3.8.2013

Sykemittarini

Moni on kysellyt tarkempia tietoja käyttämästäni sykemittarista, joten tässäpä tulee lyhyesti tietoja mittarista. Sykemittari on siis Polarin FT60. Tuolta Polarin sivuilta voit käydä lukemassa viralliset tiedot ja toiminnot, minä kerron tälläin lyhenneltynä omin sanoin. ;)
 
Eli ihan alkuun mittariin syötetään tietysti kellonaika, päivämäärä, omat tiedot (ikä, pituus, paino) jne. Mm. näiden tietojen perusteella mittari tekee henkilökohtaisen harjoitusohjelman.
Henkilökohtaiseen harjoitusohjelmaan vaikuttaa myös kuntotestin tulos, joka kannattaakin tehdä heti. Ja ei, tässä kuntotestissä ei tarvitse hikoilla. Ainoastaan maata selällään liikkumatta muutama minuutti. Näin helppoja kuntotestejä ei taidakkaan olla muualla saatavilla. ;)
Ja sitten vielä valitaan harjoitusohjelma tai tavoite jota lähdet saavuttamaan. Harjoitusohjelmat ovat joko paranna kuntoa tai maksimoi kunto tai pudota painoa. Itselläni on tuo viimeisin.
 
Mittari siis asettaa viikkotavoitteen, jossa on niin aikatavoite kuin kaloritavoitekkin. Tokihan nämä eivät ole mitään absoluuttisen oikeita tavoitteita (kun vain mittarista on kyse) mutta ainakin se on yksi tavoitemittari, jos haluaa asetelle itselleen eri tavoitteita. :)
Harjoitustiedostot - valikosta voit tarkastella jokaisen harjoituskerran tietoja:
Joita ovat harjoituksen vaikutus (tässä kunto & rasvanpolttokyky parantumassa), harjoitukseen käytetty aika, kulutetut kalorit sekä maksimi että keskisyke.
Viikoittaisesta yhteenvedosta näet, oletko päässyt mittarin asettamiin tavoitteisiin.
Lisäksi halutessaan voi viikoittain päivittää painopäiväkirjaa. Itseasissa mittari muistuttaakin päivityksestä, jos sen itse tahattomasti tai tahallaan on unohtanut. :D

Mittari on vesitiivis, joten sen kanssa voi mennä myös uimaan. :)
 
Itse olen ollut tähän tyytyväinen ja kulutuksen yms. seuraaminen on kivaa. Ei kuitenkaan kannata verenmaku suussa pyrkiä koko ajan enemmän ja enemmän - asenteella vaan pitää tätä yhtenä palautteen antajana ja tsempparina. :)
 
Suositushinta mittarille näyttää olevan 165€, mutta varmasti hinta riippuu ostopaikasta.
 
Polarin sivuilla ei näytä enää olevan tätä pinkkiä valikoimassa, mutta ihan kiva violetti on tullut uutena. Jos joku violetista tykkää. :)
 
Jos nousi kysymyksiä mieleen, vastaan mielelläni. :)
 

10 kommenttia:

 1. Mulla sama mittari, ihan ok toiminutkin. Sulla on näköjään toi uudemman mallinen panta. Itsellä on toi vyöte uudempaa mallia (se vanha oli ihan surkee ei toiminut ikinä vaikka huollossa vaihdettiinkin ja lakkas kesken suoritusten löytämästä sykettä). Lähetin on kuitenkin vanhempi. Ihan hyvin se nyt kuitenkin toimii, toisin kuin ennen :)
  Hauska että mulla on eri tavoite kuin sulla (kunnon kohotus) ja mulla oli kans silti suunnilleen sama kaloritavote aina alkuaikoina kuin sulla, mutta treenimäärätavoite oli sillon paljon pienempi ajallisesti :) Nytkin se on pitkän sairastelutauon jäliltä sama kalorikulutustähtäin, mutta aikaa vain noin reilu 3h.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva tietää millä perusteella mittari laskee nuo ajat ja kulutustavoitteet. :)

   Poista
 2. Mulla on myös sama mittari :) Oon ollut tyytyväinen, ja musta vedenkestävyys on ihan huippu ominaisuus, kun itse harrastan satunnaisesti myös uintia ja vesijuoksua :) Yhden ainoan kerran tuo on tehnyt maksimisykkeeseen jonkun ihme piikin, ja väitti sen olleen lenkillä 228 :P Muuten ei mitään valittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki joskus tullut noita sykepiikkejä tai nolla sykettä näyttänyt. :)

   Poista
 3. Onkos tuota sitten helppo käyttää? Tarkoitan lähinnä, että ovatko toiminnot monen napinpainalluksen takana? Itse olen harkinnut sykemittarin ostoa jo pitkään mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielestäni helppo. Paria nappia tarvii vain käyttää. :)

   Poista
 4. Liityin lukijaksi! :) jo pelkästään sun banneri on super motivoiva! (:

  VastaaPoista
 5. Mä kanssa ajattelin että onko tuo monimutkainen käyttää? Että olisko semmonen karvahattumalli parempi tämmöiselle, joka harjoittelee käyttöä?
  Zeta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ei ole monimutkainen. Varmasti kaikki mittarit toimii samoin periaattein. Tietysti tässä voi olla muutama ominaisuus enemmän ja näin ollen vaatii ehkä pari napin painallusta lisää. ;)

   Poista