25.5.2013

Go GoFatGo - dieetti

"HS pyysi lihavuustutkijaa arvioimaan viisi muotidieettiä. Vihreää valoa professori Kirsi Pietiläinen näyttää vain laihdutuskuurille, jossa syödään normaalia ruokaa. Erittäin vähäkaloriselle pussikeittodieetille kannattaa ryhtyä vain, jos ylipainoa on reilusti.
 
Jutta Gustafsbergin GoFatGo-dieetti sai hyväksynnän lihavuustutkija, professori Kirsi Pietiläiseltä. "Jutan superdieetin" yksinkertaiseen versioon ei kuulu lisäravinteita tai tv-ohjelmasta tuttua himourheilua. Perinteisempään tapaan koostettu dieetti perustuu viiteen säännöllisesti syötyyn ateriaan. Niihin kuuluu runsaasti kasviksia, marjoja ja vähärasvaista proteiinia sekä kohtuullisesti hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja.
 
Vähäenergisiä VLCD-dieettejä Pietiläinen pitää toimivina ja turvallisina silloin, kun niitä käytetään sairaalan tai terveyskeskuksen seurannassa. Pussidieetit sopivat vain todella ylipainoisille ihmisille laihdutuksen alkusysäykseksi.
 
Tyrmäyksen tutkijalta saavat muodikkaat 5:2-dieetti, Dukanin dieetti sekä laihdutuksen apuvalmiste glukomannaani.
 
Ruualla ei pidä pelata niin, että se on välillä jotain ihan kummallista. Yksipuoliset dieetit ovat myös sosiaalisesti rajoittavia, Pietiläinen sanoo.
 
"Jutan superdieetin" simppelistä versiosta puuttuvat lisäravinteet ja proteiinivalmisteet.

Aamiainen
45 g kaurahiutaleita
100 g rasvatonta raejuustoa
150 g sokeroimatonta mehukeittoa tai 100 g pakastemarjoja
 
Lounas
100 g kanaa tai naudanlihaa (max. 10 % rasvaa) tai kalaa
50 g kananmunanvalkuaista tai 25 g rasvatonta raejuustoa
200 g vihanneksia
10 g oliiviöljyä
 
Välipala
250 g maitorahkaa
100 g pakastemarjoja
 
Päivällinen
100 g kanaa tai naudanlihaa (max. 10 %) tai kalaa
40 g riisiä tai pastaa tai 170 g perunaa
2 viipaletta täysjyväruisleipää
200 g vihanneksia
 
Iltapala
250 g maitorahkaa tai 150 g rasvatonta raejuustoa
150 g sokeroimatonta mehukeittoa tai 100 g pakastemarjoja
 
On todettu, että parhaiten pysyy ruokavalio, joka on lähellä oman maan ja kulttuurin ruokavaliota. Kummallisia ufo-dieettejä ei pysty noudattamaan normaaleissa sosiaalisissa tilanteissa.
 
Tässä dieetissä on säännölliset ateriat ja kaikista ruokaryhmistä aineksia monipuolisesti. Ravintoaineet, proteiinit ja vitamiinit ovat kohdallaan.
 
Tämä dieettiversio on järkevä, käytännöllinen ja toimiva. Tällaistakin ruokavaliota kannattaa tosin pitää vain ajattelutapana, josta voi tehdä variaatioita. Nautinnon ja vaihtelun mahdollisuutta ei pidä poistaa, koska kukaan ei voi pitää juuri tällaisia päiviä seuraavat 50 vuotta." Lähde Helsingin Sanomat.
 
Itse voin lämpimästi suositella tätä. Vaikkei varsinaisesti juuri tästä olekkaan paljoa kokemusta, mutta Superdieetti pohjautuu monelta osin tälle ja siitä taas on kokemuksia. Ja tuloksiakin on tullut. ;)

2 kommenttia:

 1. Tekis mieli melkeen itekki kokeilla tota ruokavaliota! Mutta ihanan motivoiva blogi sulla, tsemppiä oot jo tehny hienon työn :)

  http://theenewbeginning.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! :) Kiitoksia paljon! :)

   Poista