20.7.2014

Sillisalaatti liian monella kuvalla

Se on kuulkaas terve pitkästä aikaa! :) Tulikin aikamoinen paussi, ja ihan hyvää teki. Kun ei kerkeä/jaksa/halua blogata niin miksi tehdä sitä hammasta purren. Nyt tuntuu, että elämä on hieman rauhoittumaan päin ja aikaa on taas itselle ja tälle elämän mittaiselle projektille.
 
Otsikko ei viittaa siis varsinaiseen sillisalaattiin vaan sekalaiseen postaukseen sekalaisilla kuvilla viimeisten viikkojen varrelta. Toivottavasti ei haittaa. :) Elikkä aloitellaanpa kevyesti kuvilla ja vähemmällä tekstillä.
 Muuttohomma vei mehut ja suurimman osan ajasta muutaman viikon ajan, mutta nyt se on takana! :)
 Kirpparillekin vein paljon tavaraa, vaikka paljon annoin ihan vaan ilman eestä eteenpäin.
Mukavin homma on vielä kesken - sisustaminen, varsinkin kun laitoin lähes kaiken uusiksi. Vaikka ei noiden IKEA:n tavaroiden kokoaminen ole mitään helpointa hommaa. Tuonkin tv - tason kokoamisessa meni 5 tuntia! :D
 
Ruokapuoli on nyt ollut mitä on ollut. Kiire/stressi/väsymys/vi**tus/laiskotus/mitä näitä nyt on, on ollut hyvänä tekosyynä karttaa terveellistä ja järkevää ruokaa. Pääosin.
 Mansikoita, kirsikoita ja vesimelonia.
 Jotain lihapullapyttipannua tms.
 Piffejä.
Lohta.
Mansikoita, mansikoita, mansikoita. Ihanaa kun nyt on saanut jo pitkään kotimaisia, alkukesästä piti tyytyä ulkolaisiin.
 Rosson Quattro Stagioni.
 Mäkkäristä pirtelö.

Jos ruokapuoli on ollut retuperällä niin on myös liikunta. Fitbit kulkee koko ajan ranteessa ja kun tuloksia kattelin, niin olihan siellä ihan mukaviakin päiviä tullut. Ihan huomaamatta. :) Nähtävästi tässäkin pätee se, että kun ei mieti liikkumista tai liikkumattomuutta, tulee sitä tehtyä sitten vähän niin kuin varkain. :)
Tässä siis neljän eri päivän saldoa.
 IKEA:sta tarttui jätskimuotit mukaan. Näihin voisi suunnitella jotkut kivat kevyet kesäherkut.
Olen myös pitkään etsinyt vaniljaa sellaisenaan. Pelkkiä tankoja olen kyllä nähnyt, mutten muita. Mutta nyt löysin tuota pulveria ja vaniljamyllyn. Tykkään lisäillä vaniljaa esim. rahkoihin yms. mutta mielellään ilman sitä sokeria.
 
Olen kuullut, että jotain vaniljapastaa/tahnaa (ei siis sitä makaronia ;) ) on myös olemassa. Tietääkö kukaan mistähän sitä saisi?
Alennusvinkki teille. Sain valita Lux-Caselta puhelimeeni kuoret, ja valitsin ihanan krokokuvioisen nahkakotelon. Tämä on ollut tosi kätevä, varsinkin nyt kesällä, kun ei tarvitse kuljettaa mukana lompakko erikseen vaan tähän menee kortitkin kätevästi. :) Koodilla: JJ20 saat 20 % alennusta, koskee myös jo alennettuja tuotteita. Kannattaa tutustua, valikoimaa on tosi laajasti. :)
Luonnon kukista tehdyn kukkakimpunkin olen tälle kesälle saanut. :)
Suomen kesä on niin .
 
Teitä varmaan kiinnostaa enemmän kuin pusikon lehdet :D , että mitä tälle mun projektille kuuluu.. No, täytyy myöntää että ei hyvää kuulu. Vaa'alla en ole käynyt moneen moneen viikkoon. Ja ihan vain siksi koska en uskalla. Luulen, että kohta (jos ei jo) hättyytellään tämän projektin alkulukuja. Tieto lisää siis tuskaa, ja siksi kai olen vältellyt vaakaa. Mutta kyllä se on pakko kohdata..
 
