15.1.2013

Rahkaa ja pellavansiemeniä

Välipalana oli tänään ihan tuttua kauraa, rahkaa ja hedelmäsosetta. Lisänä laitoin tilaamaani pellavansiemen rouhetta. Nämä olivat myös paahdettuja. On taas ollut vatsan kanssa ongelmia, joten päätin nyt ottaa nuo pellavansiemenet ihan jokapäiväiseen käyttöön.
 
 "Pellavatuotteissa kaikki siemenen ravintoaineet ovat elimistön käytössä. Jo ruokalusikallisessa on päivän omega-3:n tarve. Omega-3:n riittävä saanti (2 g/pv) auttaa ylläpitämään veren kolesterolitason normaalina. Ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja on kaksi: linolihappo (Omega-6) ja alfalinoleenihappo (Omega-3). Näitä kasvuun, kehitykseen ja elimistön kaikkien solujen rakennusaineina tarvittavia rasvahappoja on pellavassa ravitsemussuositusten mukaisessa suhteessa.

Pellavan kuidut aktivoivat suoliston normaalia toimintaa. Liukenematon kuitu (2/3 pellavan kuiduista) tuo apua ummetukseen. Liukoinen kuitu (1/3 pellavan kuiduista) tasapainottaa aterian jälkeen veren sokerin nousua ja lisää kylläisyyttä. Lisäksi se auttaa kolesterolitasapainon ylläpitämisessä sitoen sappihappoja.

Pellavan lignaanissa on noin 700 kertaa enemmän antioksidantteja kuin puolukassa tai ruisleivässä. Lignaani on länsimaisen ruokavalion tärkein kasviestrogeeni, koska soijan käyttö on vähäistä. Lignaanin riittävällä saannilla saattaa olla vaikutusta hormoniperäisten syöpien ehkäisyssä (rintasyöpä ja eturauhassyöpä).
Tuote sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon ja keliaakikoille."

Juomana, tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa näkyvässä shakerissä, on kahdeksatta päivää menossa olevan puhdistuskuurin juomaa . Tämän vaikutuksista lisää myöhemmin. :)

sis. mainoslinkkejä


2 kommenttia: