13.10.2012

Kuntoilulaitteita kotiin

Olen miettinyt jonkin kuntoilulaitteen hankkimista kotiin. Jumppapallo, kahvakuula ja pienet painot jo löytyvät mutta tarkoitan nyt kuntopyörää tai crosstraineria. Koska tämä minun työ nyt on mitä on niin pääsen erittäin harvoin lenkille, kuntosalista tms. nyt puhumattakaan. No tietysti sitä pääsisi liikkumaan mutta en suoraan sanottuna viitsi ja jaksa liikkua neljän aikaan aamulla tai kymmenen jälkeen illalla. Nukkuminenkin on minusta yhtä tärkeää jos ei jopa tärkeämpää kuin liikkuminen. Vai mitä? :) Jos ei nuku ei jaksa keskittyä oikeanlaiseen syömiseen tai yleensäkkään mihinkään.

Crosstrainer

"Crosstrainer on mainio väline kestävyysharjoitteluun, sillä koko lihaksisto työskentelee. Laite on yhdistelmä juoksumattoa, kuntopyörää ja askelluslaitetta. Sillä harjoitteleminen treenaa myös käsiä ja ylävartalokin saa tehdä töitä, ja selkä vahvistuu samalla. Energiankulutus kasvaa suureksi, ja keho muokkautuu kauttaaltaan vahvemmaksi ja kiinteämmäksi. Sekä jalkojen että käsien käyttäminen tehostaa kulutusta. Vatsan ja selän lihakset saavat enemmän treeniä kuin lajeissa, joissa lähinnä jalat tekevät työtä. Crosstrainer on loistava laite niillekin, joiden pitää varoa vammoja. Niveliin ei kohdistu iskuja, sillä jalat ovat koko ajan polkimilla."
Kuntopyörä

"Kuntopyörä on mainio väline kunnonkohottamiseen. Kuntoyöräily on tehokasta liikuntaa, koska siinä käytetään kehon suuria lihasryhmiä.  Se kohottaa sydämen suorituskykyä ja parantaa verenkiertojärjestelmän toimintaa.  Myös energiankulutus on suurta silloin kun rasitusta on riittävästi. Kuntopyörä onkin esimerkiksi laihduttajalle mainio apuväline."


Kuvat
 
Jännä huomata, että monissa kuntoilulaitteissa on painoraja 100 kg. Eli vain höyhensarjalaisille tarkoitettu. :D Näissä kuvien tuotteissa painoraja on vähintään 120 kg, eli sopii meikäläisellekkin. :) Hinnakkaita ainakin nämä ovat mutta valinnanvaraahan on vaikka millä mitalla eri valmistajilla.

Itse olen kallistumassa crosstrainerin puoleen sen tehokkuuden vuoksi mutta toisaalta taas tykkään pyörällä polkemisesta. En tiedä, nämä ovat kai niitä elämän suuria kysymyksiä. :D

Onko teillä kuntoilulaitteita kotona? Kumpaa suosittelisitte? :)

14 kommenttia:

 1. Täällä juuri 50v "samoilla linjoilla" ja mikä mahtava sattuma, että päädyin sinun blogiin juuri nyt kun itsekin aloittelemassa 40kg:n pudotusta.. Minun ´treenihuoneesta´löytyy molemmat - ja ihme kyllä, molempien kanssa onnistuu tv:n katselukin samalla. Tykkään kyllä itse enemmän olla crosstrainerissa, koska siinä tulee liikettä myös yläkroppaan. En tiedä sitten nyt talven tullen tuleeko käytettyä myös enemmän kuntopyörää. Toki pyörä on helpompi, jos on polvi ongelmia - ct:ssa paino on jalkojen päällä ja alussa siinä ei jaksa kauaa olla mutta kuntoa tulee yllättävän nopeasti ja KALOREITA palaa tehokkaasti.. ;-) Joten jatkahan pähkäilyä ja blogin pitämistä.
  "Omenainen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ja tervetuloa mukaan! :)
   Itse kans tykkään nimenomaan crossailla tai polkea samalla kun katson tv:tä, siinä menee yllättäen ja kivuttomasti pitkiäkin aikoja huomaamatta. :)
   Tsemppiä sinulle oman pudotusprojektin kanssa! :)

