27.3.2013

Pohdintaa tankkauspäivästä

Tähän Superdieetin ja Extran väliviikolla on mahdollisuus pitää tankkauspäivä. Tätähän tietysti kaikki odottaa, saa vähän vapauksia tai syödä ehkä niin kuin itse haluaa. Miksi minua sitten niin mietityttää ja ehkä vähän ahdistaakin. Tästähän päästäisiin sillä, että päätän etten pidä tankkauspäivää ja piste. Mutta kun sisimmässäni haluaisin pitää edes yhden täysin vapaasyöntipäivän melkein kahteen kuukauteen.
Mutta taas vielä syvemmällä sisimmässäni pelkään, että jos en syö valmiiksi laaditún ruokaohjeen mukaan, saattaa syöminen jäädä päälle. Pystynkö lopettamaan yhteen iltaan? Tiedän, että olen vahvistunut hurjasti ja itsekurini on paljon korkeampi kuin koskaan ennen. Mutta. Miksi oikeastaan edes käyn tälläistä keskustelua itseni kanssa? Miksi epäilen itseäni jo valmiiksi? Miksen luota itseeni tässä asiassa, vaikka niin monessa jo luotan.
 
Toisaalta olen tyytyväinen, että käyn tämän keskustelun itseni kanssa enkä olekkaan enää suinpäin tilaisuuden tultua menossa herkku-, karkki- roskaruokaostoksille. Ehkä olenkin jo oppinut, ettei se kohtuuton herkuttelu olekkaan avain onneen. :)
Tarkoitus olisi huomenna pitää tankkauspäivä, ja näillä näkymin täysin vapaasti. Saas nähdä onnistuuko, siis se täysin vapaasti. :) Olen jo pitkään haaveillut monista ja taas monista herkuista. Mutta luulen päivän olevan silti melko kohtuullinen. Haluan oppia sen, että silloin tällöin on sallittua herkutella ilman omantunnon tuskia ja huonoa omaatuntoa.
Loppupeleissä en haaveile edes mistään ahmimis-ähky-ällötys-päivästä. Vaan tällä hetkellä päällimmäisenä on syödä jotain hyvää ruokaa, ilman parsakaalia :D, ja vähän jotain makeaa. Ehkä se karkki ei enää maistukkaan niin hyvälle? Toiveajattelua ehkä. ;)
 
No, kattotaan huomenna mitä päivä tuo tullessaan. Olkoon vaikka huominen päivä yksi palkinto tähän mennessä tehdystä työstä. :) 
 

2 kommenttia:

 1. No itseasiassa mä olen itse huomannut sen, että monia näitä herkkuja jotenkin hypettää omassa päässään, että voi voi kun se on hyvää ja ihanaa ja namia ja ja vaikka mitä muuta mahtavuutta, mutta sitten kun sitä saa ja sen syö, niin monesti on tullut syömisen jälkeen fiilis, että ei tää nyt niin kovin kummoista ollutkaan. Vaikka se on ollut juuri sitä mitä on himoinnut pitkän aikaa!

  Tietty on niitäkin herkkuja, mitkä edelleen maistuu hyvälle, mutta mulla ainakin niiden määrä on vähentyny huomattavasti, eikä nekään oo ollu niin ihania kuin olin muistellut.

  Pitäis vaan päästä pois siitä herkkujen ja roskaruoan ihannoinnista ja siitä ajatusmallista, että ne edustaa muka jotain positiivista ja on ns. palkinto raskaan viikon tms. jälkeen ja päästä enemmän ehkä siihen, että ruoka on polttoainetta kropalle ja herkut ja roskaruoat ei ole hyviä siihen hommaan. Palkitsee ja hemmottelee sitten itseänsä muilla keinoilla, esim. kasvohoidolla tai mikä nyt kullekin on mieluista.

  Älä turhaa stressaa siitä tankkauspäivästä ja luota vaan itseesi - katso miten pitkälle sä olet jo päässyt! Mutta JOS (en usko siihen kuitenkaan) nyt sattuisi sitten jonkin asteinen repsahtaminen tapahtumaan, niin oo armollinen itselles. Itse sitä yleensä on itsensä kovin ja armottomin kriitikko. Pitää myös osata antaa itselleen anteeksi, koska *insert cliché here* kukaan meistä ei oo täydellinen ;) Sitten vaan otetaan virheistä opiksi ja jatketaan eteenpäin, eikä jäädä itsesääliin vellomaan, että kuinka huono mä nyt oon kun repsahdin ja et sama se kai on luovuttaa kokonaan. Koska niinhän se meistä monella menee tai on mennyt, eikö? Eteenpäin! - sano pläski buffet-jonossa.. vai miten se meni..

  VastaaPoista
 2. Mulla on kanssa vähän sama vika, et tuntuu jäävän tuo herkkujen syönti päälle :/ Mutta sitten täytyy taas miettiä, että aiotko oikeasti koko loppuelämäsi ajan suunnitella jokaisen suupalasi etukäteen? Aiotko todella elää loppuelämäsi ilman herkkuja? Todennäköisesti (ja ehkä jopa toivottavasti) vastaus noihin on ei, ja herkkujen kanssa on vaan opittava elämään :) Onnea tähän vapaasyöntipäivään, äläkä stressaa liikaa! Jos repsahdus nyt sattuu, niin sitten se sattuu. Veikkaan kuitenkin että se olo jonka herkuttelemalla saa aikaan palauttaa sut kaidalle tielle nopeesti ;)

  VastaaPoista