Pelottaa ja hävettää ihan hirveästi, että viitinkö enää blogata jos/kun paino on taas noussut.. Vaikka näinhän monelle käy ja itsellekin todella monesti, mutta tunne häpeästä ja epäonnistumisesta on niin suuri...
 
Meneekö teillä hyvin? :)

Sisältää mainoslinkkejä.

18 kommenttia:

  1. Olen odotellut postauksiasi ja halunnut kovasti tietää, mitä sinulle kuuluu. Tiedän niiiiin tuon tilanteen, kun hyvin alkanut projekti vain kosahtaa mihin milloinkin ja valtava tehty työ valuu kankkulan kaivoon. Olen pahoillani puolestasi, toivon hartaasti, että uskaltaudut sinne puntarille ja katsot totuutta silmiin ja uudella innolla ryhdyt tavoittelemaan jälleen kevyempää huomista. Olen kokenut nuo tuntemasi tunteet monen monta kertaa, tiedän tasan varmasti mitä on, kun häpeää itseään, inhoaa itseään ja miettii mitä muut ajattelevat.. Vuosi sitten kävin painoni kanssa pohjalla. Niin pohjalla, etten ahdistuksessani nähnyt mitään muuta keinoa tilanteeseen kuin lahduttaminen. Nyt neljäkymmentä kiloa hoikempana ja ensimmäistä kertaa aikuisiällä normaalipainoisena olen vihdoin tyytyväinen itseeni ja uskallan olla ylpeä saavutuksestani. Oloni on aivan huikea ja tämän haluaisin kokevan ihan kaikki ihanat ylipainoiset ihmiset! Nyt täytyy vaan kohdistaa kaikki tarmo saavutetun painon pitämiseen. Summasummaruum -kun minä pystyin tähän, niin tasan varmasti pystyt sinäkin! Armoton määrä tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä takapakki aina tuntuu ikävältä, ja ei tästä niin vain noustakaan taas.. :/ Mutta tahto olisi kova kun vain jaksaisi päästä toteutusvaiheeseen. Ihanaa kun olet päässyt toteuttamaan saavutuksen, johon olet ylpeä. ♥ Mää niin toivon, että minäkin pystyn vielä tähän. ♥

      Poista
  2. We need painokuulumisia! Syteen tai saveen, antaa tulla vain. Minä ainakin tsemppaan sua, kävin miten vain. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylhän minä laitan kunhan uskallan nousta siihen vaa'alle. :) Mutta kiva kun tsemppaajiakin löytyy. :)

      Poista
  3. Ei täälläkään mee hyvin, 7kg ihan sinne alkupään lukemaan, samassa ollaan siis kuin viimeksikin kun tänne sulle jotain kirjottelin :P Karppaus aloitettu taas, ja tällä kertaa oon päättänyt onnistua hiilareiden välttelyssä! Se ei keväällä meinannut onnistua millään, mutta ensimmäinen viikko on mennyt ihan hyvin :) Vaikkei se tosin vaa'alla näykään. Toivon, että liikunnan sarallakin tämä ihme vetelyys loppuu karppauksen myötä, ilman höttöhiilareita on kuitenkin vähän energisempi olo.
    Tsemppiä! Vaaka on pelottava, mut muista että meitä muitakin retkahtajia on, lähetään sitten yhessä alusta liikkeelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kun olet päässyt taas karppauksen makuun. :) Vaaka on pelottava, mutta kertoo totuuden numeroina. Muut totuudethan voi katsoa jo peilistä. :)

      Poista
  4. Believe you can & you're halfway there!

    VastaaPoista
  5. Alkuun haluan sanoa, että älä nyt ota tätä kommenttia mitenkään loukkauksena. Minua kummastuttaa, että kun katson tuota kuvaa päivän kulutuksistasi, ne ovat aina yli 3000 kaloria. Miten paljon sinä oikein syöt jos tuollaisilla kulutuksilla onnistut vielä lihomaan? Tuohon 3000 kaloriin kun saa jo syödä terveellistä ruokaa aika paljon ja jopa herkkujakin. En siis tosiaan halua loukata, vaan olen ihan aidosti ihmeissäni ja toivoisin, että laitat jotain esimerkkejä ruoista ja määristä, mitä syöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo esimerkkipäivät olivat päiviltä, jolloin esim. muutin. Joten silloin tuli askelia ja matkaa käveltyä normaalia enemmän. Voisin tietenkin laittaa teille näytille jonkun peruspäivän lukemat kun en tee yhtään mitään?

