22.11.2013

I ♥ London

Lontoon kuulumisia tulisi tässä nyt tuutin täydeltä. Jos kilometrin verran kuvia ei kiinnosta, skippaa tämä. ;)
 
Lontoo on paikka, jossa olen halunnut käydä pidemmän aikaa. Nyt sitten päätettiin, että perskules varataan lennot ja hotelli ja lähdetään. Muuten sitä tulisi aina vaan siirrettyä. Lentoja ja hotelleja vertailtiin hyvän aikaa ja monilla eri sivuilla. Meille sopivimmat löytyi, lennot SuperSaver - sivulta ja hotelli Hotels.comista. Vertailu kannattaa. Meillä meni lennot yhdellä välilaskulla mutta lentoaika oli yhteensä 5 tuntia. Mutta oli myös semmoisia edullisempia, jossa lennot olisivat kestäneet lähes vuorokauden, sisältäen kentillä oloaikaa tunteja.
Lennot oli ajallaan ja menivät mukavasti. Hieman jännitti koska koneiden välinen vaihtoaika oli vain tunti. Jos olisi sattunut esim. huono sää, ja Suomen kone olisi myöhästynyt. Olisimme luultavasti jääneet Lontoon koneesta kokonaan pois. Mutta kaikki meni hyvin. Lentoyhtiönä oli SAS. 
 
Ostettiin heti Heatrow:n lentokentältä Oyster - matkakortit. Kortin pantti on 5 puntaa (saa takaisin palautettaessa), ja korttiin voi ladata halutun summan rahaa. Kortti käy kaikissa muissa julkisissa kulkuneuvoissa, paitsi kiertoajelubusseissa. Tarvittaessa korttiin saa ladattua lisää rahaa jos sattuu loppumaan. Ja ainakin metroasemilla saa korttia palautettaessa kortin pantin sekä jäljellä olevat rahat takaisin. Eli rahat eivät mene hukkaan vaikka sattuisi lataamaan varalta hieman enemmänkin saldoa kortille. Ja korttihan ei vanhene koskaan eikä sen saldo, joten korttia ei ole pakko palauttaa vaan käyttää sitten seuraavalla kerralla samaa korttia. :)
 
Kortilta lähtee rahan siten, että jos aloitat päivän matkustamiset (Zone 1 - 2) ennen klo 9:30, kortilta veloitetaan enintään 8 puntaa ja tämän jälkeen liikkuminen on ilmaista. Tai jos aloitat kortin käytön klo 9:30 jälkeen, veloitus on max 6,60 puntaa. Suosittelen hankkimaan Oyster - kortin, se on niin kätevä ja halpa tapa matkustaa. Kertamaksuilla matkustaminen tulee paljon kalliimmaksi, jos vähäänkään käyttää julkisia.
 
Hotellina meillä oli Queens Park Hotel. Hotelli sijaitsee Paddingtonin alueella, joka oli rauhallista ja mieluisaa seutua. Tältä alueelta pääsi erittäin hyvin kaupunkiin joko bussilla tai metrolla.
 
Hotellista ei ollut kuvien perusteella suuria odotuksia. Mutta tykkäsimme kovasti. Siistit huoneet, kahdelle ihan sopiva, oma kylpyhuone jossa mahtui liikkumaan, päivittäinen siivous ja ilmainen englantilainen aamupala. Wi-Fi oli maksullinen, 10 puntaa päivä jos halusi ottaa. Hotellista sai myös 5 punnan panttia vastaan lainata adapteria jos ei omaa sattuisi olemaan mukana. 
 
Suosittelen kyllä tätä sijainnin, hinnan ja hyvien kulkuyhteyksien vuoksi. 
Paikallisia herkkuja ja juomia maistelemassa. Perinteiset fish and chipsit ei oikein säväyttänyt. Perusranskalaisia ja aika mautonta kalaa. No, sitä kai se on. :)
Shoppailumahdollisuuksia on joka lähtöön. Niin kalliimpaa kuin edullisempaakin. Primark oli itselle uusi tuttavuus. Ja onhan se valtava pulju. Ainakin tuo Oxford - streetin päässä oleva. Onko kiinnostusta nähdä ostoksia, joita tein? :)
 Buckinghamin palatsi.
 Pitihän se Harrodskin käy tsekkaamassa. Paljon (kallista) tavaraa.
 Sattui mukavasti justiin meidän reissun aikana kun Oxford - streetillä avattiin joulukatu.
Laitoin tähän karttaan vähän osviittaa, miten kartalla sijoittuu paikat missä me käytiin. Paljonhan jäi nähtävää ja koettavaa, mutta ensimmäisellä kerralla ei kaikkea kerkeä. :)

1. Lontoon keskusta
2. Oxford - street (shoppailuparatiisi :D )
3. Meidän hotelli
4. London Eye
5. Big Ben
6. Buckingham Palace

 Hyde Park.
 Lontoossa ja Mäkkärissä?! No, hätä ja nälkä ei lue lakia. :)
 Taksit jäi testaamatta mutta bussit tulivat erittäin tutuiksi. :)
 Jouluisia näyteikkunoita.
 China Town.
 Big Ben.
 London Eye.
Paljon tuli reissun aikana kävelyä. Yleensä liikuttiin bussilla kaupunkiin ja siitä joko kävellen tai bussilla/metrolla seuraavaan paikkaan. Oma suositus on, että kannattaa mennä bussilla tai kävellen, siinä näkee paljon enemmän kuin metrolla. Vaikka metro on nopea ja sitä kannattaa käyttää jos menee jonnekkin pidemmälle, me ei sitä hirveästi käytetty. Joten jäi vielä metrokartta mysteeriksi. ;)
 
Säät suosivat meitä. Ei ollut sitä tunnettua Lontoon sumua, vaan aurinko paistoi lähes joka päivä ja lämmintä oli noin 15 astetta.
 
