19.3.2014

Ruokaa, Fitbit ja mitähän muuta

Morjens! Mitähän sitä on tullut viime päivän hommattua? Ai niin, koulua ja tenttikirjojen lukua. Siinäpä se minun arki nykyään on. :) On se muuten jännä juttu kuinka opiskelu rasittaa enemmän henkisesti ja työnteko enemmän fyysisesti. Väsymyskin on erilaista. :) Onko kukaan muu huomannut samaa?
 
Tänään oli pidin vapaapäivän, joten alla maanantain ja tiistain koulusapuskat.
Jauhelihapiffit.
Maksaleike. Ja sitä muusiakin, hmm. Päällä jotain sipulimössöä.
 
Aamuisin en edelleenkään ole syönyt aamupalaa, ja päivän ensimmäinen ateria on ollut juuri nuo lounaat. Ja eväitä / välipaloja en ole ottanut mukaan, mutta en ole koulussa ostellut mitään  herkkuja. Paitsi, että tämä on kostautunut sitten yleensä illalla kotiin tullessa kun on nälkä ollut hurjemman puoleinen.. Yritän tehdä parhaani muuttaakseni näitä huonoja tapoja.
 
Kävin muuten maanantaina palauttamassa kuntosalin avaimen. Varmasti yli puoli vuotta maksoin siitä käymättä kertaakaan tänä aikana siellä. Ei ehkä maailman paras ratkaisu mutta näillä mennään. Nyt alkaa jo ulkonakin olemaan hyvät kävely- / pyöräilykelitkin. Kävely on tylsää mutta pyöräilystä pidän. Pitäisi vaan se pyörä saada hankittua. :)
Sain joku aika sitten testaukseen Fitbitiltä (sivu on englanninkielinen, tässä Fitbitin suomenkielinen Facebook - sivu) aktiivisuusrannekkeen, jota olen nyt jonkun aikaa pitänyt kädessä. 
 
Tietoja rannekkeesta:
 
"Fitbit hyvinvointirannekkeen avulla teet helposti kuntoilusta pysyvän elämäntavan. Fitbit on pienikokoinen ja huomaamaton apuri joka tallentaa automaattisesti kaiken liikkumisesi. Fitbit pitää kirjaa kävelemistäsi askelmääristä, polttamistasi kaloreista, kävelemästäsi matkasta, kivutuista rappusista ja jopa yöunistasi.
 
Voit analysoida aktiviteettejasi tai nukkumasi unen laatua mobiilisovelluksella tai tietokoneellasi. Fitbitin ainutlaatuinen sosiaalinen kannustusjärjestelmä kannustaa sinua muuttamaan elämäntapojasi aktiivisemmiksi palkitsemalla suorituksesi ja kehityksesi erilaisilla tunnustuksilla. Voit luonnollisesti jakaa suorituksesi tai tunnustuksesi kavereille tai haastaa heitä esimerkiksi askelkilpailuihin!
 
Fitbit toimii PC ja Mac tietokoneilla sekä listatuilla Bluetooth 4.0/Smart mobiililaitteilla:
 • iPhone 5S
 • iPhone 5
 • iPhone 4S
 • iPad 3 Retina
 • iPad mini
 • iPod touch (5th gen.)
 • Samsung Galaxy S4
 • Samsung Galaxy S III
 • Samsung Galaxy Note II
 • Samsung Galaxy Note 10.1
 • Myös Windows Phone 8 -alustalle löytyy sovellus (beta) Windows Phone Marketista
Tekniset tiedot:
 • Akku: Lithium Polymer, käyttöaika n. 5 vuorokautta
 • Käyttölämpötila: -20°C .. +45°C
 • Säilytyslämpötila: -30°C .. +60°C
 • Suojaus: vesitiivis jopa kymmeneen metriin asti
 • Maksimi käyttökorkeus: 9144 m
 • Rannekkeen ympärysmitta: 161 - 209 mm
 • Rannekkeen leveys: 13.99 mm"
Ylläolevista kuvista näkee mitä tietoja ranneke mm. kerää. Tuossa on minun maanantain lukemat. Ei kovin hyviä lukuja, mutta eipä niitä voi hyviksi koulussa istumalla saadakaan. :) Askelia kuitenkin yli kolmetuhatta, joten se kymppitonnin tavoite ei vaatisi ihan hirveitä määriä kävelyä vaikkapa koulun jälkeen.
 
