26.11.2013

Talvihan se tuli - suksiostoksille?

Ihanaa kun vihdoin ja viimein saatiin lunta. Kyllähän sitä märkää ja loskaa riittikin ihan tarpeeksi asti.
Mietin, että pitäiskö tänä talvena verestää hiihtomuistoja ja hankkia sukset? Viimeisestä hiihtelystä on jo valehtelematta varmasti lähes 15 vuotta. Tykkään hiihdosta mutta kouluajoista jäi kammo pakkohiihtoon. Hiihto taitaa olla myös ihan hyvää liikuntaa? :)
 
Tässähän olisikin tavoitetta tälle talvelle, suksien  hankinta ja kaloreiden kulutus hiihtäen. :) Kuulostaa ihan järkevältä ja mahdolliselta, ainakin omiin korviin. :)

6 kommenttia:

 1. Siitä vaan ostoksille ja suksimaan, kerran luntakin teillä jo on. Täällä on maa vielä ihan mustana. Mulla taitaa olla saman verran ellei jopa kauemmin siitä kun oon viimeksi hiihtäny. Muistelisin, että joskus ala-asteella viimeksi sitä harrastanu koulussa. Mutta joo onhan se hyvä laji ja saa koko kroppa liikettä :)

  VastaaPoista
 2. Kipikapi suksikauppaan. Se on yllättävän mukavaa ;D vaikka monta vuotta olikin traumoja kouluhiihdosta ;D.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli kans kauhee kammo jääny koulun pakkohiihosta. mutta muutama vuosi sitten ostin sukset ja se oli ihan paras juttu. omassa tahissa saat hiihtää ja takaan että hiki tulee ja kaloreita kuluu vaikka hitaampaaki menet. mikä parasta se parantaa todella nopeesti airobista kuntoa. ei muutakun suksiostoksille!! Keväthangilla sielu lepää :)

  VastaaPoista
 4. Hiihto on <3! Kannattaa muistaa siellä suksikaupoilla, että ne luultavasti kysyvät siellä painoa. Muistan edelleen, kuinka noin 12-vuotiaana minulle ostettiin suksia ja yhtäkkiä myyjä kysyikin mun painoa (olin jo silloin ylipainoinen). Oli aivan hirveää sopertaa siinä sitten oikeaa lukemaa. Paino tarvitaan ilmeisesti suksen oikean jäykkyyden varmistamiseksi. :)

  VastaaPoista
 5. Ei ne monissakaan kaupoissa sitä painoa enää kysy. Katsovat vähän minkä kokoluokan tyyppi niitä suksia kysylee ja sitten siellä on ne sellaiset telineen jonka päälle mennään niitä pitoalueita tsekkaamaan, siinä saavat katsottua suksen sopivan pituuden/jäykkyyden kun itse tuleva hiihtäjä seisoo suksien päällä.
  Hiihto on todellista kokovartaloliikuntaa. Jos vertaa tunnin kävelylenkkiä ja tunnin hiihtoa niin kyllä on tehokkuus ja hien määrä ihan eri luokkaa! Ja onhan se hiihto vaan mahtava laji, ja varsinkin sitten kevätauringon paisteessa voi nautiskella ihan tosissaan!
  Voi olisipa täälläkin jo lunta niin että pääsisi hiihtämään! <3
  PS. Itse aloitin hiihtoharrastuksen aktiivisemmin taas viime talvena, sitä ennen monta talvea meni niin että hiihdin 0-3 kertaa talven aikana. Viime talvena sitten jo kerran viikossa ja nyt on kauheat poltteet päästä ladulle, varsinkin kun laihdutusprojektikin on menossa niin hiihto on hyvä laji sitä tukemaan!

  VastaaPoista
 6. Itsellä on myös jäänyt traumoja kouluhiihdosta. Meidät vaan heitettiin suksien päälle, ei edes tarkistettu onko pitoa/luistoa, minkälainen tekniikka yms yms.
  Pari vuotta sitten sain sukset joululahjaksi ja niitä on käytetty luvattoman vähän, mutta tänä vuonna ajattelin hiihtää ainakin sen 200km :)

  VastaaPoista