12.4.2013

Vastauksia kysymyksiin

Tässä vihdoin ja viimein vastauksia kysymyksiinne. :) Jos kaipaat johonkin lisää valaistusta, laita kommenttia. :)
 
Kuinka vaikeaa aluksi oli noudattaa dieettiä? Lipsuitko kertaakaan?
 
Onkohan tässä kyseessä Superdieetti vai koko elämäntapamuutoksen alku.. No, jos mietin viime vuoden elokuuta kun päätin muuttaa elämäni terveellisempään suuntaan, lipsumisia tuli välillä enemmän välillä vähemmän. Mutta päättäväisyys oli kai niin suuri, että aina pystyin jatkamaan ja palaamaan terveiden elämäntapojen ääreen. Ja uskon, että lipsumisia tulee ihan kaikille jossain vaiheessa.
 
Superdieettiä taas kun mietin, niin kuudessa viikossa en lipsunut kertaakaan. Siihen sisältyi yksi tankkauspäivä ja se meni juuri kuten pitikin. Mutta nyt Superdieetti Extran alku meni vähän höpöksi, ja tuli enemmänkin lipsumisia mutta nyt on onneksi ruotuun palattu. :)
 
Mitä teet työksesi ?
 
Teen kolmivuorotyötä, naisvaltaisella alalla. ;)
 
Helpottaako tai hankalottaako työn tekeminen painon ylläpitoa?
 
Melkein voisin sanoa, että helpottaa. Työpäivinä on ruutinit ja ruuat tulee syötyä tasaisin väliajoin. Kun taas vapaalla saattaa helposti ateriavälit pidentyä tai joku ateria jäädä jopa pois. Ja toisaalta itsellä ainakin juuri kotona tekee mieli kaikenmaailman herkkuja. Muualla niitä ei niinkään mieti. :) 
 
Milloin rupesit lihoamaan ja miksi?
 
Rupesin lihomaan silloin kun muutin kotoa pois 18-vuotiaana. Silloin sain syödä itsekseni, ilman muiden katseita ja pelkoa arvostelusta. Minulla on varmasti aina ollut jotenkin outo suhde ruokaan. Olen joko syönyt sitä (lähinnä herkkuja) salaa lapsena tai sitten teininä en syönyt juuri mitään, ja olinkin tosi laiha. En tiedä mistä tämä juontaa juurensa, olen kuitenkin kasvanut ihan normaalissa perheessä eikä meillä ruokaa säännöstelty tai muutakaan epänormaalia. Karkkipäiväkin oli kerran viikossa. Tähän kysymykseen olisi itsekkin kiva saada vastaus joskus. :)
 
Harrastatko miten paljon aerobista ja millä sykkeillä?
 
Vaihtelee paljon. Yleensä pyrin 2-4 kertaan viikossa, välillä taas tulee nollaviikkoja. Haluaisin harrastaa enemmänkin mutta aika ei aina riitä. Sykkeisiin en ole hirveästi tutustunut, mitä nyt sykemittarista katson treenin jälkeen. Suurin osa treeniajoista on 1 ja 2 sykealueilla, oikein rankka treeni (spinning yms.) menee sitten kolmos alueelle. Pitäis näihin tutustua enemmän. :)
 
Mitkä on laihdutuksesi kompastuskivet?
 
Suurin kompastuskivi on vääristynyt käsitykseni ruokaan. Olen sitä jo vähän saanut oikastua mutta vielä on paljon tehtävää. Suurin ongelma on se, etten tunne sanaa kohtuus. Ja nimenomaan kohtuus herkuissa yms. Liian usein kun annan itselle vähän siimaa herkkujen suhteen, onkin äkkiä jo vanhat ajatukset mielessä. Ja en pysty lopettamaan. Vaikka ne herkut eivät enää edes maistuisi hyvälle kolmantena herkuttelupäivänä mutta ei vaan pääse irtikään. Olen aika musta-valkoinen tyyppi, joko-tai. ;)
 
 
Mistä saat motivaatiota?
 
Motivaatiota olen saanut siitä, että voin itse paremmin ja jaksan paremmin. Ja nykyään jo kun itsekkin näkee konkreettisia tuloksia niin kyllähän se motivoi. Ja ne isot lainepeitevaatteet, huh kuinka motivoivaa. ;) Terveyden selkeä parantuminen (kolesteroli-, diabetes- ja verenpainelääkkeiden lopetus) on ollut erittäin motivoivaa. Ja haluan ehdottomasti korostaa teidän lukijoiden merkitystä tässä projektissani. Voin käsi sydämellä sanoa, että en olisi tässä ilman teidän tukea ja kannustusta. Moni teistä on uskonut minuun enemmän kuin minä itse.
 
