11.4.2013

Mitä tänään tuli syötyä

Pikimmittä puheitta mennäämpä suoraan ruokakuviin. :)
Tältä se aamupala oikeasti näyttää joka aamu. :) Sotken kaikki keskenään ja syön. Näin menee parhaiten alas. Blenderillä tehtynä kyllä parhaiten.
Lounas. Jäävuorisalaattia, punakaalta, rucolaa, raejuustoa ja loimulohta.
Välipala. Valkosuklaa pudding, mansikoita ja cashewpähkinöitä.
Päivällinen. Parsakaalta, kukkakaalta, porkkanaa, raejuustoa ja loimulohta. Voiko ihminen syödä liikaa kalaa? Osaako joku vastata? Syön vielä lisäksi omega kolmosiakin. Oon niin tykästynyt tuohon loimuloheen, että sitä tulee syötyä aika usein.
Iltapala. Rahkaa, mansikoita ja muita vermeitä. :)

Näitä kuvia kun katsoo niin onhan tässä tullut ruokaa ihan hyvin syötyä. Mutta silti tänään ollut nälkä. Mistä lie johtuu.. Ja kun on kova nälkä alkaa tekemään  mieli kaikkea muutakin.Onneksi haaveilu on sallittua ja kaloritonta. ;)
 
Kaupassa kävin töistä tullessa ja ihan pirruuttani kiertelin hitaasti kaikki keksihyllyt ja karkkihyllyt. Muistelin ja makustelin niitä ihania makuja suussani. Haaveilin seuraavasta tankkauspäivästä... :)

14 kommenttia:

 1. Terve! Olen tutustunut hiljattain blogiisi ja täytyy sanoa, että on mahtavaa luettavaa kaikin puolin!

  Olen itse kasvissyöjä.. ts syön kalaa, munia ja maitotuotteita. Juuri lueskelin kalasta itsekin, kun sitä tulee syötyä hyvin paljon. Käsittääkseni sitä ei voi syödä liikaa. Useissa tutkimuksissa on havaittu, että paljon kalaa syövät ihmiset ovat olleet keskimääräistä terveempiä ja heidän elinikänsä on ollut pidempi. Runsas kalansyönti kai kerryttää joitain pitoisuuksia elimistössä, muttei niiden haitat ole ilmeisesti olleet niin suuret, että ne peittoaisivat kalasta saadut hyödyt.

  Aiemmassa postauksesssa mainitsit tuon himalajan ruususuolan. Meillä on myös syöty sitä jo jonkin aikaa. Sehän on oikeasti maailman laadukkaimpia lajissaan, siinä on mineraalit tallella. Jotain ihan muuta kuin kaupan pöytäsuolat, jotka on pelkkää myrkkyä. Käsittääkseni himalajan suolalla voi oikeasti olla jotain terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, toisin kuin meillä päin halvalla tuotettu.

  En kyllä ole näissä asioissa mikään ekspertti, piti vaan kommentoida kun osui aiheet niin lähelle omaa arkea. :) Itselläni olisi myös tosi suuri kilomäärä pudotettavana, mutta jonkinlainen alku on jo saatu.

  Oikein paljon tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! kiitos! :) Ja kiitos tästä tietopläjäyksestä. :)

   Tsemppiä sinullekkin! Alku on jo iso asia, sehän se monesti on se vaikein. :)

   Poista
 2. Kiitos ihanasta blogista:) olen pitkään sitä seuraillut ja nyt rohkenin kirjoittaa. Mukava lukea kerrankin ihmisen joka on ollut oikeasti lihava matkasta laihuuteen. ( hirmusesti törmänny niihin jossa max 5 kg tiputettavaa ) itse huitelen vielä 120 kg yläpuolella mutta blogisi kannustaa kovasti muuttumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! On erittäin palkitsevaa saada palautetta myös teiltä "hiljaisemmilta" lukijoilta. :) Merkitsee minulle tosi paljon. :)

   Poista
 3. Ensimmäinen anonyymi on oikeassa kalasta. Me ollaan kehitytty paljolti kalaa syöden, vesistöjen äärellä, ja ihmiset, jotka syö kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa, on terveempiä kuin kalaa syömättömät. Ainoa, mikä kaloissa on, on raskasmetallijäämät. Jossakin viimeaikaisessa tutkimuksessa oli todettu, että kalan hyvät puolet voittavat mahdolliset raskasmetallijäämien riskit. Tiedä siitä sitten, mutta parasta kalaa on luonnosta kalastettu, ei viljelty. Luonnosta kalastetussa on oikeanlainen rasvasuhde, koska sen ravinto on sille luonnollista, viljellyille syötetään pitkälti viljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jos kala, jota syö, on lohi, en suosittelisi syömään villiä Itämeren lohta. Kukaan ei varmasti ole välttynyt lähipäivien "lohigatelta" (alkuperäinen Ylen uutinen), kannattaa politiikkojen mölinän lisäksi perehtyä myös siihen, mitä Pääkkönen on halunnut sanoa.

   Poista
 4. Parhaiten yleiset suomalaiset syöntisuositukset ja -rajoitukset selviävät Eviran sivuilta (kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, eri kalalajeja on suositeltavaa käyttää vaihdellen, kasvatettu kala sisältää vain vähän dioksiineja ja PCB:tä, koska kalarehun laatua valvotaan).

  Se, miten kalansyönti vaikuttaa terveyteen, riippuu paljolti siitä, missä kala on elänyt. Esimerkiksi Itämeressä kasvanutta silakkaa ei saa syödä kuin pari kertaa kuussa, isompia silakoita ei ollenkaan. Myös lohessa dioksiinipitoisuudet paikoitellen ylittävät EU:n ihmisravinnolle asettamat rajat. Villilohta on myyty Suomessa poikkeusluvalla. (Erityisesti) Itämeren lohi on muutenkin aika kyseenalaista syötävää, kannattaa googletella aihetta.

  Suosittelen vilkaisemaan esimerkiksi Osmo Soininvaaran parin vuoden takaista kirjoitusta (jossa lisäselvitystä siitä, miksi Suomessa voi myydä dioksiinirajat ylittävää kalaa), Uuden Mustan artikkelia (paljon linkkejä eteenpäin), Helsingin Sanomien artikkelia (eri kalojen terveys- ja ympäristövaikutukset) ja WWF:n sivuja (suosi kasvatettua luomumerkittyä lohta, osta harkiten kasvatettua norjalaista lohta ja vältä Itämeren villiä lohta sekä kasvatettua chileläistä lohta).

  Huh, onpa monta linkkiä, toivottavasti yksikään ei mennyt rikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä tiedoista. :) Minäpä tässä yövuoron ratoksi lueskelen noita juttuja. :)

   Poista
 5. hei! oon seuraillu tätä sun blogia anonyymisti aika pitkään ja mun mielestä tää on tosi kiinnostava ja mielenkiintonen blogi :) mutta silti joka kerta mun korvissa särähtää ku kirjotat noista kaaleista koska se kirjotetaan 'kaalia' eikä 'kaalta' :D häiritsee mua jostain syystä tosi paljon . jatkan tätä sun seuraamista silti vaikket sitä lopettaiskaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos! :) Empä olekkaan itse asiaan kiinnittänyt huomiota, oisko joku murrejuttu. ;D Yritän ensi kerralla muistaa syöneeni kaalia. ;D

   Poista
 6. Hei! Blogissani on sinulle haaste =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kiitos, kän lukemassa. :)

   Poista
 7. Moikka, kiitti ihanasta blogista. Olen tätä seurannut nyt alkuvuodesta alkaen anonyymisti. Tyylisi kirjoittaa on avain ihana.
  Sun ihanan onnistumisen myötä päätin, että itsekkin uskallan avata ovenrakoa nettimaailmaan ja perustaa oma blogi :)
  Ihanaa ja hoikempaa kevättä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ihana kuulla, kiitos. :) Olenkin käynyt blogiasi lukemassa, mielenkiintoista seurata matkaasi. :) Kiitos, samoin sinulle! :)

   Poista