7.11.2013

Paino tänään, vko 66

Nämä torstait on toisaalta ahdistavia kun silloin ainakin käyn puntarilla (joskus myös muinakin päivinä). Mutta kuten itsekkin (ja teistä lukijoistakin) olen monesti pohtinut vaakalakkoa. Ettei se pienoinen tai vähän isompikin painonnousu masentaisi tai antaisi syytä ehkä "palkita" huono tulos syömällä. Vaakalakko jättäisi ajatuksen laihdutuksesta taka-alalle. Vai jättäisikö?
 
Itse pelkäisin sitä, että jos en kävisi vaa'alla ollenkaan, paino saattaisi nousta hurjaa tahtia koska edes se kerran viikkoon punnitus ja tulos jäisi pois. Kyllä nämä puolenkin kilon nousut saa jo miettimään, että kannattaisiko jotain tehdä, ettei paino lähde isompaan nousuun. Joten siksi koen, että tämä on toistaiseksi itselle ihan sopiva juttu. Osalla vaa'an piilotus varmasti toimii mutta minulle se voisi toimia juuri päinvastoin.


Paino tänään 101,3 kg.
Viikon painonnnousu +0,5 kg.
Pudotus yhteensä -29,0 kg.

Punaisella ollaan tälläkin viikolla, mutta onneksi ei tuon enempää. :)

Onko kokemuksia vaakalakosta? Oliko hyvä vai huono ratkaisu?

6 kommenttia:

 1. Väittäisin että vaakalakko voi olla jopa huono asia.
  Kun itse aikanaan laihdutin, kävin puntarissa joka perjantai (välillä toki myös muina päivinä, mutta perjantai oli se "virallinen" punnituspäivä) ja kerroin aina silloiselle miehelleni painomuutoksen ja mies piirsi ruutupaperille painokäyrää ja se käyrä oli meidän molempien nähtävissä jääkaapin ovessa :) Oli tosi toimiva juttu, 30 kg lähti painosta pois ja melkein joka viikko miinusta, joskus nollatulos mutta ei ikinä plussaa. Toki siihen vaikutti muutkin asiat, mutta toi viikottainen punnitus ei ainakaan haitannut tai hidastanut painon putoamista.

  -Hanna
  hansuhoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. mitä kaataisi kuukauden vaakatauko?
  Tekisikö se jotakin perumatonta? Muuttaisi ehdottomasti jotakin elämässäsi?
  Yksi kuukausi - yksi kahdestoista osa vuotta. Elämän mittaisessa juoksussa pieni murto-osa.

  Mikä painaa toisessa vaakakupissa? Jatkuva painontarkkailuntuoma varpaaillaanolon tunne - siitä luopuminen? Se että olisikin hetken keveämpi hengittää, ilman että takaraivossa takoo tiettynä viikonpäivänä odottava tuomia - onnistuja tai epäonnistuja? Voisiko ruoka lakata olemasta kilokaloreita ja plussa tai miinuskiloja ja muuttua takaisin tavalliseksi ravinnoksi?
  Ja sitten on se vaihtoehto, että mitää ei tapahdukaan. Päivät jatkaa kulkuaa, maapallo pyörii radallaan. Elämä on sitä samaa - vaa'alla ja ilman.

  Minä rohkaisisin kuukauden vaa'attomuuten, sillä hyvin tiedät jo mitä elämä vaa'an kanssa on.
  Miksei antaisi yhtä kuukautta elämästään rohkeasti toisenlaisille kokeiluille?

  mangosforflamingos.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Vaakalakko onkin mielenkiintoinen asia.. enpä ole koskaan kokeillut! Pitäisikö? Tuntuu, että tämä jatkuva punnitseminen ei auta mitään, välillä tuntuu, että toimii juuri päin vastoin. Ihan kuin jokin uhma- Paino on noussut reippaasti ihan parissa kk:ssa vaikka pääsin tosi hyvään alkuun. Nyt jumii ja hiilarit maistuvat, motivaatio täysin nolla. Painotaulukosta ei mitään hyötyä - on kärsinyt jo inflaation. Mutta vaakalakko.. se voisi olla hyvä idea- kauanko? Jos alat, rupean komppaamaan sinua :-)
  Omenainen

  VastaaPoista
 4. Itsellä ei ole vaa'attomuus toiminut, ei sitten koskaan. Stressaan kuitenkin, kävin siellä tai ei! Olin pitemmällä matkalla (n. 3 viikkoa) ja olin ihan paniikissa kun ei päässyt kerran viikossa vaa'alle, pelkäsin ihan hulluna lihoneeni... Huh, onneksi niin ei ollut, mutta seurasin kroppaa tekemällä narusta itselleni mitan ja tarkkailemalla sitä. Joskus vuosi pari sitten kokeilin myös olla ilman vaakaa, ja silloin huomasin itsessäni ajatusketjun "noh, nyt ei "tarvitse" käydä vaa'alla, niin voin nyt ottaa karkkeja, korjaan sitten ensi viikolla, onhan tässä aikaa ennen kuin tarttee taas mennä", ihan karseeta!! :O

  Olen itsekin miettinyt että pitäisikö taas yrittää olla ilman vaakaa vaikka kaksi viikkoa, sillä kuukausi olisi itselleni liian pitkä aika (vaikka edellinen kommentoija sen huikeasti perustelikin ;) ). Voisi ottaa mittanauhan käyttöön ja jonkin vaatteen, jonka avulla voisi edistystä/takapakkia seurata. Ihmiset toimii niin eri lailla, toiselle toimii vaa'attomuus ja toisille ei!

  Tsemppiä, kyllä se siitä!! :)

  T. Yksi harrastelija

  VastaaPoista
 5. Täällä myös yksi lähes ikuinen laihduttelija pohtii, mitä tehdä vaa'an seuraamisen kanssa. Käydäkö päivittäin, jolloin aiheutuu stressiä vaiko vain kerran viikossa, jolloin taas saa koko ajan miettiä, onko menossa oikeaan suuntaan vai ei? Jotenkin joka aamuinen vaakailu tuo rytmiä, mutta tuntuu, että koko päivä on pilalla jos paino on sama kuin edellisenä aamuna, tai auta armias jos se on enemmän. Jos kävisi vain viikottain, oi sitä onnen päivää, kun huomaakin tiputtaneensa edes jotakin.
  Jos miettii, niin eikait sitä normaalit (painoiset) ihmiset vaa'alla päivittäin käykään, mutta jos on kyse lihavasta, niin onko silloin normaali?:) T. Läski Pantteri http://virvonvarvon.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä! Hienosti olet pudottanut!

  VastaaPoista