Ranneke on siis yötä päivää kädessä, joten se kerää tiedot koko vuorokaudelta. Tavoitteet eivät ole pelkkiä urheilusuorituksia, vaan niihin lasketaan kaikki tekeminen ja liikkuminen. Esimerkiksi omat tavoitteeni ovat vuorokaudelle: 10 000 askelta, 2186 kcal, 8,05 km, 30 min. aktiivisia minuutteja. Joten ei ollenkaan pahoja toteutuakseen.
 
Ranneke ilmoittaa, tuossa mustassa kohdassa, päivän aktiivisuuden valoilla. Yksi valo = 25 % tavoitteista saavutettu ja viisi valoa = 100 % tavoitteista saavutettu. Eli kun kaikki valot palaa, voi olla hyvillä mielin. Ei siis tarvitse välttämättä aina koneelta / puhelimesta katsoa, että paljonko tavoitteita on täyttynyt.
 
Onko kellään kokemuksia näistä tai muista aktiivisuusrannekkeista? :)
 
Asiasta kukkaruukkuun, kaupasta tarttui myös muutamia minulle uutuuksia mukaan.
 Munan valkuaisia ja maapähkinälevitettä, sokeroimatonta.
Lisäksi pari itselle vierasta hedelmää (?). Nyt vain pitäisi keksiä käyttökohteita noille. Vinkkejä? :)

12 kommenttia:

 1. Granaattiomenan siemenet salaattiin, hyvää :)

  VastaaPoista
 2. Mitäs sä nyt sitten opiskelet? :)

  Sun kannattais kokeilla jos se aamupala maistuis smoothien muodossa. Smoothie lähtee helposti mukaan ja on kyllä todella täyttävä, kun pistää siihen oikeat ainekset. Mä oon tehny n. 5dl smoothien (menee siihen pinkkiin dietmix-shakeriin kätevästi, eikös sullakin sellanen ollu?) ja sillä pärjään kevyesti lounaaseen asti. Se on helppo ja nopeakin tehdä, jos on aamu-unisen vikaa kuten minussa ;) ja vielä nopeampi kun päräyttää sen illalla valmiiksi ja aamulla sitten vaan nappaa sen jääkaapista. Simples.

  Voi kun mullakin on ikävä Amican alle 3e koululounaita.. Huokaus :D (Koulua ei niinkään..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitoalalla jatketaan eteenpäin. :) Nuo smuutiethan oli mulla pitkään aamupalana ja hyviä olikin. Monesti just tein illalla valmiiksi (aamu-uninen isolla ZZ:lla :D ) ja aamulla vain mukaan ja autossa join naamariin. En tiedä miksi se nyt ois sen vaikeampaa??

   Poista
  2. Eihän se olekaan. Se on vaan viitseliäisyydestä kiinni. Tiedän hyvin kokemuksesta. Mullakin monesti jää syömättä, kun ei sillä hetkellä huvita miettiä mitä syö saati tehdä ruokaa. Ja sit tulee karmee nälkä myöhemmin ja syömättömyys kostautuu. Meidän pitää opetella laittaa se oma hyvinvointi etusijalle ja säännöllinen syöminen kuuluu siihen vaikkei laihduttaiskaan. Jaksaa koulussakin keskittyä paremmin kun kropalla ja aivoilla on polttoainetta. Paluu koulunpenkille tosiaan ottaa koville eri tavalla kuin duuni. Meilläkin lähettiin silloin ekana vuonna ihan hirveellä tahdilla eteenpäin joten otti tosi koville, kun oli ollu melkein 10v. pois koulumaailmasta. Olin ihan tsippi monesti. Tsemppiä siis! :)

   Poista
  3. Joo, onhan tuo melkoista touhua koulussa ollut. Eikä sekään yhtään helpota, että itse vielä nopeutan opintoja käymällä enemmän kursseja kuin muut. :O :) Mutta jospa tässä saisi tämän elämän tasapainoon jossain vaiheessa. :)

   Poista
 3. Paljon tuo ranneke maksaa? Vähän vaikuttaa samantyyliseltä kuin Loop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan samantyyppisiä ovat. Näyttäis maksavan noin 99,90€. :)

   Poista
 4. Paljon maksaa tuo valkuais törppö? :) On pitäny kaupassa katsoa mutta koskaan en muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän maksoi rismassa abauttiarallaa 3,79 € tasan. :)

   Poista
 5. Kokeileppas tämmöstä: http://www.youtube.com/watch?v=oIiwkMnYy3o. Samassa myös silmänruokaa.. ;)

  Terv. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Namilta näytti sekä tekele että tekijä. ;)

   Poista