26.4.2013

Voiko ylipainoinen tuntea itsensä kauniiksi?

Tällä hetkellä koen  suurta myllerrystä aivoissani. Ajatuksia on moneen suuntaan, kun vain kerkeäisi kiireiltä niitä kirjoittamaan asti :) Mietin ja pohdin monia asioita, mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaakin. Otsikon ajatus lähti liikkeelle tänään nauttiessani aurinkoisesta säästä (ikkunan läpi töissä :D ), ja aatoksesta tulevasta kesästä. En valehtelematta muista kuinka monta kesää sitten painoin näin vähän, saati sitä milloin olen kesällä pitänyt muuta vaatetta kuin pitkähihaista puseroa ja pitkiä housuja.
 
En nytkään tunne olevani valmis kesävaatteisiin, siksi kesä jopa vähän pelottaa. Piiloudunko edelleen kesällä vaatteiden alle. Olenhan kuitenkin vielä reilusti ylipainoinen. En ole ollut koskaan hameihmisiä, joten housuilla mennään kesälläkin mutta ehkä olisi kiva pukeutua lyhythihaisiin puseroihin tai jopa hihattomiin. Ja voin väittää, että ihminen kantaa itsensä paremmin ja varmemmin kun vaatteet ovat kantajalle sopivia ja itselle mieluisia. Vai? :)
Vaatteiden lisäksi mietin ihmisen ulkoista kauneutta, niin luonnollisena kuin laitettunakin. Kaikki ihmiset ovat kauniita mutta kuinka moni kokee itsensä kauniiksi? Kuinka moni ylipainoinen kokee itsensä kauniiksi? Arvostan suuresti ylipainoisia, jotka sanovat rehellisesti olevansa omasta mielestä kauniita. Ihailtavaa. Mutta miksi lähtökohtaisesti ylipainoisen pitää tuntea itsensä rumaksi tai ainakin rumemmaksi kuin normaalipainoiset?
 
En voi kieltää, etteikö uusia ihmisiä tavatessa ulkonäkö ole yksi iso asia mihin kiinnitetään ensimmäisenä huomio, ei kukaan ensitapaamisella ole kiinnostunut sisäisestä kauneudesta. Mutta monesti ulkonäkö ja ulkomuoto antaa ennakkokäsityksen tai ennakko-odotuksen ihmisestä. Omasta kokemuksesta voin ainakin sanoa, että jo pelkästään lihavuuden vuoksi monet ihmiset eivät ole halunneet tutustua minuun. Miten he voivat luulla, että olen vaikkapa tylsä, tyhmä tai huonoa seuraa jos olen ylipainoinen? En ole siis tutustumisen arvoinen kokoni vuoksi? Hukkuuko kauniit ylipainoiset normaalipainoisten joukkoon vain pelkästään ison kokonsa vuoksi?
Ulkonäköasioissa itse pidän ruskettuneesta ihosta, se on mielestäni itselläni kauniimman näköistä kuin valkoiset kintut. Olenkin yleensä käynyt muutaman kerran ennen kesää solariumissa. Mutta viime vuosina en ole enää jaksanut kiinnittää siihenkään asiaan huomiota. Ja toisaalta empä olisi edes viitsinyt mennä mihinkään solariumiin, liekkö olisin mahtunut sinne sisäänkään.. Mutta nyt taas tuntuu, että olisi kiva saada vähän väriä pintaan ennen sitä Tallinnan reissua. En tiedä viitsinkö mennä, hävettää edes ajatella mitä muut miettivät. Miksi edes ajattelen näin? Tässäkin kohtaa tulee vain mieleen ajatus, että ei ylipainoisten kannata mihinkään ulkonäköön panostaa..
 
Normaalissa arjessa en hirveästi meikkaa yms. mutta ulos lähtiessä tykkään laittaitua ja tykkäisin pukeutuakkin mutta ennen ei juuri vaatteissa ollut valinnanvaraa. Nykyään onneksi on jo enemmän vaihtoehtoja. :) Monesti kuitenkin on käynyt niin, että laittautuminen on ollut turhaa kun häpeä omaa kokoa ja lihavuutta kohtaan on ollut niin suuri enkä ole kokenut kauniiksi mistään kohtaa. 
 
