18.1.2013

Pasta carbonara

Eilen tein ruuaksi Pasta carbonaraa (ei ihan alkuperäinen resepti). Pastaa en ole syönyt varmaan puoleen vuoteen, ja ei tarvitse ihan heti syödäkkään. Sen verran tuli turvottava ja täysi olo. Tietysti asiaan vaikutti ruuan muutkin tuhdit ainekset. :)
 
2 - 3 annosta
170 g pekonia
1 sipuli
1 muna
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
mustapippuria
300 g pastaa (itse käytin kaurapastaa)
1 - 2 dl juustoraastetta (itse käytin parmesaania)

 


*Suikaloi pekoni. Paista pekonisuikaleita pannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli.    
*Keitä pasta (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan.
*Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma ja maito. Valuta ja huuhdo keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.
*Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kerma-maitoseos. Lisää mustapippuria.
*Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.
*Koristele annokset juustoraasteella.




Tästä ruuasta on kasvikset ja terveellisyys kaukana. Mutta joskus on herkuteltava, ja kohtuus kaikessa. Tätä ei nimittäin pystynyt paljoa syömään, en edes minä. :D Vaikka tein ohjeesta vain kolmasosan, jäi silti osa syömättä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti