20.3.2013

-31 kg! Miten tähän päästiin? & Ennen - nyt kuva

Ajattelin vähän käydä läpi tätä matkaa tähän asti. Mistä lähdettiin ja missä ollaan nyt. Mitä matkan varrella on tapahtunut.
 
Päätöksen elämänmuutoksesta tein elokuun alussa 2012. Tätä edelsi kymmeniä ja taas kymmeniä epäonnistuneita yrityksiä saada painoa pois. Oikeastaan kunnon sysäyksen sain tälle projektille kun elokuisena aamuna kävin vaa'alla ja se näytti 130,4 kg. Elämäni painavimman luvun. Silloin päätin muuttaa elämäni suuntaa, taisin sanoa tämän jopa ääneen itselleni. Samana päivänä aloitin tämän blogin.

Usko itseeni oli nollassa, miksi onnistuisin tälläkään kertaa? Epäilin itseäni, voisinko tosiaan laihtua? Näillä eväillä oli vain lähdettävä liikkeelle. Itsetunto ja oman itseni arvostus olivat pohjalukemissa, jos ei jo sen pohjan alla. Häpesin itseäni, inhosin itseäni, säälin itseäni. Mutta päätös oli tehty ja se mielessä aloin rakentamaan uutta elämäntapaani.

Päätöksestä en uskaltanut ja halunnut kertoa kellekkään, paitsi teille lukijoille. En halunnut, että läheiset ihmiset asettavat omia tavoitteita tai odotuksia suhteeni. Halusin tehdä sen itse. Tämä tietysti toi omia haasteita kun en voinut kenellään jakaa omia tunteita ja ajatuksia. Mutta teille halusin jakaa alusta asti kaikki ilot ja surut. Siksi koinkin (ja koen edelleen) teidät lukijat erittäin suureksi tueksi ja turvaksi tässä matkassa. Todennäköisesti ilman tätä blogia olisin epäonnistunut jälleen kerran.

No, sinnikäästi aloitin pienimuotoisen liikkumisen ja ruokavaliomuutokset. Liikkuminen oli järkyttävää tuskaa, hikosin jo siitä, että laitoin kengät jalkaan. Mietin vain, että sydänparka yritä kestää. Eikä elokuun helteet helpottaneet oloa ollenkaan.
Tässä ensimmäinen lenkkini. Tuskaa, hikeä ja kyyneliä. Mutta pääsin alkuun. Muistan kuinka tyytyväinen olin. Sisäisesti hymyilin vaikka muuten hävetti ja inhotti se läähätys ja hikoilu.
Liikuntani oli hyvinkin satunnaista. Lenkkejä tein silloin kun jaksoin. Välillä enemmän, välillä vähemmän, välillä pidempiä ja välillä lyhyempiä. Pääpainon päätin pistää ruokailuun. Ruokavalioon tuli tietenkin suuri muutos verrattuna entiseen. Ruokavalioni koostui kasviksista, lihasta, kalasta, kanasta, rahkasta jne.
Tämä taitaa olla ensimmäinen välipalani tällä matkalla. :) Pikkuhiljaa huomasin kuitenkin, että ruokamäärät väheni ja väheni. En osannut syödä tarpeeksi monipuolisesti ja riittävästi. Olo oli heikko ja huono. Luulin, että vain nälkää näkemällä laihtuu. Ja no laihtuuhan sillä mutta kuinka järkevää se on.. En tiennyt mitään oikeanlaisesta ateriarakenteesta laihduttajalle. En ymmärtänyt hiilareiden, protskujen ja rasvojen päälle mitään. Mitä vähemmän hiilaria ja rasvaa, sen parempi. Nou nou. Eipä mennytkään minun kohdalla näin.
Huono, liian vähäinen ja vääränlainen ruoka johtivat useisiin repsahduksiin. Ja saatoin korvata päivän syömisiä karkilla tai muulla vastaavalla. Toki määrät oli suht pieniä mutta kuitenkin. Ja repsahdukset eivät nyt niin kauheasti mieltä kohota. Siinä saattaa olla jo kierre valmis. Mutta! Kertaakaan en ole tämän projektin aikana päätynyt ns. monen päivän herkutteluun, mitä tapahtui aina ennen laihduttaessani. Ja niiden "putkien" myötä aina lopetin laihduttamisen. Tällä kertaa sinnikkäästi vain jatkoin siitä mihin jäin. Ja tämä päättäväisyys ja sinnikkyys oli se joka kohotti sitä mieltä.
Jossain vaiheessa hankin kotiin jumppapallon, käsipainot ja kahvakuulan. Kahvakuulatunnilla kävin kerran. Mutten mennyt uudelleen koska hävetti niin paljon. Käsipainoja ja palloa käytin harvakseltaa. Nykyään en enää juurikaan. Täytyykin sanoa, että olen laihduttanut ensimmäiset 20 kiloa lähes pelkällä ruokavaliolla. Muutamia kävelylenkkejä lukuunottamatta. Jos siis joku miettii, onko se mahdollista niin on se! :)
Viime syksynä kävin Pietarissa. Vaikka lupasin, että lomalla saan herkutella, en sortuntu sielläkään herkutteluun. Olin siis jo aika hyvin sisäistänyt päätöksen elämäntapamuutoksesta. Ennen tälläinen reissu olisi ollut oiva tilaisuus ahmia ja syödä niin paljon kuin kaksin käsin sitä pystyy syömään. Enää en keksinyt tekosyitä epäterveelliseen syömiseen.
 
Olin myös ehkä löytänyt hyvän balanssin ruokailuihin. En nähnyt nälkää, taisin siis syödä jo ihan hyvin. Söin pieniä aterioita päivässä, jaksoin paremmin eikä repsahdukset ja mieliteot saaneet enää valtaa.
Tämän vuoden puolella aloitin kuntosalilla käynnin (painoa pudonnut noin 20 kiloa). Alkuunhan se oli todella ahdistavaa. Enää vain ahdistavaa. ;) Olen ylittänyt monia kynnyksiä epämukavuusalueille. Olen käynyt ryhmäliikuntatunnilla ja salilla, myös sellaiseen aikaa jolloin salilla on väkeä enemmänkin.
 
Näihin aikoihin motivaationi oli vain kasvanut entisestään. Ja muiden kommentit laihtumisestani antoivat lisää potkua projektiin. Enää en anna (ainakaan paljoa) muiden ihmisten katseen salilla yms. vaikuttaa treenailuuni tai matkaani kohti tyytyväisempää ja terveempää minää.
 
Tämän alkuvuoden olenkin käynyt melko säännöllisesti joka viikko salilla. Välillä on saattanut jäädä päiviä tai viikko väliin kiireiden takia, mutta sittenpä on. En niistä murehdi. Pääasia on, että koen nykyään liikkumisen mielekkäänä sekä mukavana. Ja nykyään tykkään hikoilla. ;) Koska hikoilen tehdystä työstä enkä siitä, että pelkästään hengitän. 
Helmikuussa liityin mukaan Superdieettiin. Olen nyt saanut hyvät eväät tulevaisuuden varalle, niin ruokavalion kuin liikkumisenkin suhteen. Oikeastaan vasta nyt voin sanoa, että ruokavalioni on ollut  "järkevä". Tokihan tälläisellä dieetillä ei voi loppuikää jatkaa mutta tätä voi soveltaa varsin hyvin normaaliin arkeen. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että osallistuin tähän. Jollekkin toiselle tämä dieetti ei ole sopinut minulle tämä on ollut napakymppi.
 
Nyt vain mietin jatkoa. Superdieetti loppuu neljän päivän päästä. Onnistunko jatkossa omin avuin, dieetin ohjeet hallussani, vai pitäisikö jatkaa vielä Superdieetti Extraan. Osaanko vielä suunnitella itse tasapainoisen ruokavalion? Pystynkö pysymään kaukana herkuista ilman ns. valmiiksi suunniteltua ruokalistaa? No, teen päätöksen loppuviikolla. :)
 
Summa summarum. Olen siis tällä hetkellä 31 kiloa kevyempi kuin reilu seitsemän kuukautta sitten. Itsetuntoni on noussut, ei paljoa mutta noussut kuitenkin. Enää en inhoa enkä sääli itseäni. Oikeastaan olen pirun ylpeä itsestäni. Kaikki ei tähän pysty, ja minä olen pystynyt! :) Eikä matka ole vielä vasta kuin puolessa välissä. Mitä kaikkea saankaan aikaseksi.
Tässäpä sitä reippaana seisotaan. Eroa on seitsemän kuukautta ja 31 kiloa. :)
 
Jos sinä siellä mietit oman elämäntapamuutoksen tekemistä. Aloita se nyt! Koskaan ei ole liian myöhäistä! Jos minä olen pystynyt saavuttamaan jo näin paljon, sinä pystyt siihen myös! :)
 
Jos tulee mieleen kysymyksiä, niin vastaan mielelläni. Ajatukset juoksee niin vilkkaasti, ettei varmastikkaan kaikki tullut tähän kirjoitetuksi. :)

41 kommenttia:

 1. Tuo sinun muutos on kyllä ihan huikea. Hieno homma.

  VastaaPoista
 2. Vau! Upea saavutus. Todella motivoivaa miten hienosti olet onnistunut muuttumaan noin lyhyessä ajassa.

  Itse en yritä niinkään laihtua, vaan tehdä elämäntapamuutosta, lisätä liikuntaa ja syödä terveellisemmin. Sinun onnistumistasi katsoessa tuntuu, että kyllä minunkin täytyy kyetä valitsemaan karkkipussin sijaan vaikka hedelmiä ja pähkinöitä. Ihana nähdä onnistumisia. Olen ihan valtavan iloinen puolestasi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvin kirjoitetusta ja motivoivasta jutustasi. Sinä todellakin saat olla ylpeä itsestäsi. Tuohon ei kaikki pysty. Täällä yksi, joka ei ole pystynyt saamaan mitään aikaiseksi sitten syksyn. Se ei ole helppoa, mutta sinä saat olla ylpeä itsestäsi :)

  VastaaPoista
 4. Todella hienoa:)

  VastaaPoista
 5. Huippu kun laitoit itsestäsi tälläisen tarinan miten laihdutuksesi alkoi. Katsoin että olet suurinpiirtein 1.1kg/vk laihtunut, mikä on aivan mahtava suoritus! :) Kyllä tää blogin kirjottaminen tosiaankin pistää tulta töppösiin ;) Itsekkin kirjoitan blogia ja tuntuu, ettei kannate lipsua kun muut seurailee tilannetta. Niin ja että kun lukijat oottavat innolla sitä tavoite painoa :) No joo, mutta niin hei tosi paljon zemppiä =) Huomaan, että olet tosi päättäväinen ja halukas laihtumaan, mikä on aivan huippu juttu :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava muutos!
  Olen suurinpiirtein samankokoinen mitä sinä olet ollut elokuussa 2012 ja samat fiilikset on mitä sinulla on silloin ollut. Yritän kovasti elämänmuutosta mutta repahduksia kokoajan! Mutta nyt sain niin ison inspiraation tästä sinun uusimmasta kirjoituksesta, miksi minä en pysty jos muut pystyy? KYLLÄ MINÄ PYSTYN JA SE ALKAA NYT!

  VastaaPoista
 7. Vau, oot ihan mahtava esikuva kaikille laihiksesta/elämäntapojen muutoksesta haaveileville! Tsemppiä jatkoonkin, sä pystyt siihen varmasti :)

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Jatka samaan malliin! Olet hyvä esimerkki meille muille laihduttajille! Ehkä törmätään tietämätämme siellä Kaakkurin marketilla :)

  VastaaPoista
 9. Taas niin itkettävän ihana stoori! Mahtavaa Mariina! <3

  VastaaPoista
 10. Ihan huimaa, niin upeeta! Olipa ilo lukea tätä. Jo tässä oli tykkäysnappi, painaisin sitä ainakin 31 kertaa!

  VastaaPoista
 11. Mahtava postaus ja uskomaton muutos! Onnittelut :)

  VastaaPoista
 12. wau!!!! Oot kyllä mun idoli, vaikken itse ylipainoinen olekkaan niin olen myötäelänyt kanssasi näitä hetkiä! Melkein koko projektin ajan olen blogiasi lukenut ja olet kyllä hyvä motivaatioesikuva monelle!! Tsemppiä ja kaikkea hyvää sinulle :) Olet tehnyt aivan jätjettömästi töitä tämän kaiken eteen ja sen kyllä huomaa! Jatka samaan malliin

  VastaaPoista
 13. Loistavaa Mariina! Kyllä tuosta, jos mistä motivaatio nousee! Aivan mahtava suoritus, ei voi muuta sanoa. Haluaisin niin nähdä sun vetävän homman ihan loppuun saakka. Tää blogijuttu on kyllä motivoivaa ja varsinki tämmösten onnistumistarinoiden kanssa.

  PS. pistin sulle blogiin haasteen.

  VastaaPoista
 14. Siis vautsi!! Tää on niin outoa miten voi olla tuikituntemattomasta ihmisestä niin helkutin ylpeä! :D sait täältä uuden lukijan! yksi kysymys; mikä puhelin/sovellus sulla on millä seuraat noita lenkkejä? tää kaipailis kans!

  VastaaPoista
 15. Kiitos teille kaikille ihan hirmuisesti, taas piti tirauttaa muutama kyynel näitä lukiessa!! ;) Teidän tsemppeillä on ollut älyttömän suuri merkitys tässä projektissa. Monesti tämän matkan aikana olisin halunnut valita toisen reitin, mutta tiesin että moni teistä uskoo minuun, ja sen voimalla olen päässyt houkutuksista yli. :)

  ♥ Kiitos! ♥

  Matka jatkuu! :)

  VastaaPoista
 16. Joko sun oma silmä on alkanut tottua uuteen pienempään kroppaan? Kun kyllähän me muut jo noista kuvista nähdään, että kutistumista on tapahtunut huomattavasti, vaikkei kilomääriä tiedettäisikään, mutta entäs sinä?
  Missä jutuissa huomaat eniten muutoksia kropassa ja kunnossa? Itsellä oli mahtava huomata, että esim. parkkiruudusta lumitöitä tehdessä en hengästynyt enää yhtään niin kuin ennen ja portaat 4.kerrokseenkin menee jo keveästi, kun ennen haukoin happea pitkän aikaa ylös päästyäni. Nykyään noi lumityöt, sen harvan kerran kun joudun ne itse tekee, tuntuu kevyeltä lämmittelyltä :)

  Ja tiiätkö Mariina, ei ne muut ihmiset siellä salilla kyttää toisiaan, ne keskittyy siihen omaan treeniin, eikä välitä siitä mitä muut tekee ja miltä ne näyttää. Tietty on muutamia harvoja poikkeuksia (esim. mun salilla yks juorupappa, joka haluu vaan jutella kaikkien kans eikä treenata), mutta suurin osa ei kiinnitä juuri muihin huomiota, joten älä turhaan stressaa siitä mitä muut aattelee susta ja sun touhuista siellä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllähän jo omat silmätkin "pientä" muutosta näkee. ;) Mutta varmasti vähemmän kuin muiden. Just yks päivä salilla mietin kun tein vatsalihaslaitetta (sellaista eteenpäin rutistettavaa :D), että nyt pääsen jo paljon alemmaksi kuin aikaisemmin. Ja muutenkin ihan perusjaksaminen on kasvanut. Nyt jaksaa paljon enemmän ja innokkaammin tehdä eri asioita. :)

   No näinhän se on. ♥

   Poista
 17. US-KO-MA-TON-TA! Mielentön muutos! Wau!! Upeaa!! :) Mitä muuta voisi sanoa!

  VastaaPoista
 18. Saan tästä sunm blogista NIIN paljon voimaa!! Kiitos! Mä tein suurimman askeleen eilen siinä että kävin maksamassa vuoden salit jo etukäteen koska salila käyminen on aina jäänyt liian korkean hinnan takia ja nyt ei onneksi tarvitse siitä enää huolehtia! Nyt vielä ruokavalio kuntoon ja oon saanu täältä hyviä vinkkejä! KIITOS OOT UPEA NAINEN!! ja tsemppiä jatkoon! :D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, järkevän askeleen olet tehnyt. :)

   Kiitos! ♥

   Poista
 19. Taas niin upea kirjoitus ja mieletön, käsittämätön ja huikea saavutus!! Olen susta niiiiin ylpeä <3

  Täällä painonpudotus on hidasta, mutta alaspäin pikkuhiljaa. Oikeastaan enää pelkästään sillä, että syön säännöllisesti, muuten joudun kieltäytymään kovin harvoin mistään. Elämä tuntuu siis siltä, että tätä voin hyvin elää loppuelämäni. :)

  Lotta

  VastaaPoista
 20. Ihan älyttömän hieno suoritus, mielettömästi onnea!!! Kyllä kuvista jo huomaa todella suuren muutoksen! :0)

  Olen miettinyt jos liittyisin tuohon SD:n alle 10kg ryhmään, mutta mietin sitä pystyisinkö itse pitäytymään noin pitkän ajan tietyssä dieetissä. Kuinka sinä olet saanut pidettyä mielen kurissa etkä ole repsahdellut SD:n aikana? Mietin myös noita ruokia, kuinka sait niistä maistuvia/keksitkö niistä uusia reseptejä ettei ala kyllästyttämään? Entä kuinka pahasti tuo dieetti otti kukkaron päälle? Rahkat, pähkinät sun muut kun ovat aika hintavia :) Täytyy miettiä asiaa, jos osallistun tulevaan ryhmään niin blogista tulee löytymään sitten minun kokemuksia kyseisestä asiasta. Tsemppiä jatkoon!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä vaan kaikki mieliteot jäivät pois. Tietysti välillä kaupassa tulee kuolattua leivonnaisia ja karkkeja mutta itsekuri on kasvanut huomattavasti. Kun vaan päätät, ja pysyt sitten siinä. Ei syö mitään ruokalistan ulkopuolelta. :)

   Ei ole kyllästyttänyt. Vaihtelen eri mausteita, kasviksia, lihoja, kaloja. Mielikuvitus vain rajana. ;)

   Ja kyllähän tässä on rahaa mennyt se on myönnettävä. Aika paljon enemmän kuin ennen mutta ajattelen tämän olevan satsaus loppuelämään. :)

   Kiitos! Ja tsemppiä sinullekkin! :)

   Poista
 21. Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi, mutta en ole kertaakaan tainnut kommentoida. Täytyy sanoa, että nyt tuli tippa silmäkulmaan kun luin tämän postauksesi. Tyttö sinä olet tähti <3

  VastaaPoista
 22. WAU! Ei voi muuta sanoa kun näkee tuon sun saavutuksen! Sä oot onnistunu niin upeasti että olet kyllä mun idoli! :)

  VastaaPoista
 23. Ihan mieletöntä!!! :)

  VastaaPoista
 24. Ihan mahtavaa! Bongasin muuten kuvista Pietarin Pyhän kolminaisuuden kirkon, joka on ollut mun suosikki Pietarin kaikista kirkoista. Se oli itse asiassa remontoimattomana kauniimpi, nuo kultaukset eivät ole meitsin juttu. Vanhat kupolit oli mahtavan syvän siniset. No joo, meni vähän asian vierestä :)

  Tarkoitus oli kirjoitella ensimmäistä kertaa kommentteja. Olen parisen kuukautta lueskellut blogiasi, kun etsin kokemuksia superdieetistä. Oli mielenkiintoista lukea tällainen "tilannekatsaus"! Aivan mahtava suoritus! Ja missä ajassa!! Mieletön muutos!

  Itse olen tosiaan miettinyt liittymistä seuraavaan superdieettiin, mutta viikonpäivät olen ollut GFG-dieetillä, jonka ohjeet löysin ilmaiseksi netistä. Se tuntuu sopivan ihan hyvin ja nesteitäkin on jo viikossa kadonnut vähän, joten luulen, että menen tällä ja vähän fiilispohjalta. Tuo rahka tökkii pahanpäiväisesti, en ole vielä oikein keksinyt miten saisin sitä alas. Periaatteessa maistuu kyllä mehukeiton kanssa, mutta ehkä sokeriton vadelmamehukeitto ei ole oikea, vaan pitää kokeilla jotain muuta. Siitä jää jotenkin karvas maku suuhun. Tosin niin mulle aina makeutetuista tuotteista.

  Vierastin aluksi ruoan punnitsemista, koska ajattelin, että se on tyhmää :) Mutta nyt olen täysin päinvastaista mieltä, koska sehän vaan osoittaa annosten koon ja sitten voi olla varmemmalla mielellä, että syö sopivasti.

  Iso juttu näyttäisi olevan se, että uskoo siihen mitä tekee, vaikkei tuloksia tulisi tasaiseen tahtiin ja repsahduksiakin sattuisi. En nyt puhu vain tästä viikosta, vaan pidemmän aikavälin kokemuksista. Välillä vaan tuntuu, että menee viikko eikä paino muutu miksikään ja sitten seuraavalla viikolla tippuu senkin edestä. Junnausviikoilla on vaan hermo lujilla :) Sinä olet kuitenkin onnistunut pitämään mielesi kurissa ja tulosten näkyminen noin hienosti on kyllä todella ihailtavaa! Onnittelut saavutuksista ja tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinulle! Ja totta tuo, että kun itse uskoo mitä tekee niin tuloksia tulee varmasti. :)

   Poista
 25. Huikeaa! Olen lueskellut kaikki postauksesi näin jälkeenpäin ja perästä tullaan, 102,5 kg - joten pidä tuo etumatka!!! Täältä saa tosi hyviä vinkkejä ja kirjoittelet mukavasti. Voit todella olla YLPEÄ itsestäsi!

  VastaaPoista
 26. Ihan mielettömän upea saavutus, onnittelut.
  Itse myös uskaltauduin liittyä 2.4. alkavalle dieetille, mietiskelin vain naisvaltaisella alalla olevana ja pienipalkkaisena sitä, kuinka paljon suunnilleen menee rahaa ruokaan ja muihin lisäravinteisiin superdieetillä ollessasi? Entä mitä suosittelelt ihan alkuun olevan ihan must ostokset lisäravinteissa? Pikkasen kauhulla odotan sitä listaa, joka avautuu pari päivää ennen dieetin alkua. Siis ymmärtääkseni koko paketti tulee netin välityksellä, eli ei esim postin kautta cd-levykkeitä tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahaa menee alkuun enemmän mutta sitten varmasti aikalailla normaalin verran. ALkuun nuo kaikki lisäravinteet yms. maksaa mutta ilman niitäkin pärjää loistavasti.

   Itsellä meni ehkä aloittaessa n. 200€ (jouduin ostamaan keittiövaa'an yms. myös), ja viikoittain ehkä joku 50-70€.

   Lisäravinteista kannattaa ehkä ostaa ainakin omegat ja c-vitamiini ja/tai monivitamiini. Suosittelen myös rasvanpolttotablettien ostoa ja ainakin palautusjuomaa. Mutta eivät todellakaan ole välttämättömiä. Vallan hyvin pelkällä ruokavaliolla ja liikunnalla saa erittäin hyviä tuloksia. :)

   Netissä näkyy heidän sivuilla kaikki mahdollinen. Tsemppiä hirmuisesti! :)

   Poista
 27. WOW ONNITTELUT !! ihan super :) !

  VastaaPoista
 28. Wau!! Mieleton muutos, onnea!! :)

  VastaaPoista
 29. Upeeta! Aivan mahtava saavutus! :)

  VastaaPoista
 30. Wau, huikea muutos, jonka todellakin huomaa! eikö olekin tosi kivaa, kun ihmiset huomaavat sinun laihtuneen ja sanovat sen. Se motivoi jatkamaan =)Itse ilmottauduin tänään tuohon sd extraan. Haluan sen vielä tueksi itselleni. Itsekin olen laihduttanut pääasiassa ruokavalion avulla ja nimenomaan tuohon ruokapuoleen kaipaan vielä tukea, ettei menetetyt kilot vaan tulisi takaisin.

  VastaaPoista
 31. Ihan Mahtavaa!
  Itse kanssa tiputtelen 35 kiloa, josta takana 8,6. Superdieetillä minäkin. Sun kuvissa ero on upea, et näytä kyllä enää yhtään pahalta :D
  nimim. Mimma

  VastaaPoista
 32. Ihan mieletön saavutus! :) Tuota tekstiä lukiessa tuli niin tuttuja ajatuksia esiin mitä itsellä on myös ollut. Monta kertaa yrittänyt päästä omista kiloista eroon, helppoa se ei ole mutta yritys on silti jälleen kova. Ihana kyllä lukea tuollaisia positiivisia onnistumisia, ne innostaa itseäkin tosi paljon :)

  VastaaPoista