Kyllähän ylipainoisellakin on oikeus kokea itsensä kauniiksi, oli se sitten tuntemus luonnollisesta kauneudesta tai esim. itsensä korostaminen meikkauksen tai vaatevalintojen avulla. Ja mielestäni jo pelkkä sisäinen kauneus pitäisi saada ihmisen tuntemaan itsensä kauniiksi. :)
Vitsit, pitäisi vaan osata nauttia elämästä eikä tuhlata aikaa tämmöisiin turhanpäiväisiin miettimisiin! Meillä on vain yksi elämä elettävänä, ja siitä yhdestä pitäisi tehdä ainutlaatuinen ja ikimuistoinen! :)
 
Tässäpä taas muutama ajatus sekavana tekstinä. ;) Mitä mieltä te olette näistä asioista?
 

12 kommenttia:

 1. Mun oma rakas ystäväni sanoi, että varmasti ylipaino vaikuttaa siihen, tahtovatko ihmiset tutustua vai ei. Että ennakkoluuloja on. Tavallaan tiesin sen mutta tavallaan se järkytti kans..

  VastaaPoista
 2. Usein ylipainoisissa ihmisissä muut yleensä tosiaan kiinnittää huomiota siihen, että "hitsi toi on lihava" kuin siihen, että ko. Tyypillä on vaikka kauniit hiukset tai istuvat vaatteet. Toisaalta pyöreämmät tyypit on jotenkin aina myös paljon iloisemman näköisiä kuin ruipelot :) ihana teksti muutenkin! Itse en ole ollut kuin hieman ylipainon puolella (mennyt aikamuoto :)))), mut kyl silti oli silloin jo toi fiilis ettei jaksa panostaa ulkonäköön, et "sitten kun olen laiha niin panostan" painonputoomisen myötä on tullut taas sitä intoa pukeutua, laittaa hiuksia ja muutenkin laittaa itseään enemmän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet saanut intoa itsesi ehostamiseen. :) Perässä tullaan. :)

   Poista
 3. http://r3bell.blogspot.fi/2013/04/laskien-puolesta.html Mä kirjottelin tällasen muutama päivä sitten! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Minäpä käyn lukemassa sinun ajatuksia. :)

   Poista
 4. Itsekkin olen miettinyt samoja asioita, vaikka en olekaan bmi:n puolesta ylipainoinen. Silti omaan vähän muodokkaampaan kroppaan ei istu nykyajan kauneusihanteeseen valmistetut vaatteet (kireät ja tiukat, tai varsinkaan pillihousut) niin sitä todella tuntee itsensä rumemmaksi kun yrittää vaan kiskoa niitä päälleen. Pitää löytää ne vaatteet mitkä siihen omaan kroppaan sopii ja kyllä kaikilla on oikeus tuntea itsensä kauniiksi. En ole koskaan itse kokenut olevani hyvän näköinen vaan olisin varmaan mieluiten pitkä ja laiha kuin malli, ja sellainen hyväksyttävämmän oloinen. Kyllähän ne muotivaatteet saattaa näyttää mallinmitoissa olevan ihmisen päällä paremmalta, koska mallit esittelevät ja markkinoivat niitä niinpä ne on mallin mitoille valmistettukin.

  VastaaPoista
 5. Minusta kauneus on kiinni kasvoista ja kaunis on kaunis, oli sitten laiha tai lihava. Toisaalta ainakin itse kuulun niihin lihaviin, joille läskit näkyy naamasta ja olisin varmasti kasvoistakin paremman näköinen laihana. Toisilla taas ei kilot tunnu kertyvän kasvoihin ollenkaan... Mutta hyvin harva ihminen nyt ylipäätään on suoranaisesti kaunis. Sen kyllä allekirjoitan ihan täysin, että ihmiset suhtautuu negatiivisesti ylipainoisiin ihmisiin ja se ylipaino nähdään kaikkein oleellisimpana asiana. Mutta itse taas huomaan joskus ajattelevani, jos jollain ylipainoisella on kauniit kasvot, että miksi tuo ei laihduta, kun on noin kaunis. Aivan kuin sillä olisi vähemmän väliä, jos on ruma joka tapauksessa... Hölmöä, että itsekin sortuu kaikenlaisiin ennakkoluuloihin...

