli ihan mukavan pitkä autossa istuttavaksi, mutta sopivin välein pysähdellen.
 
 


 
 
 
 
Venäjällehän tarvitsee anoa viisumia ennakkoon ja maahan pääsee tullien kautta. Ensiksi mennään Suiomen tullin läpi, jossa passi vain tarkastetaan ja pienen matkan päässä on Venäjän tulli, jossa passia ja viisumia tarkastellaan hiukan tarkemmin. Ei onneksi tullut ongelmia. :)
 
Tullien jälkeen ajeltiin Viipuriin, jossa pyörähdimme kauppahallissa ja muutamassa pienessä liikkeessä.
 
 
 
 
Pietariin saavuimme myöhemmin iltapäivällä ja majoittauduimme Moskova hotelliin.
 
 


 
 
Torstai-iltana me ei oikeastaan muuta tehty kuin levähdettiin hotellilla ja kävimme myöhäisellä päivällisellä hotellin ravintolassa seisovassa pöydässä. Nälkä olikin jo melkoinen kun ainut päivän ruoka oli ollut aamiainen matkan varrella huoltoasemalla.
 
 
 
 
Ruoka oli hieman pettymys, ei juuri venäläistä ruokaa tarjolla, vain joitain salaatteja venäläisittäin. Muuten ruoka oli pääasiassa normaalia länsimaista ruokaa. Paljon ei ollut valinnanvaraa, joten otin niitä ruokia vähän jotka näyttivät hyviltä. Otin myös jälkiruokaa mutta yhtä kakkua maistoin vähän ja makennälkä katosi jo siihen, joten jätin loput syömättä enkä entiseen tapaan vain syönyt syömisen ilosta. Aika vähällä ruualla meni päivä mutta olihan päivä pelkkää istumista autossa, joten kulutuskin sen mukaista. :)
 
 
 
 
Unta ei tarvinnut paljoa etsiä autossa nukutun yön jälkeen. :) Pitkillä yöunilla kerättiin energiaa seuraavan päivän touhuihin.
 
p.s. Haluatteko katsella tälläisiä isoja kuvia vai niitä hieman pienempiä?

4 kommenttia:

 1. Kiva saada sinut takaisin bloggaamaan :) Toivottavasti rentouduit reissulla.

  Olen nyt niin hitaalla nettiyhteydellä koneella, että en vielä ehtinyt nähdä yhtäkään kuvaa, joten pitää käydä myöhemmin katsomassa. Minua ei haittaisi pienetkään kuvat, ainakin ne latautuisi tänne Afrikkaan vähän nopeammin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mukava ja rento reissu oli. :) No sepä se tympein juttu noissa isoissa kuvissa on, että ne latautuu hitaammin. Sä ootkin niin kaukana, että kestää kuvien latautuminenkin kauemmin. ;)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea taas uusia juttujasi. Ehti jo tulla ikävä :) Mä tykkään näistä isoista kuvista kyllä, näkee paremmin.

  Tsemppiä tähän viikkoon!

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Lotta! :) Kivaa viikkoa! :)

   Poista