19.12.2013

Jouluhaaste

Sain Valaasta merenneidoksi - blogin Norma Joelta jouluisen haasteen. Haasteessa vastataan 24:än jouluaiheiseen kysymyksiin. Joten tässäpä tulee minun vastaukseni. :)
 
Parasta joulussa? 
Parasta on rakkaiden ihmisten läsnäolo. Joulu on niitä harvoja hetkiä kun saa viettää aikaa itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Arjen kiireissä tapaamiset ja vierailut tuppaavat liian usein unohtumaan. Sekä jouluruoka. Se on niin hyvää. Kerran vuodessa.
 
Joulumusiikkisi?
Joulumusiikki ei kuulu ihan top10 - lemppareihin, mutta kyllä niitä kuuntelee. Yleensä niitä mitä radiossa soitetaan. Vesa-Matti Loirin Varpunen jouluaamuna on ehkä paras.
 
Tykkäätkö katsoa jouluelokuvia? 
Ei tule juuri katseltua. Lumiukon katson jos satun tv:n ääreen.
 
Mitä ehdottomasti täytyy olla jouluaterialla?
Kinkku, lanttu- ja porkkanalaatikko, graavilohi ja silli, sienisalaatti, rosolli, joululimppu, torttuja ja glögiä. Ja SUKLAAT! Näillä pärjää ne pari joulupäivää. ;)
Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
Nykyään laitan parvekkeella ja sisälle jouluvalot. Muita koristuksia en laittele. Ja jouluvalotkin ovat sellaiset ei niin jouluiset, jotta ei haittaa vaikka olisivat periaatteessa ympäri vuoden. :D Ja valot laitan silloin kun jaksan ja kerkeän. :)

Joulu kotona vai jossain muualla?
Töissä ja kotona. Omasta tahdosta haluan olla joulun töissä. Joulu on töissäkin rauhallista aikaa, ja haluan olla mukana tuomassa jouluiloa sellaisten ihmisten jouluun, joilla ei ole omia omaisia tai läheisiä.

Itsetehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molempia?
Tekisin itse lahjat, jos vain kerkeäisin. Mikä sen mukavampaa kuin saada itsetehty pehmeä tai kova paketti. Hatunnosto niille, jotka vuodesta toiseen ilahduttavat itsetehdyin paketein. Joten omat lahjani tulevat kaupasta.

Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Jep, parvekkeelle ja sisälle.
Joulu oman perheen kanssa vai isommassa porukassa?
Töissä joulu menee isommassa porukassa, mutta kotona lähimpien kesken. Lapsuudessa vietimme joulut suvun kesken, isossa isossa porukassa. Ne onkin niitä parhaimpia joulumuistoja.
 
Onko sinulla joululahjatoivetta?
Yleensä en toivo mitään, varsinkaan jos ei ole mitään akuuttia tarvetta millekään. Ostankin sitten itse ne mitä haluan ja tarvitsen. Seuraavaksi ostoslistalla onkin sukset, josko saisi hiihtoharrastuksen alkamaan sekä uusi objektiivi kameraan.
 
Paras saamasi joululahja?
Kaikki ovat parhaita. Arvostan, että jokaisen lahjan takana on ihminen joka on miettinyt lahjaa. Jotkut lahjat taas ovat sitten enemmän käytössä kuin toiset. 
 
Kamalin saamasi joululahja?
En nyt äkkiseltään muista mitään kamalaa. Joskus ehkä joku on säästänyt väärässä paikassa kun on ostanut halvan konvehtirasian. Phyi kun ne on pahoja! ;)
Kuvaile unelmiesi joulu?
Unelmieni joulussa olisivat paikalla kaikki läheiseni, myös ne jotka ovat jo pilven reunalla. Nauttisimme yhdessä hyvästä jouluruuasta ja rennosta yhdessäolosta. Kirkossa en tykkää käydä mutta joulukirkko tuo oman tunnelman joulun viettoon. Unelmien joulusta kaikille jäisi iloinen muisto ja hymyhuulilla kestäisi pitkään.
 
Mikä on ärsyttävin joululaulu? 
Kaikki on ärsyttäviä liikaa kuunneltuina. ;)
 
Oletko tehnyt jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? 
Kortteja lähetin (myöhässä nekin, hups) ja eilen tein kaikki jouluostokset.
 
Paras joulujuoma? 
Glögi. Ja nimenomaan vaalea glögi. 
 
Oikea joulukuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? 
Oikea kuusi jos näistä valitaan. Mutta tekokuusi on ollut jo monta vuotta. Muutamaan vuoteen on ole laittanut kuusta ollenkaan. Nautin siitäkin töissä ja läheisten luona.
 
Käykö teillä joulupukki? 
Ei käy enää kun pienimmätkin lapset ovat jo sen verran isoja, että usko joulupukkiin on mennyt. Mutta kyllä se vaan isompiakin lapsia jännittää jos pukki käy. Kaikki istuvat hiiren hiljaa paikallaan. :D
Paras joulumuistosi lapsuudesta? 
Iloiset joulut mummolassa. Paljon läheisiä koolla, hyvää ruokaa ja paljon joulupukin tuomia lahjoja.
 
Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän pyjamassa? 
Jos en töissä olisi niin hölläilisin yökkärissä. Toki ruokailujen ja muiden ns. virallisten osuusten aikaan pukeutuminen on parempaa.
 
Peruna-, porkkana-, lanttu- vai bataattilaatikko? 
Porkkana- ja lanttulaatikko. Miksi muuten jotkut syövät jouluna maksalaatikkoa? :O
 
Paras joulusuklaa? 
Maraboun suklaat on hyviä. Fazerin Wiener nougat ja joulusuklaa maistuvat sekä Pandan Juhlapöydän konvehtirasiasta menee lähes kaikki.
 
Joulutortut vai piparit?
Tortut. Torttuja pystyin "ennen vanhaan" syömään lähes pellillisen kokonaan.. Joskus teinkin pieneksi iltapalaksi torttupellillisen itselleni. Huh. Nykyään syön ehkä tortun tai kaksi vuodessa. Pipareista en ole koskaan oikein välittänyt. Mutta nekin menee makeanhimossa. ;)


Haasteen saa tehdä ken haluaa. :)

Kuvat: google.

2 kommenttia:

  1. Meidän jouluun kuuluu myös maksalaatikko. Tässä lienee aika paljon alueellista eroa, että kuuluuko se joulupöytään vai ei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin varmasti onkin. :) Itse kyllä pidän maksalaatikosta mutta ei ole koskaan tullut jouluna sitä syötyä. :)

      Poista