  VastaaPoista
 6. http://tyyliametsastamassa.indiedays.com/2013/04/10/laski-pohtii/
  aiheeseen liittyvää pohdintaa. terveisin tuutikki

  VastaaPoista
 7. Täytyy kyllä sanoa että monikin kohta tekstissä kolahti omalla kohdalla ja kovaa. Itse en tosin viime keväänä ennen valmistujaisiani solkkuun mennessä miettinyt mitä muut ajattelee! :D Mutta juuri tuo laittautumisasiakin on kyllä paikkaansa pitävä. Ei edes tee mieli laittautua, kun tietää että laihat kaverit vieressä ovat kiinnostavampia vaikka jätesäkki yllään. Myös eilen tajusin, että olen monta päivää kulkenut hupparissa, tukka sotkussa ja ilman meikkiä. Tänään kun panostin ulkonäköön vähän enemmän, tuli heti paljon pirteämpi ja itsevarmempi olo! :)

  VastaaPoista
 8. Tuttua tekstiä. Joskus mietin että olisi kiva laittautua, mutta mulle tulee heti olo mitä muut ajattelee tyyliin "mitähän toikin läski tossa yrittää".
  Toisinaan kavereiden kanssa viihteelle mennessä olo on laitettuna peilin edessä ok, mutta kun tapaan kaverit, törmään siihen valitettavaan tosiasiaan että ne on 38-40 kokoisina rotunaisia kun minä näytän koon46 vaatteissani lähinnä ryhävalaalta. Sitten tulee paha mieli. Joten miksi edes vaivautua :D

  Niin ja kiitos kivasta blogista, tulee monesti junamatkalla luettua. Hienosti olet saanut painoa alas.

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti voi!!! Siis miks ei vois täh?!
  Se on tämä media joka on tehnyt ihannenaisesta laihan ja täydellisen kropan. Niinpä niin, kuinkahan moni tietää kuinka paljon kuvia muokataan ennen julkaisua?!
  Tai se että kuinka monen ihanne on oikeasti se superlaiha, supernätti tyyppi?!

  Tiedän todella monta ihanaa pulleaa, kaunista ihmistä!

  Kauneus on katsojan silmisssä todellakin. Täytyy olla todella sairaalloisen lihava että minä ajattelisin ensimmäisenä että onpa lihava ihminen. Toki toisten arvostelijoita löytyy aina, siitä ei pääse mihinkään mutta arvostellaanhan myös kauniita ihmisiä. Minä uskaltautuisin väittämään että ei sitä ekaksi niitä läskejä katsota (ellei sitten ahtaudu paria numeroa liian pieneen vaatteeseen että varmasti makkarat tursuaa joka suuntaan).

  Toiseksi me naiset teemme sen virheen että katsomme itseämme peilistä n 1-2m päästä ja kiinnitämme kriittisiin kohtiin huomiota. Kuinka moni sinua katsoo 1-2m päästä?! sitä kun kävelee n 5m päähän peilistä, voi nähdä itsensä sellaisena kuin useimmat ihmiset näkee sinut.
  Tai jos tekee asiakaspalvelu/kontaksi työtä, silloin voi korostaa silmiään. tai viesä katseen hienoihin korvakoruihin jos ei halua että silmiä tuijotetaan.

  Sehän on sanomattakin selevää että aina on johonkin tyytymätön, eiks vain?! meidän naisten yleinen "vaiva". Miten siis tunnen itseni kauniiksi?! Etsi itsestä ne kivat hyvät puolet joista tykkäät :). korosta, kiinnitä niihin huomiota myös peiliin katsoessa ja unohda ne kriittiset kohdat mitkä ahdistaa. kun itse olet tyytyväinen, säteilee se myös ulospäin.
  Pukeutuminen on todella tärkeä osa.
  Pukeudu vaatteisiin joissa tunnet itsesi kotoisaksi. Hae tietoa (netistä löytyy paljon tietoa, esim: http://www.kappahl.com/fi/products/inspiraatio1/Inspiraatio/Tyyliopas/Loyda-vartalosi/X-VARTALO/) minkä tyyliset vaatteet voisivat sopia vartalollesi.
  Älä pukeudu telttaan äläkä myös liian tiukkoihin vaatteisiin. Häivytä niitä osia joista pidät ja korosta niitä mistä tykkäät :). Älä vertaa itseäsi vaatekaupan mainosmalleihin vaan johonkin realistisempaan, tavalliseen tallajaan jota itse pidät kauniina. harva laihastakaan yltää upeudellaan mallin mittasuhteisiin.

  Tää on aihe joka saa meikäläisen vauhtiin :D, lopetan siis tähä etten kirjoita romaania.

  VastaaPoista