10.4.2013

Keskiviikkoa ja pohdintaa ulkonäöstä

Ompas ollut mukavan rento ja kiireetön vapaapäivä. Ja aurinkoinen! :) Aamun aloitin vajaan tunnin lenkillä, ja kyllähän se tuntui hyvälle ei sitä voi mennä kieltämäänkään. Siis se tunne liikunnasta, ja voin jopa väittää että se tunne on paljon mukavampi kuin koskaan ikinä saamani tunne herkuista ja muista mätöistä. :)
Lounas. Kukkakaalta, raejuustoa ja paistijauhelihapiffi.
Koirulin kanssa otettiin päikkärit aamulenkin jälkeen.
Välipala. Valkosuklaa pudding ja mustikoita. Itse tykkään tosi paljon tuosta puddingista. On aika makeaa, mutta eipähän tee sitten muita herkkuja mieli. :)
Kaupasta ostin ruususuolaa testiin. Ainakin näin ensikokeilulta tykkäsin kovasti. Ei ollut niin "suolainen" kuin tavallinen suola, jotenkin  mukavan pehmeä. Jos nyt suolasta voi tämmöisiä sanoja käyttää. ;)
Cashewpähkinöitä ostin isomman pussin. Riittääpä joksikin aikaa.
Tämä on alltime suosikki Escadan tuoksu. Ja tätä ei saa enää juuri mistään. Mutta onneksi on eBay, sieltä näitä olen vielä ostanut. Ja tänäänkin hain postista uudet 100 milliä iihhanaa hajuvettä. :)
Päivällinen. Kaalta, porkkanaa (ostettu muuten kaupasta pussi, jossa nämä valmiiksi raasteena. Laiskalle niin kätevä. :D ), kirsikkatomaatteja, raejuustoa ja broilerin filepihvin pilkottuna+leipäsiivu.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ja sitten muita ajatuksia.. Tänään kun tein lähtöä kauppaa, pysähdyin eteisessä peilin eteen. Tarkkailin itseäni ja päästä varpaisiin. Tuumasin mielessäni, että ompa tuo takapuoli ja reidet pienentyneet. ;) Samalla siinä mietiskelin, että en ole koskaan ollut tyytyväinen itseen. En ulkonäköön enkä juuri muutenkaan. Lihavia vuosia on niin monta takana, etten muista normaalipainoisista ajoista oikein mitään. Mutta luultavasti vihasin itseäni jo silloin.

Olen aina vihannut vartaloni muotoa, siitä ei saa siroa tekemälläkään. Eikä toisaalta ole tarkoituskaan mutta olen kokenut olevani enemmänkin semmoinen patukka pökkelö kuin naisellinen. Vaikka rinnoista ja pepusta löytyykin tavaraa ihan mukavasti. :) Pepun muoto on ehkä ainut kohta mistä voin sanoa olevani edes hiukkasen tyytyväinen.

Ulkonäkökysymykset aina näitä ikuisuuskysymyksiä. Liekkö kukaan on koskaan täydellisen tyytyväinen itseensä. Ja jos on, olen enemmän kuin iloinen sen ihmisen puolesta. :) Todennäköisesti en ole tyytyväinen itseeni edes lähellä normaalipainoa tai normaalipainoisena. Häpeä on niin syvälle juurtunut, etten siitä pääse eroon. Ja sittenhän löydän ne uudet "virheet" ja heikot kohdat, joita ei ollut lihavuusaikoina.

No, mutta ajatus oli siinä, että peilin edessä seisoessani minähän mielessäni kehuin itseäni. Siis kyllä, kehuin. :) Että en nyt sitten tiedä, voisinko sittenkin joskus jossain vaiheessa jossain määrin pitää itsestäni ja ulkomuodostani. :) Tietysti toivon niin. Mitä sitten jos kannan hieman paksumpia nilkkoja ja reisiä kuin muut? Haittaako se jos vatsani roikkuu jotakuta toista enemmän? Järkevä ihminen vastaisi, että ei haittaa mutta itseä nämä silti mietityttää. Voi kun voisi piutpaut olla välittämättä tämmöisistä ajatuksista.

Itselle hoen kuitenkin, että jokainen meistä on oma arvokas itsensä ja jokaisen eletty elämä koostuu niin sisäisistä kuin ulkoisistakin asioista. :)

8 kommenttia:

  1. Ihana koiruli! Mikä sen nimi on?? :)

    Oot tehnyt mahtavan työn kun oot laihtunut niin paljon - näytät tosi hyvältä vertailukuvissa. Ja hei, kuinkakohan monella on vaikka paksut nilkat?? Veikkaan että aika monella :) Et oo ainut ihminen maailmassa niin älä välitä moisista!

    Emmi

    VastaaPoista
  2. Voi miten suloinen tuo sun koira on!

    Mitä tuohon ulkonäköasiaan tulee, mä luulen että harva meistä on koskaan täydellisen tyytyväinen omaan kroppaansa. Vaikka olisi kuinka mahtavassa kunnossa, aina varmasti löytyy jotain parantamisen varaa. Tärkeintä olisi varmasti se, että pystyisi keskittymään niihin hyviin juttuihin ja ainakin jollain tasolla tykkäämään itsestään, sillä eipä se itseinho yleensä mihinkään hyvään johda.
    Itsellänikin riittää tuon asian kanssa tekemistä, mutta oon huomannut ainakin liikunnan, sopivan kokoisten ja istuvien vaatteiden sekä ns. positiivisen itsepuhelun auttavan kovasti. Tsemppiä, sä oot edistynyt jo aivan mahtavan hienosti!:)

    VastaaPoista
  3. Samoja juttuja mietin myös. Varsinkin, kun muistan, kuinka parikymppisenä laihdutin 16kg ja olin normaalipainoinen ja ilmeisesti ihan kivan näköinenkin muiden mielestä. Itse en sitä kuitenkaan nähnyt. Aattelin, että vielä kilo pari pitää laihduttaa ja sit oon onnellinen. No niitä kiloja ei kuitenkaan lähteny enää. Näin jälkeenpäin, vanhempana, mietin, että hitto kun olisin sillon osannu nauttia siitä, että olin normaalipainoinen ja ollut vaan tyytyväinen itseeni, enkä kuvitellut, että pari kiloa tekis jotenkin autuaaksi. Jos mä nyt voisin sanoa sille parikymppiselle itselleni jotain, niin sanoisin, että sä olet hyvä juuri tuollaisena. Toivottavasti mä osaan sanoa tuon ittelleni myös nyt kolmekymppisenä sitten kun oon saanu tän oman painonpudotus/elämäntapamuutosurakkani hyvän olon lukemiin. Vielä en vaan tiedä mitkä ne lukemat on ja että tuleeko ne olemaan normaalipainon rajoissa vai vähän sen yli. Mutta toivon, että tiedän sen sitten, kun siihen painoon pääsen.

    Tosi kiva kuitenkin lukea, että oot osannu kehua itseäsi. Koitetaan löytää ne hyvät puolet kropastamme niiden huonojen sijaan. Ja et sä mikään patukka oo! Kuten moni muukin on kommentoinu sun kuvia, niin tiimalasivartalohan se sieltä on kuoriutumassa - eikös se tiimalasi oo se kaikkien himoitsema unelmavartalomalli? Marilyn Monroekin oli tiimalasi.. Rakasta kurvejasi nainen! (kyllä tämä oli käsky, joten sun on toteltava..) ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä opin vielä, jos en rakastamaan niin ainakkin tykkäämään. :) Käskysi jäi kyllä mielen sopukoihin. :D

      Poista
  4. Kyllähän sitä itsestään löytää vikaa varmasti jokainen. Mutta on niitä hyviäkin puolia. Itsestäni keksin ainakin nämä: Ihanat siniset silmät, söpö nenä, ohuet ranteet, paksut luonnontaipuisat hiukset, ihan kiva peppu.

    Toki noissakin jokaisessa on omat huonot puolensa varsinkin jos alkaa oikeen hakemalla hakea. Olishan ne silmät kivat jos ne vaihtais väriä, paksut hiukset ei oo läheskään aina niin kivat ja on siinä pepussakin varmaan jonkun verran selluliittia, mutta näillä mennään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ja positiivinen asenne sulla, samaan pyritään. :)

      Poista