   Poista
 2. Minäkin olen miettinyt kuntolaitteen kotiin hankkimista. Mielestäni kuntopyöräily on vähän tylsää ja siinä tulee peppu kipeäksi! :D Tykkään kovasti crosstraineilusta, se on mukavaa polville ja saa kunnolla kuntoiltua :) Mutta pitää olla tarkka millaisen crosstrainerin ostaa nimittäin jotkut niistä kotikäyttöisistä on tosi heppoisia eivätkä kovin hyvälaatuisia :/ Olen itse kokeillut muutamaa. Kannattaisi varmaan netistä lukea käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta tuo pepun kipeytyminen. :D Mutta ainakin näillä kiloilla crosstrainer on aika rankka, mutta äkkiähän se kunto kasvaa ja oman kunnon mukaanhan voi aloittaa. :) Mulla on joskus ollu erilaisia steppereitä ja niistä onkin muisto, että ne ainakin oli tosi heppoisia. Ja joskus on tullu kokeiltua jotain halpaa crosstraineria, tais ruuvit tippua ekalla käyttökerralla. :D

   Poista
 3. Kotilaitteista en osaa sanoa muuta kuin että kannattaa kokeilla kunnolla ennen ostoa. Kävin joskus salilla, jossa oli kolmen sorttisia crossareita ja vain yksi oli mulle hyvä. Niissä kahdessa muussa jalat joutui olemaan tosi leveällä koko ajan eikä se sopinut tällaiselle persjalkaiselle lainkaan. Vain yksi laitemalli oli tarpeeksi "ohut/kapea", jotta jalat saattoi pitää suht luonnollisessa asennossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, pitää kai ostaa jostain liikkeestä missä pääsee testaileen eikä postimyynnistä. :)

   Poista
 4. Mä kanssa kaatuisin crosstrainerin puoleen, kunhan testaa. Kuten Mannalla, meidän salilla mulle sopii vaan toinen meidän salin ct:stä justiinsa asennon takia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tosiaan tullut mieleen, että niitä voisi olla ei sopiviakin. Täytyy siis testata. :)

   Poista
 5. Mä ostaisin soutulaitteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekään ei ole yhtään hullumpi kapistus. :D

   Poista
 6. crosstrainer on mulla kotona! tyksin siittä enemmän kun pyörästä!

  Sen verta vinkkaan että älä osta mistään netanttilasta/hobby hallista tms.. itse oon ostanut sieltä nyt 3 eri laitetta ja ne on ollut niitä "kalliimpia" nitisee ja natisee, ei toimi ja tuntuu että hajoo alta vaikka paino raja olis 150kg! Ja vaihtoon menny kaikki!
  Kannattaa kurkkia huuto nettiä ja paikallisia kuntosaleja että jos ne vaihtelee laitteita niin pääsisit ihan kokeileen että onko toimiva peli! Varautuisin maksana varmaan joku 1000e+ hyvästä laitteesta mitä ei tarttis kokoajan vaihdella! Itse kitkutan nyt tolla 300e laitteella kun ei kalliimpaan oo varaa juuri nyt, hermo meinaa mennä joka kerta kun se kitisee ja natisee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mullakin on kokemusta netanttilan steppereistä. Kyllä ne vaan ihmeen paljon kitisee ja natisee. :D

   Poista
 7. Meillä on kotona Raleigin crossi Hobbarista ja hyvin on kestänyt käytössä. Kyllähän tuo aika ajoin natisee, mutta öljyämisellä sekin poistuu. Sopii jopa tämän painoiselle (108) ja pystyy tekemään hyvän treenin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti myös halvemmissakin malleissa on eroja, ja tarjouksesta voi löytyä kallimpiakin laitteita edullisesti. :)

   Poista