      Kalorithan tuon Fitbitin mukaan ovat joka päivä 2000-3000 kcal (vaikken tekisi yhtään mitään) koska se laskee perusaineenvaihdunnan myös.

      Mutta voinhan minä tehdä postauksen päivästä, jolla mennään ruokien osalta reippaasti yli 3000 kcal:in.

      Sekin vielä, että tuollaisia päiviä kuten postaukseen laitoin on ehkä kerran pari kuukaudessa, ja muuten sitten paljon niitä pienimmillä numeroilla, joten ehkä tuollaisena aktiivisena päivänä saatankin gramman jos toisenkin laihtua mutta muut päivä kompensoi ne todella hyvin.

      Tulipa sekavasti kaikkea. :) Kysy lisää jos jäit jotain miettimään. :)

      Poista
  6. Joskus elämässä on niin paljon kaikenlaista. Mullakin kevät oli tosi rasittava ja sitten kesällä, kun tietoisesti yritin päästä rassaaavista asioista (loma yms.) homma vähän karkasi käsistä herkuttelujen suhteen. Mulla tosin sen herkuttelu on suhteellisen pientä, mutta näkyy suht välittömästi painossa.

    Itse kuitenkin huomaan, että kannattaa kirjoittaa omaa blogia ja lukea muiden juttuja. Pysyy nämä oikeesti tärkeät jutut mielessä. Suurin ongelma on se, että käytän tätä samaa konetta yhteen henkisesti rasittavaan juttuun (liittyy duuniin). Pitäisi vaan jotenkin olla katsomatta niitä ikäviä hommia ja keskittyä tähän kivaan juttuun eli painonhallintaan. Luulen, että parhaiten painonhallinta onnistuu, kun siitä tekee kivaa. Näin mä oon päättänyt. Kivaa, tästä tekee sen, kun lukee muiden onnistuvan haasteista huolimatta. Tai sitten se, kun pystyy tsemppaamaan muita.

    Mukavia kesäisiä päiviä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mulla repsahti pahemmin kun "jäin blogista tauolle", ja silloin söin ja söin kun ei ollut kellekään raportointia. Kyllä se vain tämä blogi on ainakin minulle henkireikä ja suuri tsemppari teidän lukijoiden vuoksi. ♥

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin ostaa ihan ruokakaupasta (K-Supermarket). Ei ollut ihan perusleivontahyllyssä vaan jossain etnisellä hyllyllä. Tarkemmin en osaa sanoa. :)

      Poista
  8. Nyt vaan tsemppiä Mariina, älä missään nimessä luovuta vaikka takapakkia olisikin tullut ja lujaa! Sun blogi on ollut tsemppaavin mitä olen lukenut oman painonpudotuksen aikana, ja toivon tosiaan että et luovuta! Teet vaikka niin, että aloitat ihan kokonaan puhtaalta pöydältä ja vaikka kokonaan uuden blogin (laita toki linkki meille) jos tämä ahdistaa. Jätät menneet taa ja aloitat puhtaalta pöydältä , joskus se tekee pelkästään hyvää.

    Tsemppiä, pystyt ihan varmasti! ( Jo esim. se detox-kuurin läpivetäminen kertoo kovasta tahdonvoimasta, itselle tuottaa tuskaa yhden päivän paasto)

    Ja ps. Kannattaa tutustua 5:2 paastoom, helppoa ja toimii!

    -Johanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt tuota 5:2 paastoa, mutta luulen ettei minunkaltaiselleni ole hyvä vaihtoehto. Saattaisi tulla ahmittua sitten aina sen paastotun päivän edestä ja urakalla. Ei kai siitä tietenkään haittaa olisi vaikka kokeilisi sitä. :)

      Poista
  9. Ei mene täälläkään hyvin ei.. Tällä kertaa tekosyyksi keksin, että kun on kesä, niin mitä sitä kesällä laihduttamaan.. Ensi kesäksi sitten taas.. Lomalla keräsin painoa lisää 5 kiloa, että vaikka ei laihduttaisi, niin pitääkö sitä painoa kerätä lisää..?? Huokaus.. t. Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ajatus mulla. Kun en kesäkuntoon päässyt, kesällä ei sitten varmasti laihduteta. Ja samalla kerätään lisää painoa siihen syksyllä alkavaan laihariin.. :/ Sama homma lähes joka vuosi.. Mutta kyllä me tästä noustaan!! :D

      Poista