3.9.2013

Teoriasta käytäntöön?

Tilasin kirjastosta pari teidän suosittelemaa kirjaa. Jos saisi vinkkejä tähän omaan motivaation puutteeseen, laiskuuteen ja pääkopan kanssa taisteluun. Ja lisäksi otin tuon 5:2 - dieettikirjan luettavaksi. 


 
"Syö, paastoa ja elä pidempään! Syö normaalisti 5 päivänä ja noudata paastodieettiä 2 päivänä viikossa. Paastopäivinä naiset keventävät 500 ja miehet 600 kilokaloriin päivässä. Tieteellinen näyttö on vakuuttava: vähentämällä kalorimäärää voit paremmin, elät terveempänä pidempään ja laihdut.
 
5:2-dieetti perustuu paastoamisen elämää pidentävään ja kolesteroliarvoja alentavaan voimaan. Se sopii kaikenikäisille myös pitkäaikaiseen elämäntapamuutokseen. Helpolla ja joustavalla 5:2-dieetillä voit elää normaalisti ilman, että joudut jatkuvasti kieltäytymään ruoasta. Tiedetoimittaja ja lääkäri Michael Mosley elää kuten opettaa. Hän noudattaa 5:2-dieettiä maanantaisin ja torstaisin ja syö muulloin mitä haluaa. Sen avulla aiemmin diabetesriskiryhmään kuulunut Mosley hoikistui, sai hyvät veriarvot ja alemman rasvaprosentin."
 
 
"Onko sinun vaikea hallita syömistäsi? Kärsitkö ahminnasta? Jos perhepitsat, irtokarkkisäkit ja jättisipsipussit aiheuttavat tuskaa, kirja Irti ahminnasta - Kohti tasapainoista suhdetta ruokaan auttaa. Sen käytännölliset ja selkeät harjoitukset palauttavat ahminnaksi karkailevan syömisen hallintaan.
 
Vaikka noin kolme prosenttia aikuisista kamppailee toistuvina ahmintoina ilmenevien syömisongelmien kanssa, terveydenhuollon piiristä on usein vaikea saada asiantuntevaa apua. Elintärkeä ruoka, joka voisi olla ilon ja mielihyvän lähde, muuttuu ruokaa ahmivalle tuskaisen himon ja ahdistuksen aiheuttajaksi. Myös painonhallinta muuttuu painajaiseksi.
 
Irti ahminnasta on itsehoito-ohjelma, joka auttaa saamaan syömisen hallintaan askel askeleelta. Askeleet perustuvat kognitiivis-behavioraaliseen teoriaan, jonka toimivuudesta ahmintahäiriön hoidossa on runsaasti tutkimusnäyttöä. Myös hyväksyvän, tietoisen läsnäolon (mindfulness) menetelmät ovat kirjassa mukana. Opas antaa eväitä myös ahmintoja ylläpitävien tekijöiden muuttamiseen - siihen, miten ahmimishäiriöt voidaan pitää poissa pysyvästi."
 

"Solveig laihtui 168 kiloa. Kennet pystyi lopettamaan kymmenen kahdestatoista käyttämästään lääkkeestä. Epilepsiaa sairastavan lapsen sairauskohtaukset loppuivat yhtäkkiä. Uusia tapauksia tulee ilmi päivittäin ja niitä yhdistää eräs mielenkiintoinen asia: kyseiset henkilöt ovat alkaneet syödä aiempien ravintosuositusten vastaisesti.
 
Tähän asti lääketiede on jättänyt vastaavat kertomukset huomiotta. Nyt alkaa kuitenkin tapahtua jotakin. Yhä useammat laajat tutkimukset osoittavat, että on aika tarkistaa viimeaikaisia suosituksia. Huonompi maku ei ole aiemmin suosittujen kevyttuotteiden ainoa vika, vaan ne ovat myös täynnä lisäaineita. Kevyttuotteet ovat osoittautuneet painon ja terveydenkin kannalta huonoksi valinnaksi.
 
On korkea aika ryhtyä syömään kunnolla. Tämä on vallankumous. Haluatko sinäkin syödä itsesi terveemmäksi? Kirjan loppuosassa on runsaasti vinkkejä ja reseptejä sisältävä opas sekä tavallisimpia kysymyksiä vastauksineen: kaiken mitä tarvitset oman ruokavallankumouksesi käynnistämiseen."
 
Nyt on iltalukemista vähäksi aikaa. :)
 
Haluatteko myöhemmin kuulla mielipiteitäni näistä kirjoista? :)
 

15 kommenttia:

 1. Totta kai haluan kuulla. Mullakin on tuo vinkkaamani Irti ahminnasta tuolla pöydällä odottamassa lukemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkään en ole vielä kerinnyt aloittamaan luku-urakkaa. :)

   Poista
 2. toi dieetti kuullostaa kyllä ihan kivasta, mutta tuntuu ainakin että menisi ruansulatus ihan sekasin ja varmasti ummetusta tulisi.. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaahan siinä olla semmonenkin sivuvaikutus. :)

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä ! Pistinkin heti tuon Irti Ahminnasta varaukseen :)
  Tsemppiä motivaation metsästykseen !

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisia kirjoja :) Hih, äitini on tuota paastoa jo muutaman kerran kokeillutkin :) Itse en tosin jotenkaan pysty kuvitella että jaksaisin opiskella/tehdä töitä noin vähillä kaloreilla - menis makoiluks :) Kerro toki mielipiteitäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehkä itsekkään jaksaisi työskennellä paastopäivinä. Ja silloinhan repsahdusriski on suuri. En uskalla kokeilla. :)

   Poista
 5. Paastoa ei suositella syömishäiriöitä sairastaville tai edes sairastaneille. Ei varmasti tee ahmimisalttiille hyvää paastota ja sen jälkeen "saada lupa syödä mitä haluaa". Opetkaa mieluummin terveellinen ateriarytmi ja vaihtakaa pysyvään ja kunnolliseen ruokavalioon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmasti onkin. Itsellä ei ole tarkoitus ainakaan tässä vaiheessa testata tuota paastodieettiä. Kunhan mielenkiinnosta lueskelen. :)

   Poista
 6. Tuo ruokavallankumous on ihan täysin karppauskirja.

  VastaaPoista
 7. Antti Heikkilän kirjat on myös erittäin hyvää luettavaa! Aloita vaikka Ravinto ja terveys nimisestä opuksesta!

  Ite aion lukea tän kirjan seuraavaks: Gary Taubes:n
  "Miksi me lihomme ja mitä voimme tehdä asialle?"

  VastaaPoista
 8. Yritän lukea ruokavalio kirja, koska olen enemmän painoa. i halua menettää joitakin kiloa

  VastaaPoista