31.3.2013

Todellinen väliviikko ja viikon 13 liikunnat

Hurlumhei mikä viikko. Tämä viikko on ollut väliviikko Superdieetin ja Superdieetti Extran välissä. Tämä viikko ohjeistettiin pitämään ns. palautumisviikkona. Vain vähän aerobista liikuntaa mutta ruokavalio entisellään yhdellä tankkauspäivällä.
 
No, lähdetään liikunnasta liikkeelle, (ne) se näytti tällä viikolla tältä:
 
Maanantai: Lenkki 50 min
Tiistai: -
Keskiviikko: -
Torstai: -
Perjantai: -
Lauantai: -
 
Jaksoin/viitsin/kehtasin sentään kerran liikkua. Eli tämän otin enemmänkin kuin tosissaan palautumisviikkona. ;)
Ruokapuoli meni niinkuin pitikin keskiviikkoon asti. Odotin ja olin suunnitellut torstaille vapaan tankkauspäivän. Olimme suunnitelleet kaverin kanssa ostoksille menoa, joten tiesin syömisen tapahtuvan jossakin ravintolassa. No, ei siinä mitään, olin sen tietoisesti näin suunnitellut ja pizzapuffetissa käytiin, ja asia ok.
Olin vielä jopa suunnitellut ostavani karkkia. Ja senkin tein, eli ok. Sipsit olivat heräteostos, halvalla sai ja vanha minähän haluaa ostaa halvalla ja varsinkin kun herkkuja saa alesta.. Päätin syödä muutaman karkin, söin koko kipon. Päätin etten syö sipsejä, maistoin muutaman kaikkia.

Loput sipsit heitin roskiin ja ajattelin asian olevan sillä selvä. No eipä se ollutkaan. Seuraavana päivänä ajattelin vähän ottaa takaisin herkutteluani, ja jättää kaikki syömiset vähälle (lue: en syönyt juuri mitään koko päivänä). Perjantai meni siis mahakurnien ja hyvin hyvin vähällä ruualla.

Ja fiksusti päätin jatkaa vielä eilen (lauantaina) samaa linjaa. "Empä teekkään ruokia töihin mukaan, kyllä minä pärjään"... Joo'o, ja tässä alhaalla sitten näiden kahden päivän syömättömyyden tulos..
Eilen töiden jälkeen nälkäisenä kauppaan ja herkkuja ostoskoriin. Näillähän se nälkä lähtee. Tokkiisa lähteeki, mutta kuinka hyvä mieli ja olo tulee. No kaikki sen tietää..
 
Tänään olenkin sitten pohtinut itseäni. Miksi näin tapahtui? Minulla on siis selkeästi erittäin paljon tehtävää pääni kanssa. En voi tässä vaiheessa antaa itselleni pienintäkään luisumista. En pysty sitä hallitsemaan. Kyllä nyt tietenkin jollakin tavalla pystyn (muutenhan olisin istunut nämä kaksi päivää Hesen autokaistalla), mutta kiusaukset käyvät liian suureksi kun antaa pikkusormen.
 
Päätinkin, että en pidä aivan lähitulevaisuudessa vapaita syöntipäiviä vaan listan mukaan mennään. Poikkeus tulee kyllä jo viikon päästä kun on siskon syntymäpäivä, joita juhlitaan. Mutta jätän herkut syömättä ja nautin vain muutaman lasillisen (se ei minulla karkaa käsistä :D ). Tätä lukuunottamatta en herkkupäiviä pidä. Seuraavan kerran voisin ihan vapaasti syödä toukokuussa kun olemme lähdössä Tallinnaan, siihen asti pidän tiukkaa linjaa. Piste.
 
