30.4.2013

Rahastetaanko karppauksella?

Eilen oli tosiaan odotettu vapaapäivä. Ensinnäkin nukuin piiiitkäään. Voi, että nukkuminen on ihanaa! :D Mutta aamulla heräsin hirveään mahakipuun, muistutus taas että on se aika kuukaudesta. Vaikka olen äärimmäisen iloinen, että olen painonpudotuksen myötä saanut takaisin säännölliset kuukautiset, on ne vaan niin pirun kivuliaat. Särkylääkettä tasaisin väliajoin suuhun, silti kipuja oli.

Olen aikanaan syönyt kuukautiskipuihin e-pillereitä, ja ne auttoivat. Nyt vakaasti mietin niiden syönnin uudelleen aloittamista. Vaikka epäilyttää taas ne sivuvaikutukset. Ja muutenkaan en kroppaani haluaisi mitään ylimääräisiä hormooneja laittaa.
 
Eilisestä tuli kaikesta odotuksesta ja suunnitelmista huolimatta lepopäivä. Ehkä liikunta olisi saattanut helpottaa kipuja mutta ei todella tehnyt mieli niiden kipujen kanssa lähteä ulos tai salille. Kaupassa oli pakko käydä pikaisesti.
Onko kukaan kokeillut? Kaloriton sokeri? Häh! Hinta 8€.
Cittariin oli tullut karppihylly (tai en ole aiemmin hoksannut). Kaikenlaista sieltä löytykin. Karppipasta, -riisi, -leipä.. Mutta aivan sikahintaisia. 50 grammaa pastaa maksaa 5,99€!! Vaikka karppaisin, en ehkä raskisi ostaa ko. tuotteita. Ei tullut tutustuttua näiden ravinto- ja tuotesisältöihin, että kuinka paljon eroaa vastaavasta tavallisesta tuotteesta. Mutta huh huh, kyllä on tuotteet hinnoissaan?!
En koskaa voita mistään mitään. Mutta tällä kertaa kun osallistuin Postin kilpailuun, jossa palkintona karkkia. Ja tietenkin voitto osui kohdalle. ;)
Nyt on sitten houkutuksia kotona. Laitoin ne karkit tuommoiseen purkkiin (ja purkki ehkä pitää piilottaa :D ). Ja tuo purkki ei muuten ollut täynnä, jäi vajaaksi tuosta karkkipussin määrästä. ;) Enkä muuten yhen ainutta karkkia laittanut suuhun. :)

8 kommenttia:

 1. On niihin menkkakipuihin muitakin lääkkeitä tarjolla kuin e-pillereitä ja perus buranaa. Itselläkin on ollut e-pillerit, ei tosin kipujen takia, ja ne itseasiassa päinvastoin lisäsivät kipuja, eivät poistaneet. Kokeilin montaa eri merkkiä ja kaikissa oli jotain vikaa niin lopetin koko pillerit sitten. Yhteen aikaan mulla oli gynen kautta hankitut särkylääkkeet ihan menkkakipuihin. Ne toimi, en muista miksi lopetin niiden käytön, ehkä en vaan jaksanut mennä uusimaan reseptiä tai jotain.. Nyt olis taas tarvetta hankkia, kun maha on niin kipeä että saa kaksinkerroin aina kävellä ja kaikinpuolin tukalaa se oleminen. Onneksi se kipu kestää päivän tai korkeintaan kaksi.

  VastaaPoista
 2. Itsellä käytössä minipillerit juurikin sen takia, että ylipainoa on niin paljon, ettei e-pillereitä voida määrätä. Itselle nämä on sopineet aivan mahtavasti, ei mitään sivuvaikutuksia ja menkat on loppuneet kokonaan! Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohan ei oo millään tasolla hyvä asia että menkat on loppuneet kokonaan, silloin on kyllä jotain vialla.

   Poista
  2. Minipillereihin kuuluu nimenomaan se, että menkat saattavat jäädä kokonaan pois. Se kuuluu näiden pillereiden "sivuvaikutuksiin". Monilla menkat muuttuvat epäsäännöllisiksi tai hyvin niukoiksi, joillaki loppuvat ja joillakin menkat jatkuvat samanlaisina kuin ennen pillereitäkin. Esim. ehkäisykapselissa on sama vaikuttava aine kuin minipillerissä, ja tiedän ihmisiä joilla se on myös lopettanut menkat kokonaan.

   Poista
 3. Mulla kans gyne vaihto minipillereihin 1,5v. sitten kun oli liikaa riskitekijöitä (ikä, paino). Kipuihin oon syöny pillereitä 14-15v. saakka. Minipillerit on auttanu kipuihin (ainakin toistaiseksi) ja puoli vuotta pysy menkat kokonaan poissa, mutta sit alkoivat taas :/ Aika inhaa, koska totuin e-pillereillä pitämään ne poissa (lääkärin suosituksesta, koska kivut on niin pahat että elämänlaatu kärsii ja oon muuten sängyn pohjalla useamman päivän), niin että ne oli vuodessa vain 3-4krt. Mutta ei kai mahda mitään.. Jos kivut pysyy pois niin ok, mutta jos ne tulee takas niin...!!!
  Se huono puoli minipillereissä kyllä on verrattuna e-pillereihin, että mun täydellinen iho alkoi kukkia kuin milläkin teini-ikäisellä!! Oon aina ollu ylpeä mun kauniista ihosta, koska mussa ei pläskinä oo paljoo muuta nättiä ollutkaan ja nyt musta on tullu pizzanaama. Hiemanko ketuttaa!

  VastaaPoista
 4. Moi!

  Mulla olis sulle haaste mun blogissa

  http://mikamikablogi.blogspot.fi/2013/04/ensimmainen-haaste.html

  VastaaPoista
 5. Itse kun aloittelin vasta karppausta, niin päätin netistä tilata sitä karppipastaa. Se ei ollut mitenkään erikoisen makuista, mutta vatsa mulla meni siitä yhtä sekaisin kuin tavallisestakin pastasta, joten on jäänyt aikalailla kaikki pasta nyt ostamatta. Muutama päivä menee vatsalla totutellessa taas pastaan, että se ei ole mulla ollenkaan sellainen "yhden päivän herkku", koska se vatsakipu ei vaan ole sen arvoista. Sitten taas tavalliset pitsat, tortillalätyt tms. ei moista aiheuta, en käsitä miksi.

  VastaaPoista