23.1.2013

Tavallinen maitokaakao vs. ProFeel - proteiinijuoma kaakao

Kaupassa käydessäni silmiini osui pitkästä aikaa maitohyllyllä Valion Play - maitokaakao. Tätä tuli ennen ostettua paljonkin. Laiska ostaa jopa kaakaon valmiina. ;) Nyt ihan silkasta mielenkiinnosta halusin vertailla tämän tuotteen ja Valion ProFeel- proteiinijuoma kaakaon ravintoarvoja.
 
Valio Play - maitokaakao
 
 Ravintosisältö (100 g:ssa)
Energiaa
250
kJ
Energiaa (kcal)
60
kcal
Proteiinia
3,3
g
Hiilihydraatteja
9,4
g
josta laktoosia
0
g
josta sokereita
9,4
g
Rasvaa
1
g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja
0,6
g
Ravintokuitua
0
g
Natriumia
0
g
 
Valio ProFeel - proteiinijuoma kaakao
 
Ravintosisältö (100 g:ssa) 
Energiaa309kJ
Energiaa (kcal)73kcal
Proteiinia8g
Hiilihydraatteja8g
josta laktoosia0g
josta sokereita8g
Rasvaa1g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja0,6g
Ravintokuitua0g
Natriumia0,1g
 
Eipä näissä nyt niin merkittäviä eroja ole. Proteiinin määrä ProFeelin eduksi on suurempi. Mikä tietysti jo nimestä käy ilmi. Proteiinijuoma. Mutta muuten ei tavallinen kaakao paljon huonommaksi kakkoseksi jää. Pieniä eroja hiilareissa ja sokereissa. Tavallisessa kaakaossa on jopa kaloreita vähemmän. :) Maultaan molemmat ovat mielestäni erityisen hyviä. ;)
 
Itsellä on ollut jostain syystä se mielikuva, että kaakoa on totaalinen nou nou. Mutta eihän tuo nyt niin kovin pahalta näytä. Ja tuo Valion kaakao on vielä tehty 1%:seen maitoon, rasvattomaan maitoon tehtynä kaakao olisi siis vielä hieman kevyempää. :)
 
Kuuluuko teidän herkkuhetkiin tavallinen kaakao? :)

10 kommenttia:

 1. Kyllä kuuluu. Yleensä teen aika laimeaa kaakaota, koska tykkään siitä sellaisena. Laitan siis sen noin ruokalusikallisen kaakaojuomajauhetta, noin 3 dl kuumaa vettä ja 1-1,5 dl maitoa. Joskus teen sokeroimattomasta (leivonta-)kaakaojauheesta, jolloin laitan sitä noin teelusikallisen tuohon noin 4 dl nestettä.

  Jos oikein herkuttelen, niin laitan spraykermavaahtoa nokareen päälle ja siihen pienen lirun suklaasiirappia. Taivaallisen hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaasiirappia, kuulostaapa hyvälle. ;)

   Poista
 2. Juon maitokaakaota treenin jälkeen palauttavana juomana (rasvattomaan maitoon), käytössä on ollut o'boyn tummakaakaojauhe, mutta ajattelin kans testata ihan sitä sokeroimatonta leivontakaakaota.. (siinä on kyllä muistaakseni melkoisen paljon rasvaa, mutta oletann että ne on niitä hyviä pehmeitä rasvoja ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan ne on olla pehmeitä rasvoja. ;D

   Poista
 3. Edellisen kommentoijan jatkoksi sanoisin, että kaakao nimenomaan on erittäin hyvä palautusjuoma urheiluun. Tästä löytyy varmasti ihan tutkittuakin faktaa, jos hieman googlettaa. Mutta niin, piti tosiaan lisätä että nimenomaan tuo sokeroimaton versio! Itse ainakin juon juurikin tuota "leivontakaakaota", ja sekoitan noin teelusikallisen rasvattomaan / kevytmaitoon. Siinä on juurikin suositellut ravintoarvot palautumisen kannalta. Eikä ainakaan omaan suuhun se sokeroimattomuus maistu pahalta ollenkaan, päin vastoin, on vaan enemmän aidon suklaan makuinen.
  - S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, tätähän pitää testata. :)

   Poista
 4. Usein teen palkkarin kaakaon makuiseksi, eli maitoa+heraa+kaakaota tai maitoa + kaakaonmakuista proteiinijauhetta. Tykkään kyllä. Kaakao on myös sopiva juoma esimerkiks hiihtolenkille termariin mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta nuo sinunkaan vinkit yhtään hullummalta. :)

   Poista
 5. Niin ja mäkin teen yleensä normikaakaon aikuisille ihan siitä tummasta "leivontakaakaosta", se vaatii kyllä makeutusta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä ostaa tuota leivontakaakaota. Ehkä alkuun voisin laittaa vähän makeutusainetta ja pikkuhiljaa vähentää se kokonaan pois. :)

   Poista