10.1.2013

Mietteitä karkkipäivästä ja iltapalaa

Aamulla ei onneksi tuntunut olo flunssaiselta, mutta silti jätin salin väliin. Pidin lepopäivän koska loppuviikolla olenkin suunnitellut käyväni salilla joka päivä. Jossain välissä on kuitenkin hyvä antaa lihasten levätäkkin. :) Kuinka monta kertaa te liikutte / käytte salilla viikossa? :) Itse yritän, nyt kun motivaatiota taas on, käydä ainakin 4 - 5 kertaa salilla. Lenkkeilyt on talven ajaksi tauolla, olen niin ekspertti kaatumaan talvisin että parempi näin. :D
 
Olen pohtinut karkkipäivää ja sen pitämistä. Alussahan lupasin itselleni karkkipäivän kerran viikkoon. En sitä kuitenkaan pitänyt, ja siksikin varmasti alkoi niitä repsahduksia tulemaan. Itse olen luonteeltani semmoinen, että jos jotain kiellän kokonaan, satavarmasti sitä tekee mieli koko ajan. Ja sitä karkkia tulee napsittua useasti viikossa. Jos lupaisin itselleni karkkipäivän kerran viikossa, jaksaisin varmasti aina odottaa siihen eikä sitä karkkia tulisi napsittua pitkin viikkoa.
 
Karkkipäivänä saisin syödä karkkia niin paljon tai vähän kuin sinä päivänä tekee mieli. Joskus saattaa riittää vaikkapa yksi tikkari, ja karkkihimo on poissa. Ja toisinaan taas saattaisi mennä puoli kiloa irtokarkkeja. Mutta tämän sallisin itselleni, ilman omantunnontuskia.
 
Samalla olen mietiskellyt, että pitäisikö valita ihan tietty viikonpäivä karkkipäiväksi? Että se olisi aina se sama päivä. Näin voisin itse ennakoida ja odottaa tiettyä päivää eikä tarvitsisi joka viikko miettiä, että syönkö tänään vai huomenna vai ylihuomenna..
 
Koska en tee säännöllistä 8-16 työaikaa, viikonloput ei merkitse minulle niin paljon, joten en valinnut karkkipäivää viikonlopulle. Yleensä olen viikonloput töissä, eikä silloin tee edes mieli karkkia. Valitsin karkkipäiväksi torstain, punnituspäivän. Ajattelin tämän järkevästi (?) näin: voisin samana päivän palkita itseni hyvästä (toivottavasti) viikosta ja punnitustuloksesta. Ja toisaalta seuraavaan punnitukseen on taas viikko aikaa, ja kerkeän mahdolliset suuretkin määrät nameja kuluttaa viikon aikana pois. :) Kuulostaako yhtään järkevältä? ;)
 
Tämän päivän karkkipäivään kuuluu tämmöisiä herkkuja. :)
 
 


Vielä on rakeet syömättä, mutta onhan tässä vielä iltaa ja karkkipäivää jäljellä. ;)
Leipää on tehnyt monta päivää mieli, ja ostinkin sitä tänään kaupasta pitkästä aikaa. Ja onhan se tuore leipä hyvää. :) Iltapalaksi siis leipää lisukkeineen, ja pari mandariinia.

Aamuksi kello soimaan ja salille! Palataan! :)

12 kommenttia:

 1. Ei saa laittaa tommosii karkkikuvia! Arvaa vaan alkaako tekee mieli :D Käyn salilla ainakin sen kolme kertaa viikossa, mutta jos oon oikeen energinen ja fiiliksissä, käyn kuusikin kertaa. Mulla on nyt tässä uusi nousu alkamassa koko elämänmuutoksen suhteen, joten intoo riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Mikshän mulla ei tee mieli vaikka tuo karkkikippo on tuossa vieressä. ;D Hyvä hyvä, että intoa riittää! Niin mullakin tällä hetkellä! Hyvä me! :)

