11.9.2012

Pietari - Part 2

Toinen päivä Pietarissa alkoi hotellin aamupalalla. Aamupalat hotellissa on ainakin itselle yleensä yksi lomien kohokohtia koska harvoin tulee syötyä aamuisin niin hyvin. Mutta mutta, tässä hotellissa tämäkin oli taas pettymyt. Tarjolla ei kauheasti ollut vaihtoehtoja, perus nakit ja munakas sekä leipää lisukkeineen. Ei siinä sitten voinut paljoa miettiä mitäköhän valitsisi.
 
 
 

Aamullakin otin jälkkäriksi tuollaisia pullia mutta en koskenutkaan niihin, ei vain tehnyt mieli vaikka houkuttelevalta näyttivätkin. :) Vesimelonit maistuivat paremmin.
 
Aamupalan jälkeen lähdettiin tutustumaan Pietarhoviin. Siellä menikin muutama tunti kävellessä ja tutustuessa paikkaan.
 
 


Pietarhovi on ehkä kuuluisin tsaarin aikainen rakennuskokonaisuus Pietarissa. Pietarhoviin on noin 30 kilometrin matka Pietarista ja alue sijaitsee Suomen lahden rannalla. Alue oli Pietari Suuren vastaveto Versailesin kauneudelle. Alueella on upeita palatseja, paviljonkeja sekä suuria ja kauniita puistoalueita (lukuisia suihku/vesilähteitä, kanaaleja ja kukkakoristeita). Alueella on myös kirkkorakennuksia ja museotiloja. Aluetta kutsuttiin vuosina 1944-1990 Petrodrovets nimellä.
Alueen keskeisin rakennus on suurpalatsi (Pietari Suuren palatsi), joka rakennettiin vuosina 1714-1725 ja nykyiseen kokoonsa se laajennettiin 1700-luvun loppupuolella. Useat palatsin huoneet vaurioituivat pahoin toisen maailmansodan pyörteissä, mutta palatsi on entisöity entiseen kauneuteensa. Palatsi on täynnä toinen toistaan upeampia huoneita ja saleja erilaisilla teemoilla (mm. kreikkalaista mytologiaa); tilat ovat luonnollisesti myös täynnä hämmästyttäviä koriste-esineitä.
 Loistetta ja suihkulähteitä alueella riittää; alemmassa puistossa on yksistään noin 150 suihkulähdettä tai vastaavaa. Lukuisat suihkulähteet ja porrasmaiset, kullatuin pronssipatsain reunustetut vesiputoukset luovat unohtumattoman elämyksen. Alueessa riittää katseltavaa useammallekin reissulle. Jo pelkästään lukuisat suihkulähteet tekevät vaikutuksen ja jokaisella niistä on oma tarinansa.
 

 
 
Tämän jälkeen kiertelimme autolla Pietarissa ja kävimme paikallisella torilla. Sää oli sateinen, joten ulkoilut jäivät vähiin.
 
 


 
 
Päivälliselle menimme paikalliseen itsepalveluravintolaan, jossa sai itse valita ruuat ja lisukkeet, kaikki oli hinnoiteltu erikseen ja loppusumma muodostui valittujen ruokien mukaan.
 
 
 
 
Aika kuivakalta näyttää tuo minun ruoka. :) Oli niin vaikea valita terveellistä ja hyvää ruokaa kun niistä ei tiennyt mitä kaikki oikeastaan oli. Tuossa annoksessa siis salaatti, perunat, pihvi, täytetty piirakka ja juoma maksoivat kukin eri hinnan. Annokselle taisi tulla hintaa jotain 5-6 euroa.
 
Tämäkin päivä meni aika vähällä tai erikoisella ruualla. Illalla kävimme muutaman olusen ottamassa hotellin ravintolassa mutta ei onneksi tullut syötyä mitään roskaruokaa vaikka parin metrin päässä oli Mäkkäri. :)
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Taisin unohtaa varoittaa, ettei hotelliaamianen Venäjällä ole sama kuin hotelliaamiainen Suomessa :) Eikö teillä ollut tarjolla niitä kaiken maailman majoneesi-, punajuuri- tms. salaatteja? Itse asiassa tomaatit, perusporkkanaraaste ja vesimelonit ovat jo aikamoista luksusta venäläisen hotellin aamupalapöydässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niitä salaatteja siellä oli aina tarjolla. :) Tomaatit oli siellä tosi hyviä ja mehukkaita, niitä tuli ostettua hotellihuoneeseenkin evääksi. :)

      Poista