Kaupunki oli juuri niin makee ja mahtava kuin ajattelinkin. Ensi vuonna varmasti uudelleen. Meillä jäi näkemättä mm. torit ja markkinat, joten niihin haluan ainakin tutustua. Ja monta nähtävyyttäkin jäi odottamaan seuravaa kertaa. Ah, voisin vaikka asua tuolla! :)
 See you later London! :D

Huh, oliko jo liikaa kuvia? ;) Vastailen mielelläni kysymyksiin jos niitä heräsi. :)

17 kommenttia:

  1. Oih Londoni on kyllä ehdottomasti mun must see listalla! Ihania kuvia.

    VastaaPoista
  2. Oih.. tulipa muistot mieleen :) Oli kiva katsella kuvia kotikonnuilta!
    Näytä ihmeessä Primarkin ostoksia! Se on mun luottopaikka :D Kävin tänäkin kesänä. Yleensä tosin ostan sieltä vaan 20 paria legginssejä ja 20 toppia.. joskus alusvaatteitakin. Mutta mies ostaa vaikka mitä. Onhan se halpa paikka :)

    Tuo Oysterin hinta muuten riippuu siitä, että millä Zonella matkustaa... :) ja pelkkä päivittäinen bussien käyttö on huomattavasti halvempaa (n.4-5puntaa /pvä ihan millä tahansa zonella) kun jos sitten käyttäisi tuubia tai junaa...

    Lontoossa on kyllä aina kiva käydä... mutta älä muuta sinne! :D Asuminen siellä ei ole niin kivaa... Itse tyydyn tätä nykyä vain vuosittaisiin visiitteihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ehkä ole hyvä asuinkaupunki. Itse kun tykkään kuitenkin hieman hiljaisemmasta menosta ja kiireettömyydestä. :) Mutta ehdottomasti useiden ja useiden vierailujen paikka. ;)

      Poista
  3. Lontoo on ihana! Itse kävin muutama kuukausi sitten ja ajattelin ensi kesänä mennä uudelleen. Joku viisas on sanonut, että: Kun on kyllästynyt Lontooseen on kyllästynyt elämään.

    VastaaPoista
  4. Mä tahon tonne ! Ja ostokset kiinnostaa ainakin minua ! :) Oliko lontoossa halvempaa kuin suomessa? Noin niinku ruoka ja vaatteet esim? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaa samaa hintaluokkaa mun mielestä. Ainut halpa oli Primark (vaikka sekin kai jotain HenkkaMaukka tasoa). ;)

      Poista
  5. ostospostaus ehdottomasti!:)

    VastaaPoista
  6. Oi, reissukuume vaan kasvaa entisestään! Kiitos kattavasta postauksesta vinkkeineen. Ostopostausta odotellessa ;)

    VastaaPoista
  7. Oi voi, tahtoo myös tonne! Heti miten, ois vaan rahaa ja lomaa ni vois päästäkki :D
    Ihania vinkkejä, kiitti niistä. :)

    VastaaPoista
  8. Ei ollut liikaa kuvia! Lontoo on ihana <3

    Mun ekalla Lontoonreissulla oltiin lähes samassa kohdassa majoittumassa, kuin tekin :D Toisella kerralla sitten vähän kauempana, kun hinta ratkaisi ja hostellia ei seuralaiset halunneet. Pääsispä taas pian tuonne.

    Ostospostaus kiinnostaa minuakin.

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia! Ne nostatti fiiliksen, että pakko päästä sinne pian! Kävin loppukesästä Lontoossa samaisessa hotellissa oltiin. Mekin oltiin ihan tyytyväisiä siihen.

    VastaaPoista
  10. Ai että, vielä pitäis puoltoista kuukautta jaksaa odottaa! Vähän kyllä nyt harmittaa, että meillä jää tänäkin vuonna nuo joulujutut näkemättä, mutta josko jotain uuden vuoden alennusmyyntejä sitten? ;)

    Ihana bloggaus, ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  11. Nostatit reissufiiliksen - meidän työporukalla keväällä Lontoon reissu edessä. Pakko kysyä reissun budjettia.. selvisitkö alle tonnin? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse selvisin alle tonnin. Vaikka ihan itsekkin hämmästelin sitä. ;) Vaikka rahaahan siellä saa palamaan jos niin haluaa, mutta itse lähinnä ostelin vain oikeasti tarpeellista. :)

      Poista
  12. Koskaan en oo Lontoossa käynyt, mutta kovasti tekisi mieli. Pistä ihmeessä ostospostaus. :)

    Lotta

    VastaaPoista
  13. Primark on todella halpa ja se on todella monessa paikassa. Itseni kokoisille ei sieltä hirveästi löydy ostettavaa, mutta miesten neuleita olen ostanut, uimapuvun yms. Lapsille olen ostanut vaikka mitä. Nyt tosin tuntuu, että tulen tiputtamaan tämän 10 kilon lisäksi vielä reippaasti lisää. Sitten minäkin piipahdan itselleni kovin tutussa Lontoossa taas.

    Isoja kokoja löytyy ihan marketista hyvään hinta ja laatusuhteeseen (esim. Tesco).

    VastaaPoista
  14. Oi Lontoo <3 Mulla asuu kummi Lontoon lähellä, joten Lontoossa ja sen lähikaupungeissa tulee vierailtua melkein vuosittain. Nykyisin tulee kyllä käytyä enemmän niissä pienemmissä kaupungeissa, mutta ensi keväänä olis suunnitelmissa käydä taas Lontoossa ihan ajan kanssa :)

    VastaaPoista