8.8.2014

Heikko herkkup**se

Facebookissa laitoinkin jo, että mitä kuraa tuli eilen syötyä.. Nälkä, nälkä, nälkä... Silloin ne syömingit menee hunningolle. Ja sehän tässä hauskaa (Not!) onkin, että tiedän tämän ja silti en syö säännöllisin väliajoin!! Arghhh!!


Ja eikä siinä kaikki. Tänään meni sitten unelmatorttua. Palanen, kaksi.. Ei sillä väliä ole, että kuinka monta. Yhteen se ei kuitenkaan jäänyt.


Anteeksi vaan, mutta pakko sanoa perk**e! Vaikka en ole mitenkään terveellisen perikuvallisesti muutenkaan syönyt mutta tämmöiset ylilyönnit ärsyttävät! Mutta kilttinä immeisenä tunnustan nämä teillekin. ;)
 
Pitäis vissiin uskaltaa mennä taas vaa'alle. En ole sitten sen viime kerran käynyt..
 
 

16 kommenttia:

 1. Voi ei :(
  No, kyllä kyllä joskus itsellänikin oli repsahduksia, kyllä niistä aina ohi pääsee! :)
  Tsemppiä ♥
  Itse olen vähän pakkomielteinen ton vaa'an kanssa, käyn joka päivä, joskus useamminkin kuin kerran päivässä... pitäisi pitää viikon väliä itselläni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. ♥

   Itsekin jossain vaiheessa kävin joka päivä, mutta huomasin että kerran viikkoon on parempi. :)

   Poista
 2. Herkuttelua ei kannata kieltää, nyt vaan eteenpäin! Mä kans käyn päivittäin vaa´alla..tarttis rajata se kerran viikossa..Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis opetella kohtuus herkuttelussa niin ei tulisi näitä ylilyöntejä. :)

   Poista
 3. Kirjoitin tämän siihen postaukseen jossa olit vaa'assa käynyt, mutta se oli sen verran vanha teksti, että laitan tähän uusimpaankin.. Olet tosi rohkea kun vaa'alle uskaltauduit ja vielä tuloksen meille kerroit!! Itse en ole noin rohkea. En halua kohdata todellisuutta ja astua vaakaan. Tiedän, että lukema on niin huima, että ahdistuisin täysin jos sen numeroina näkisin. Olen käyttänyt kuumuutta tekosyynä, että ei kykene laihduttamaan ja olen toisin sanoen lihonut lisää kesän aikana. Minä kuitenkin painoin reilu 60 kg muutama vuosi sitten ja nyt paino on yli sadan.. Mikä minua vaivaa?? Miksi olen tehnyt tämän itselleni?? Vihaan itseäni, koska olen niin heikko! Mutta kun elämässä parasta on syöminen ja herkuttelu ja kun se viedään, niin mitä minulle jää.. Tuntuu, että ei jaksa päivästä toiseen kun ei ole tiedossa herkkuja =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se vaaka ahdistaa niin heitä koko vaaka pois. :) Paino tippuu kun sen miettimisen lopettaa, näin mullekin on sanottu. Ja onhan niitä muitakin mittareita kuin vaaka. Vaatteet kertoo jo paljon, kun ne löystyy painoa on pudonnut. :)

   Samassa veneessä ollaan. Heikko olen minäkin. Itse olen ajatellut myös, että jos jätän herkuttelun mitä sitten jää. Mutta vaikka laihduttaa eihän se tarkoita sitä, että ei saisi syödä tai herkutella. Meidän täytyy vain opetella mitä syömme ja kuinka paljon ja kuinka usein. :)

   Kyllä me herkut selätetään ja saadaan itsemme kuntoon. Nyt on huonokausi menossa mutta kyllä me tästä noustaan. ♥

   Poista
 4. Jossain joskus sanottiin että niitä ruokia, mitä syöt nälkäisenä himoitset jatkossakin kun nälkä yllättää. Oli kyse sitten pitsasta tai terveellisestä kotiruoasta. Eli toistoa toistoa ja pikuhiljaa tavaksi asti.

  Ehkä sä lähet tohon laihdutukseen jotenki liian tiukalla asenteella. Itellä on ainaki kaatunu kaikki siihen että kieltoja ja rajotuksia on liikaa. Syötkö varmaasti tarpeeksi hyvänmakusia ruokia? terveellisen ruuan ei tarvi olla yksipuolista ja mautonta. Voithan suunnitella että saat syödä päivittäin jotain hyvää vaikka päivällisen jälkeen. karkkipäivä kerran kaksi viikossa lähtee helposti käsistä kun tieto taas viikon herkuttomuudesta vainoaa. Itselläni joskus auttoi myös pyrkimys siihen että syön terveellisesti, ei mahdollisimman vähäkalorisesti, mikä opetti terveellisten ruokien monipuolisuudesta ja välillä voi tietysti kiinnittää huomiota myös siihen että syö vähäkalorisempia ruokia kuten salaattia. Mielestäni myös vähemmän kevyet ruoat, kuten lasagne ( jos sellainen maistuu) ovat aivan hyviä ruokia kunhan pyrkii täyttämään lautasen suurimmaksi osin salaatilla.