Mitä odotat kesältä?
 
Sitä, että voin vuosiin vuosiin pitää t-paitaa päällä. :D Ja sitä, että voin liikkua yleisillä paikoilla häpeämättä kesävaatteissa eikä tarvitse piiloutua vaatteiden alla (niihin mitkä mahtuu päälle). Ja Lontoon reissua. :)
 
Kuinka paljon olet ottanut selvää erilaisista lisäaineista?
 
Pakko myöntää etten ollenkaan. :O 
 
Mitä katsot ensimmäisenä ruokapakkauksen sisältötaulukosta?
 
Hiilareiden määrän. :) Ja sitten protskut ja rasvan. Ja nykyään vielä sen, että onko tuotteeseen lisätty sokeria. 
 
Mitkä (ruokaan liittyvää) kolme asiaa laihduttajan pitää muistaa?
 
Säännölliset ruokailuvälit (ei liian pitkiä taukoja, usea pieni ateria päivässä), monipuolinen ruokavalio (hiilarit, proteiinit, rasvat, kuitu) ja veden juonti.
 
Käytätkö lisäravinteita?
 
Alussa en käyttänyt mitään. Olen aina ollut huono syömään mitään pillereitä. Nyt vasta Superdieetin aikaan ostin lisäravinteita. Käytössä on siis tällä hetkellä C-vitamiini, monivitamiini, vihreä tee, sinkki, magnesium, rasvanpolttokapselit ja omega-3.

 
Jos kyllä, koetko, että lisäravinteista olisi ollut sinulle hyötyä?
 
En oikein osaa sanoa. Ainahan voi uskoa (ja toivoa), että niistä on apua. Mutta uskon, että ilman näitäkin tulokset olisivat varmasti samaa luokkaa kuin nyt. Todennäköisesti jätän nämä pillerit jossain vaiheessa pois.
 
Tulikos niitä hiilareita paljoa syötäväksi?
 
Superdieetissäkö? En tiedä tarkkaa määrää (enkä sitä voisi kertoakkaan), mutta joka aterialla ja välipalalla niitä hiilareita oli. Alkuun hiilareita oli enemmän ja viikko viikolta niitä vähennettiin (Superdieetissä).
 
Oliko aamuaerobiset kuviossa ja jos ei voi käytännön syistä mennä aamulla lenkille, niin haittaako superdieettiä?
 
Joskus oli ja useimmiten ei. Ja ehdottomasti Superdieetillä voi laihtua ilman aerobisiakin. Ja varmasti ilman minkäänlaista liikuntaakin kunhan noudattaa ruokavaliota. :) 
 
Mites aiot jatkaa tästä eteenpäin?
 
No nyt olen Superdieetti Extralla, toinen viikko menossa ja neljä jäljellä. En tiedä tämän jälkeen mitä teen. Todennäköisesti jatkan Sd:n ja Extran ohjeilla jossain muodossa.
 
Onko superdieetistä hyötyä, jos aikoo jatkaa liikuntaa samaan malliin kuin ennen? Tai siis kannattaako superdieetistä maksaa, jos itseltä löytyy jo saliohjelma, ja käy viikoittain 3-5krt ryhmäliikuntatunneilla?
 
No itsehän en ole Superdieetin liikuntapuolta noudattanut ollenkaan. Olen tehnyt omat ohjelmani salilla, ja hyvin on mennyt. :) Varmasti on siis hyötyä. :) 
 
Poikkeaako ruokailuohjeet gfg-ohjeista paljon?
 
Jonkin verran. Gfg oli yleisohje kaikille naisille (ja miehille oma), kun taas Superdieetissä on eri tavoitteille eri ruokavaliot.
 
Paljonko juot vettä päivittäin?
 
Nykyään pyrin juomaan 2-3 litraa. Ennen en juonut edes litraa päivässä. :/

 
Kuinka paljon kasviksia syöt päivittäin?
 
Kasviksia tulee vajaa puolikiloa ja marjat siihen päälle. :) 
 
Mitkä liikuntalajit olisivat hyviä erittäin ylipainoiselle?
 
