10.9.2013

Mitä sinulle kuuluu?

Nyt on mennyt aivan liian monta viikkoa matalalentoa. Voin rehellisesti sanoa, että viimeaikaiset syömiset eivät juurikaan poikkea siitä, millä ruokavaliolla näihin kiloihin on tultu. Ja ennenkaikkea niihin tämä tilanne plus 30 kiloa. Tällä menolla en tarvitsisi montaa kuukautta, että tilanne olisi sama kuin reilu vuosi sitten. Haluanko sitä? No en todellakaan!
 
On huvittavaa, että on päiviä jolloin syön järkeviä ja terveellisiä aterioita. Mutta vastapainoksi herkuttelu on ollut sitten jotain järkyttävää. Kamera on pysynyt kaukana niistä, ei kertakaikkiaan ole pokkaa näyttää sitä kaikkea mitä on tullut syötyä..

Aamupalasmoothie. Oikeasti hyvä ja täyttävä mutta tekosyillä jäänyt lähes päivittäin syömättä/juomatta.
Tonnikalasalaatti. Tälläisen teko ei vaadi kuin max viisi minuuttia. Tähän ei voi olla mitään järkevää tekosyytä, miksi ei esim. tälläistä ateriaa kerkeäisi tehdä!
 No, tässä on yksi esimerkki herkuttelusta. Paketillinen keksejä. Kyllä, koko paketti. Kerralla.
Kanasalaatti. Tuo valkosipulioliiviöljy on todella hyvää. Ihan eri tavalla saa ruokiin makuja pelkän normioliiviöljyn sijaan. 
 Rentoutumista ja lisää herkutteluja.
Rauhaa ja syysaurinkoa. :)

Olen edelleen hieman hakusessa, millaisella ruokavaliolla etenen. Nyt kun en oikein ole mitään noudattanut, lipsuminen on näköjään ilmeistä. Ostin nyt kuitenkin Superdieetin kuuden viikon valmennusjakson. Ihan mielenkiinnosta, että onko ruokavaliot yms. paljon muuttuneet. Jonkun verran oli muutosta tullut, ja mietinkin että kokeilisin taas punnita ruuat ja mennä listan mukaan.
 
Jos SD:iin lähden, täytyisi jaksaa panostaa ruokien monipuolisuuteen ja erilaisuuteen. Kyllästymisen riski on suuri, ja sitä kautta epäonnistuminen. No, ohjeita on netti ja Sd:n foorumi täynnä, että ei ainakaan siihen pitäisi kaatua ettei ohjeita ja vinkkejä olisi tarjolla. :)
 
Ja tosiaan parin kuukauden päästä tapahtuu jotain kivaa, mistä olen haaveillut ja tännekkin siitä kirjoittanut. Muistaako kukaan? :) Ja silloin haluaisin olla paljon paremmassa shoppailu- ja matkustuskunnossa. ;)
 
Ja tosiaan, mitä sinulle kuuluu? :)
 

9 kommenttia:

 1. Lontoo?? :D

  Mä tässä itse oon rehellisesti sanoen herkutellu ihan urakalla kanssa, koska odotan edelleen mun projektin alkua. Syön vähän niin kuin varastoon herkkuja, kun pian ei saa ;) Sais alkaa jo kyllä.. En jaksa enää odottaa!

  VastaaPoista
 2. Herkutellut oon minäkin ihan reilusti. Paino on kuitenkin pikkuhiljaa pudonnut, en sitten tiedä onko kaikki aloittamani astangajoogan ansiota, sillä mitään muuta "normista" poikkeavaa ei ole tapahtunut. Itse oon sortunut mm. lihapiirakoihin, ja pakastepizzoja on mennyt ihan järkyttävä määrä -.-

  VastaaPoista
 3. Jotain saman suuntaista täälläkin. Kesän tullessa karkasi terveet ruokailutottumukset ja hyvin käyntiin lähtenyt liikuntaharrastus jonnekin ja tilalle tuli ne herkut ja terassilla istuskelu. Paino ei karannut onneksi ihan hirveästi ja on nyt taas lähtenyt laskuun. Ostin henkilöstöliikunnan kautta jumppakortinkin ja koitan nyt tsempata itseäni liikkumaan. Päivä kerrallaan etenen tässä hommassa tällä hetkellä..

  - Memma

  VastaaPoista
 4. Tässä näkee miten käy kun ei opettele syömään terveellisesti, vaan menee tiukasti jonkun listan mukaan. Silloin syntyy tälläinen dieetti/herkuttelu-kierre, eli kun ei olla dieetillä niin mässätään ja sitten taas kiristellään hampaat irvessä painoa alas kitukuurilla. Suosittelisin lämpimästi kultaista keskitietä, eli normaalia kevyehköä ruokailua viikottaisella herkkupäivällä, ja liikunnan lisäämistä.

  VastaaPoista
 5. Toukokuun viimeisen päivän tavoite tavoitettu vasta syyskuussa eli 90kilon alitus, mutta en tiedä vielä kuinka pysyvä saavutus... eli koko kesä tuntui tältä osin valuvan vähän hukkaan. Olisihan periaatteessa ollut mahdollista jo alittaa 80 kg jos olisin toukokuulla ollut lujempi. Mutta jossittelu on aina jossittelua, ja nyt eletään tätä päivää ja näillä kiloilla. Mutta ehkä se, että paino ei ole päässyt myöskään holtittomasti karkaamaan, on merkki siitä, että joitain hyviä tottumuksia on jäänyt selkäytimeen. On vaikea suoraviivaisesti tunnistaa painonhallinnan vihollisia, kun tuo painon aleneminen ei tapahdu mitenkään suoraviivaisesti, mutta leipähiilihydraatteja epäilen sellaisiksi. tuutikki

  VastaaPoista
 6. Tiedän niin tuon tilanteen ja nuo tunteet.. siitä ei ole helppoa noussut, enkä itse noussutkaan, kun vasta sitten kun olin takaisin maalissa. Mutta onneksi nyt asiat näyttävät paremmilta :)
  Tsemppiä! Kannattaa lopettaa herkuttelu NYT, ennen kuin on liian myöhäistä. Usko mua, et halua palata entiseen.....!

  VastaaPoista
 7. Hei tänne kuuluu ihan loistavaa. 5 kuukautta takana ja -30kiloo ja etiäpäin mennään. mulla on sd käynnissä ja kylästymisestä ei ooo tietookaan vaikka jo toista kertaa vedän sitä :) pudotus saavutukseni palkitsen lähtemällä mieheni kanssa pidennetylle viikonloppu reissulle ihan vain kahdestaan :) Ota ittiäs niskasta kiinni, oot hienosti päässy jo tänne saakka ja tiedän että susta on tähän ! tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 8. Heips!
  Luin jossain vaiheessa blogiasi ihan säännöllisesti.
  Jostain syystä se sitten jäi, mutta nyt tulin kurkkaamaan pitkästä aikaa, koska
  bongasin sinut tuolta SD:n foorumilta :D
  Itsekkin siellä aloitin viime viikon maanantaina, vaikka ennen vannoin että koskaan en millekkään dietille ala vaan yritän saada painon tippumaan terveellisillä elämäntavoilla ja liikunnalla. Koska aloitus aina siirtyi joka päivä päivän eteenpäin, joten SD on itselleni hyvä alku elämänmuutokselle. Tsemppiä!! :)

  Katjan

  VastaaPoista
 9. Täällä kanssa herkut ovat maistuneet viime aikoina ihan liikaa :( Tsemppiä herkuttelukierteen lopettamiseen :)

  VastaaPoista