   Poista
 2. Itsellä on pitänyt aika hyvin se linja, että en osta itselle karkkia/ herkkuja. Syön sitten karkkeja kavereilta yms. sopivassa määrin :D ja sama on herkkujen kanssa. Tosin joskus tulee niitä päiviä, että tekisi mieli ostaa koko kaupan karkkihylly tyhjäks..
  Sulla on muuten tosi kiva blogi ! Pitempään tullut jo seurailtua. Lisäksi hyviä ruoka-ohjeita :) Tsemppiä jatkoon !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on yks hyvä konsti ettei osta mitään. Mutta itsellä se ei tahdo edes aina riittää, vaan kauppaan on sitten lähdettävä. ;)
   Voi, kiitos paljon! Kiitos, samoin sinulle! :)

   Poista
 3. Yhdyn ekaan kommentoijaan. Aasdafa miten kuola aiva nousi suuhun ku katoin noita karkkikuvia :D~
  Mulla on herkuton tammikuu menossa ja tänään olis kans kaupas houkutella vaikka mitkä :P

  Mä käyn salilla ryhmäliikuntatunneilla ahkerasti: viikossa 6 kertaa on aika vakio. Joskus 7, joskus 5.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi, tsemppiä herkuttomalle kuukaudelle! Ei onnistuisi ehkä minulla. ;)

   Poista
 4. Karkkipäivä on hyvä! Itsellä on ollut aina lauantai päivä karkkipäivänä ja näin tulee pysymäänkin. Nyt on vähän sellasia oloja joulun jälkeen että ei tee edes mieli mitään, ja tällä mennään sinne asti kunnes asia muuttuu. :) En kiellä itseltäni siinä vaiheessa pientä pussia karkkia tai muuta vastaavaa, sillä kieltäminen vaan lisää himoa ja sitten saattaa tulla ahmittua vähän liikaakin.

  Punnituspäivä tai sen jälkeinen päivä on erittäin hyvä päivä karkkipäivälle. Viikko aikaa seuraavaan punnitukseen, eli eiköhän nekin kalorit tule poltettua aika varmasti. ;) Ja toki pitäähän itseään palkitakkin hyvästä työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla meni silloin tämän projektin alussa kauan ettei tehnyt edes mieli karkkia. Niin en sitä sitten syönyt vaikka karkkipäiviä olikin. Nyt onkin sitten vähän lipsunut, joten katsoin parhaimmaksi tehdä tämmöisen päätöksen. :)

   Poista
 5. Minä sain vinkin personal trainer-ystävältäni, että kerran viikossa pitäisi pitää sellainen cheat-päivä. Normaalin päivän ruokien lisäksi saisi kasata yhden aterian yhteyteen niin paljon herkkuja, kuin haluaa. Sitten syödään ateria ja sen päälle ne herkut. Saat syödä kaikki ne herkut, mitä samalta istumalta jaksat, niitä ei kuitenkaan napostella pitkin päivää. Antaa aineenvaihduntaankin buustia.

  Mutta tuskin tuo yksi karkkipussikaan mitään kaataa vaikka sen söisi pitkin päivää. Kunhan se ei ole karkkipussi ja paljon muuta pitkin päivää.

  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä vinkki! :) Ja niinhän monet sanoo, että on just tuon aineenvaihdunnan kannalta hyvä, että pitää silloin tällöin kunnon hiilaripäiviä. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 6. kuten jo sun erääseen postaukseen kommentoin,oon itse ollut sillä jutan dieetillä (sillä ilmaisella) maanantaista asti. Odotin että mun tekisi mieli karkkia mutta ei, ainoa asia mikä on tehnyt vaikeaa nähdä on JUUSTO :D en osaa sanoa miksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tulee joskun ihan kummallisia mielitekoja, just tuo juusto ja sitten liha!! :D Ja joskus pitääkin ihan iltamyöhällä paistaa vielä jauhelihaa. :D

   Poista