Uintia monet suosittelevat. Itse olisin siitä tykännyt mutten viitsinyt uimahalliin mennä. Rauhallinen kävely on se millä itse aloitin. :)
 
Mikä motivoi sinua alussa, ettet repsahtanut?
 
Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että tämä blogi.  Olen niin rehellinen, että olen kaikista repsahduksista tänne kirjoittanut. Edelleen kun tekee mieli repsahtaa, mietin että "joudun" siitä kertomaan teille, niin monesti olen sillä jättänyt herkut syömättä. ;)  
 
Kuinka rankka superdieetti on?
 
Itse en kokenut sitä rankkana. Toki se veronsa vaatii sekä aikaa ja paneutumista, mutta itselle ainakin kaiken sen arvoinen. :) 
 
Voiko laihtua ilman liikuntaa?
 
KYLLÄ! :) Tässä yksi esimerkki siitä. Aktiivisemman liikunnan aloitin vasta noin 20 kilon pudotuksen jälkeen. :)

Kuvat: google

8 kommenttia:

 1. Olet tehnyt ihan huikean työn ja on mahtavaa että jaksat sitä matkaa kulkea vieläkin :) tänä päivänä kun alkaa pikkuhiljaa tulla kaiken maailman fitness hypetykset ja kisadietit korvista ja silmistä ulos (blogien muodossa, ei minulla) on ihanaa lukea jonkin blogista niin aidosti kirjoitettuna että haluaa pitää kesällä t-paitaa päällä <3 olet ihana ja niin aito! Keep going!

  VastaaPoista
 2. Ihan huippua, että olet painonpudotuksen myötä voinut lopettaa lääkkeiden käytön (kolesteroli yms.). Miettii et miten moneen asiaan se terveellinen ruokavalio vaikuttaakaan :)

  Mullahan nous paino liten lopettamisen jälkeen varmaan +2 kg, mutta nyt ollaan melkein samassa painossa kun lopettelin liten ja oon jatkanut omillani vähän vapaammalla ruokavaliolla :) Alussa oli olin ihan hukassa ja ekan viikon aikana taisin olla aika turvonnut, mutta oma ns. Loppuelämän ruokavalio on alkanut muokkautumaan. Ehkä pelkäsin sitä etten osaa muka syödä terveellisesti ilman pilkuntarkkaa ohjetta, mutta kun sille antaa vähän ajatusta ni kyllä se lähtee muovautumaan :)

  Musta tuntuu, et mulla on välillä sama ongelma herkkujen kanssa, et kun niitä saa syödä niin sitten syödään ja ollaan tuvonneita kun ilmapallo ja mietitään syytä siihen, että miks piti vetää niin paljon kun on oikeesti paha olo. Nyt oon tällä viikolla syönyt viikolla jäätelön ja pari suklaapalaa (varmaan viime syksynä syönyt viikolla herkkuja) ja ne on riittänyt hyvin makeanhimoon :) Ehkä sitä herkkupäivää odottaa niin paljon, että tulee sokeaksi ja ostaa kärryn täyteen kaikkea mitä on pakko syödä kun on kerran lupa. Otan käyttöön nyt ettei mulla oo herkkupäivää vaan voin syödä esim. Sen 2 palaa suklaa joku päivä jos tekee mieli jos se ehkäsee sitä ettei vedä kaksinkäsin niitä herkkuja vaan nauttii pienistä jutuista :)

  On kyllä niin ihana huomata, että niin monella avautuu silmät ja alkavat syömään terveellisemmin ja huolehtimaan itestään :)

  Tsemppiä extraan ja sun blogia on tosi kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Tea! :) Ihan samoja ajatuksia minäkin päässäni pyörittelen. Saas nähdä miten tästä kuukauden päästä jatkan. :) Tsemppiä sinulle! :)

   Poista
 3. Kyllä blogisi motivoi myös toiseen suuntaan; tulen painossa pikkuisen perässä ilman Superdieettiä, mutta lukemalla blogiasi olen saanut paljon tietoa, ajateltavaa, ja motivaatiota. Tuo lääkkeiden lopettaminen on huikea juttu! Sinä olet kyllä oikein mallipudottaja meille muille! tuutikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuutikki. On niin kiva saada teiltä palautetta ja kannustusta. :)

   Poista
 4. Kiva kuulla näitä sunkin vastauksia. Kasvattaa taas omaa motivaatioo! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivaa viikonloppua sinullekkin! :)

   Poista