Oikeastaan minua ei harmita nämä herkkujen syömiset vaan se, että luulin olevani jo selvemmillä vesillä vanhan minäni kanssa. Mutta sieltä se vain puskee kun tilaisuus tulee. Töitä on siis tehtävä vielä paljonkin niin fyysisesti kuin henkisestikin. :)

12 kommenttia:

 1. Mulla vähän sama homma. Huomasin superdieetissä jo tankkauspäivän jälkeen, että on paljon helpompi lipsua ja seuraava päivä tankkauksen jälkeen meni kanssa vähän niin ja näin. Nyt olen 2 päivää syönyt vapaasti ihan suunnitellusti ja huomenna pitäisi palata suht tiukkaan linjaan ja senhän teen. Nämä kaksi päivää on mennyt ihan hyvällä omalla tunnolla, mutta täytyy todella tsempata, että huomenna pysyy homma hanskassa. Tässä on juurikin tuo pirulle pikkusormi -homma. Tosin kun tiedostan tämän nyt etukäteen, osaan suhtautua siihen paremmin.

  Täytyy kyllä sanoa, että on tehnyt päälle tosi hyvää nämä kaksi päivää. Mahalle ei kyllä niinkään, mutta ihanaa kun on saanut syödä ja ilman morkkista :) Huomenna voi haasteeksi muodostua kaiken terveellisen syöminen, kun vatsa varmaan edelleen ihan täynnä. Yritän silti syödä kaiken mitä pitää, etten lipsuisi ainakaan nälän takia.

  VastaaPoista
 2. Kirjoitusta lukeissani oli tunne että aivan kuin minä olisin kirjoittanut! Tankkauspvä meni miten meni ja päätin että nyt ohjeen mukaan jatketaan. Tsemppiä meille!!! t. Lillukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tssempit meille todellakin! :D

   Poista
 3. Hmm. Etkö voisi tuon tankkauspäivän tosiaan mennä herkuttomalla linjalla sis. nuo karkit ja sipsit, ja sen sijaan herkutella ruualla. Eli teet vaikka lempiruokaasi, syöt leipää, hedelmiä jne. mitä ei noissa superdieeteissä ole. Itseltään ei kyllä kannata ruokaa kieltää minään päivänä, eli vaikka olisi herkkupäiväkin, niin ei pitäisi lähteä säästämään kaloreita siltikään siellä ruokapuolella, tai käy juuri niin kuin sinulle kävi: Sitten niitä herkkuja ahtaa naamaan kaksin kerroin enemmän. Tiedän nämä siis omasta kokemuksestani :D Se kultaisen keskitien löytäminen, se on vaikeaa, mutta tässä tapauksessa avain siihen oikeanlaiseen syömiseen...
  - S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin voisi. Mietin itsekkin, että miksi aina herkku on saman kuin karkit ja sipsit. Tiukalla ruokavaliolla herkut voisivat olla tosiaan hyvää ruokaakin. :)

   Poista
 4. Tämä taitaa olla niin tuttua. Itsellenikin. Kun aloitan dieetin niin en saisi sallia itselleni yhtään lipsumista, sillä se on usein sen dieetin loppu. En pysty palaamaan enää raiteille. Huoh! Tänään alkaa oma superdieettini...hienosti alkoikin. Tajusin aamulla kun olin aloittamassa puuron keittämistä että hiutaleet oli menneet vanhoiksi!

  VastaaPoista
 5. Sama juttu täälläkin, tekemistä on paljon oman pään kanssa.. Sama ilmiö tapahtuu, kun annan ittelleni luvan herkutella ni sit menee ja kunnolla. Ja paha olo seuraa, yäk. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Et ole Mariina ainoa... Sama homma kävi mullakin, laittelinkin siitä jo avautumista tuonne SDE foorumille. Nyt kun synnit on tunnustettu, jatketaan taas iloisin mielin eteenpäin projektin kanssa. Mennään nyt suunnilleen samoissa kiloissa, joten on kiva lueskella sun matkaasi samalla kun teen omaani. Tsemppiä!

  Mimma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on varmasti monia. Tsemppiä sinullekkin Mimma! :)

   Poista