8.1.2013

Reipas aamu

Ah, vihdoin vapaapäivä. Kyllä tätä on odotettu. :) Vaikka onkin vapaapäivä, laitoin kellon soimaan jo varhain ja lähdin salille. Tulikin mentyä ekstempore spinningiin 45 minuutiksi. Reidet oli "pikkuisen" krampissa. :D Ja spinningin jälkeen vielä kävin kuntosalin puolella tekemässä muutamat harjoitteet yläkropalle. Kyllä tuli mukava fiilis. Tämä sopi itselle hyvin, joten taidampa muinakin päivinä mennä salille heti aamusta. :) Mihin aikaan päivästä te tykkäätte reenailla? :)


 

Olen näköjään kontannut jossain pölypallojen seassa. ;)



Osaako kukaan kertoa, että miksi aina kun poljen pyörällä tai olen crosstrainerilla, jalkapohjissa alkaa jotenkin jännästi nipistelemään tai tuntumaan vähän siltä kuin vetäisi suonta? :O Ärsyttävä ja outo tunne. Voiko se johtua kengistä, huonosta asennosta pyörän tai ct:n päällä vai mistä lie?

17 kommenttia:

  1. Ootko kiinnittäny huomioo siihen missä asennossa sun jalka on kun poljet? Mulla autto se kun selvis että ei saa polkee varpaat edellä, eli pitäis polkee niin että jalka on lattian kanssa samassa linjassa tai niin että kantapää edellä alas ja nostaa poljinta ylös kantapää edellä. En tiedä saako tosta mun selostuksesta mitään tolkkua ... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä selitys ja ihan järkeenkäypä. :) Huomasin kun spinningissä muuttelin jalan asentoa niin se kipu hellitti. Pitääpä testailla oikeaa ja hyvää asentoa jalalle. :9

      Poista
  2. aamulla on paras käydä salilla, koko päivä lähtee kunnolla käyntiin :-) mää en saa millään aikaiseksi lähdettyä salille enää puolen päivän jälkeen! nyt se pitää vissiin opetella, kun alkaa tuo työharjoittelu. ellen sitten halua mennä 6:15 joka aamu :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma mulla. Jos en aamulla mene niin aika heikosti tulee lähdettyä enää illalla. :)

      Poista
  3. Ensimmäinen kommentoija on varmasti oikeassa. Itselläni on ollut joskus myös sellaista ongelmaa, että jos kengännauhat ovat vähänkin liian kireällä, se aiheuttaa kihelmöintiä. Tämä johtuu kylläkin myös mun jalan mallista (korkea jalkapöytä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään kokeilinkin löysätä kengännauhoja, ja mielestäni se auttoi jo jonkun verran. :) Sitten vain harjoittelen jalalle oikean asennon pyöräillessä. )

      Poista
  4. Mulla oli sama ongelma! Mun pt sit käski miettimällä miettiä, että rentouta jalka nilkasta alaspäin aina juuri, ennen kuin tulet "korkeimmalle kohdalle" polkiessa. :D Hetken aikaa meni sen opetteluun, mutta nyt ei enää puudu jalat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin.. Ja tykkään myös treenata aamusta! Mun aamu vaan on siinä n. klo 15-16, koska teen yötyötä! :D

      Poista
    2. ahaa, hyvä vinkki! Testaampa seuraavalla kerralla. :) Itse kans teen yötyötä välillä, olenkin miettinyt että mihinkä aikaan sitä menis salille yötyövuorojen aikaan. :)

      Poista
  5. Ihailen aamutreenajia, itse en siihen pysty, en sitten millään. Tuntuu vaan, että keho ei toimi täysteholla. Ennen puoltapäivää on ihan turha haaveilla tekevänsä mitään urheilullista. Olen kaikin puoli illanvirkku ja saatan lähteä salillekin esim. klo 20. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuntuu sopivan, että menen "suoraan sängystä" salille. Siinä ei kerkeä keksiä mitään tekosyitä. ;)

      Poista
  6. Mä oon iltapäivätreenailija.
    Meen joka arkipäivä töihin klo 6.30, enkä kyllä poistu sängystä aamulla ennen kun on ihan pakko, että ehtii töihin. :)

    Viikonloppuisin käyn joskus aamulla salilla, mutta en kovin aikaisin silloinkaan. Harvoin ennen klo 9 saan itseäni kotoa liikkeelle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen niiiin aamu-uninen, että olen ihmeissäni miten olen saanutkin itseni hereille ja salille. ;)

      Poista
  7. Mä aloitin spinningissä käynnit viime syksynä ja mulla oli sama ongelma jalkojen kanssa kun sulla. Jalkapohjia kihelmöi ja varpaita pisteli varsinkin seisten polkiessa. Kysyin sit ohjaajalta tästä, niin hän sanoi, että mun kengät on liian pehmeät pyöräilyä varten. Hän ehdotti, että kannattaa ostaa spinningkengät, jos on innostunut lajista. Semmoiset sitten ostin ja fiilis on aivan eri! Ei pistelyä eikä mitään ja tehojakin tulee paljon paremmin kuin tavallisilla kengillä. :) Suosittelen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kiitti vinkistä. :) Laitan kyllä korvan taakse tämän jos tuo spinningi tosissaan alkaa innostamaan. :)

      Poista
  8. Mä olen todennut, että aamutreeni sopii mulle parhaiten :) Tuntuu, että on saanut paljon aikaiseksi kun treenaa jo aamulla. Toisaalta oon myös todella aamu-uninen, että aina tuo treenaaminen aamulla ei ole kovin helppoa :P Käyn enimmäkseen ohjatuilla jumppatunneilla, ja ne ovat näin talvisin lähisalillani iltapäivisin, joten aamutreenejä ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan. Lomilla pyrin käymään treenaamassa aina aamupäivisin :) Kuntosalillakin on parempi käydä heti aamulla, kun ei ole kamalaa ruuhkaa.

    T: Uusi lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Henni ja tervetuloa mukaan! :)
      Mulla on sama homma. Ihan eri tavalla saa virtaa päivään kun on aamun aloittanut urheilulla. Itse olen kans äärettömän aamu-uninen ja siksi monta aamua onkin mennyt vain kylkeä kääntämällä. ;) Mutta joskushan saa levätäkkin. ;D Tsemppii sullekkin! :)

      Poista