  Ohops tulipa sekavaa tekstiä. Koin vaan hirveää tarvetta kommentoida ja tukea kun itsekin olen omalla alueellani taistellut syömisjuttujen kanssa ja elämän ei kuulu pyöriä vain syömisen ympärillä. Toivottavasti löydät sen kipinän terveelliseen syömiseen, muista että vaikka yksi asia toimii toisella, se ei toimi välttämättä sinulla vaan tunnustele itseäsi ja löydä tavat jotka tekevät sinut ja kehosi onnelliseksi.

  Niin ja paljon paljon tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia hyvistä ajatuksistasi. :)

   Poista
 5. Hui hai, eilinen oli eilen ja nyt on uusi päivä. Ok, meni ehkä överiksi, mutta saman tien paluu ruotuun. Tätä samaa yritän tolkuttaa itsellenikin. Tänään on illalla juhlat ja aion nauttia kaikista herkuista ja huomenna taas paluu "normaaliin" elämään. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä kanssasi, nälkäisenä on vaikea laihduttaa. Itse olen huhtikuusta asti tehnyt ihan uudenlaista elämäntaparemonttia, ei enää kitkutus dieettejä, vaan tavoitteena pysyvä painonhallinta. Syön 6 kertaa päivässä, ateriarytmi on säännöllinen, lautasmalli käytössä, liikuntaa noin 5 kertaa viikossa, kerran viikossa herkuttelupäivä (ja pyrkimys on ettei silloinkaan mitään övereitä) jne. Opetteleminen vanhasta jojoiluelämästä vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta tällä kertaa olen päättynyt onnistua. Laihduttaminen ei tällä tyylillä ole "hokkuspokkus" nopeaa ;), mutta mitä tekee nopealla laihtumisella, jos kohtaa lihoo taas takaisin eikä ole oppinut pysyvää painonhallintaa?

  Oikein paljon tsemppiä sinne ja tänne!!! :-)

  Terveisin Johanna blogista Kilojen viemää (eloajailoa-johanna.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä meille! Hyvälle kuulostaa sinun elämäntaparemontti. :)

   Poista
 7. Samoilla linjoilla muiden kanssa! Tällä kertaa suosittelen ehdottomasti sallivampaa otetta laihdutukseen. Ehkä juuri tuon terveellisyyden kautta kannattaa lähteä, laihtuminen tapahtuu varmasti itsestään kun muistat vain liikkua. Ja pidä se yksi herkkupäivä viikossa, jolloin saat syödä jonkin yhden herkun, ei siis mitään övereitä koska sellainen jää helposti päälle.
  Keskity kaikkeen muuhun hyvään kuin ruokaan elämässäsi. Käy ystävävien kanssa kahvilla, elokuvissa, kasvohoidoissa. Hemmottele itseäsi kaikella muulla kuin ruualla! Opi rakastamaan itseäsi ja ole itsellesi armollinen. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän kyllä.

  Terveisin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevää tekstiä sinultakin, kiitos. :)

   Poista
 8. Mielestäni tekstistäsi tulee mieleen että et ole vielä valmis elämän mittaiseen muutokseen tai et ole urakkasi kanssa tarpeeksi tosissasi.
  Tuntuu että ajatuksesi on lähinnä; äääh mä niin haluaisin laihtuaaa!... mut ei tää yks heseateria haittaa, huomenna en sit syö nii paljoo" Haluat laihtua mutta et kuitenkaan ole ottanut laihtumista elämän tehtäväksesi ja tehdäksesi kaiken sen onnistumiseksi. En tarkoita että herkuista pitäisi kokonaan kieltäytyä mutta kun on tehnyt töitä sen eteen niin herkut ovat ansaittu ja niiden syöminen ei ärsytä ja tule morkkista vaan hyväksyt että nekin kuuluu elämään mutta niiden eteen on tehty töitä. Itse kokenut vuosien varrella lukuisia laihdutusyrityksiä ja jokaisella kerralla sortunut valehtelemaan itselle että kyl mää laihdutan ja haluun laihtuu mut pohjimmillaan ei ole kunnon yritystä ja halua ja kuurit loppuneet siihen. Tällä kerralla olen hyväksynyt että herkkujen eteen tehdään töitä ja ne ansaitaan eikä suunniteltu herkkupäivä sillon tällöin ole ärsyttänyt tai aiheuttanut morkkista.

  Toivottavasti olen väärässä ja olet laihduttamisessa tosissasi mutta tunnistin vain aiemmat omat kokemukset tästä tekstistä. Pysähdy miettimään ja tajua että kyse on tosissaan elämän pituisesta muutoksesta, tuohon ajatukseenkaan ei yhtenä aamuna herätä tai jos herätään niin siihen täytyy herätä myös joka muu aamu. Onnea urakkaan ja toivottavasti onnistut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutulle kuulostaa. Halu on vahva mutta jokin nyt mättää..

   Poista