6.8.2014

Helteinen pyöräilylenkki

Oi vitsit, että pyöräily onkin mukavaa. Olen aina tykännyt pyöräillä, mutta vuosien (ja lihavuuden) saatossa se on vain jäänyt. Mitä nyt muutaman kerran on tullut käytyä spinningissä. Koska salikorttia ei enää ole, mietin että mitä liikuntaa tykkäisin harrastaa. Kävely on tylsää ja juoksemista en voi kuvitellakaan vielä kymmeniin kiloihin, joten pyöräily pätkähti sitten mieleen. :)
 

Aamulla päätin, että tänään testaan uuden pyörän ja lähdinkin päivemmällä ajelemaan. Mutta voitteko kuvitella minkälaisia aloittelijan virheitä tein.. Ensinnäkään en syönyt aamulla mitään (paitsi pari Polly - karkkia) enkä juuri juonutkaan. Plus että en ottanut mitään juomaa mukaan kun lähdin pyöräilemään?!? Enkä tosiaan päässyt kuin pari kilsaa kun tuli jo tosi huono olo. Huh huh. Äkkiä piti löytää paikka mistä sain juotavaa. Hyi, ei enää koskaan tämmöisin virhein liikenteeseen.
 
Alla muutama kuvatus lenkin varrelta. :)


Matkaa kertyi himpun yli 5 kilsaa, aikaa meni tunti pitkällä pysähdyksellä. Joten keskinopeus ei pidä paikkaansa. En ihan noin hiljaa kuitenkaan ajele. ;)


Kävin myös tänään vähän shoppaileen. Mukaan tarttui syksyksi uusia kenkiä, niitähän ei ole koskaan tarpeeksi. :D
 
Vieläkö jaksatte helteitä? ;)
 
 

12 kommenttia:

 1. Moikka!

  Itselläni on ylipainoa, no..paljon. Tällä hetkellä painan 119kg. Haluaisin alkaa pyöräilemään, mutta jotenkin mietin, että kestääkö pyörä painon?

  Mikä pyörä sulla on ja vaikuttaako se kestävältä? :)

  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   oman pyörä tilasin ihan vain Hobby Hallista. Tuntuu kyllä mielestäni ihan tukevalle ja hyvälle ajaa :)

   Poista
 2. Trekit kestää muistaakseni yli 130 kiloon asti. Kannattaa panostaa kunnolliseen pyörään :)

  VastaaPoista
 3. Niin joo ja itse bloggaajalle: hevimmän kuskin kannattaa tarkistaa rengaspaineet suht usein: lötköillä renkailla ajo on paljon rankempaa! Sormlla koittamalla tätä ei huomaa, mutta hyvässä pumpussa on painemittari samassa. SportsTrackerissa on toiminto, joka pysäyttää ajan laskemisen automaattisesti kun nopeus laskee alle 2km/5km tunnissa. Sitä käyttämällä saa todenmukaisempia tuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasinkin että renkaiden paineet oli melko alhaalla. Joten alkuun oli raskaampi polkea. :) Mietin, että ostanko oman "pumpun" vai käynkö huoltsikalla täyttämässä renkaat.

   Poista
 4. Ainakin jossain pyörissä on ilmoitettu käyttäjän maksimipaino. Minulla on kaupunkipyöränä Helkaman Aino ja siinä painoraja on 120 kg.
  Pyöräily on kivaa! Ja kunnon kohenemisen huomaa, kun jaksaakin polkea nopeammin ja ylämäessäkään ei enää tarvitse taluttaa :).
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä mun pyörässä ei ollut painorajaa ilmoitettu mutta hyvin tukevalle tuntui. :) Ja se painohan tästä vaan tippuu koko ajan eiks nii. :D Just se tässä kivaa onkin kun oikeasti huomaa sen kunnon kasvun vaikkapa ihan samaisella pyörälenkillä. :)

   Poista
 5. Mä luulen, että ne vanhanaikaiset mummopyörät kestää hyvin isommankin ihmiset. Nyt tuli kyllä himo saada oma fillari kuntoon.

  Oot varmaan aiemmin jo kertonut, mutta mikä tuo ohjelma sun kännyssä on? Mulla oli toinen puhelin ennen ja siellä oli valmiina vastaava. Nyt pitäisi löytää joku kiva ja mieluiten ilmainen ohjelma mun samsungille, jotta tulisi seurattua edes aikaa ja matkaa. Voisi fillaroida ja kävelyä mä muutenkin vähän jo harrastan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräily on hubaa. :) Itse tykkään enemmän maastopyöristä kuin just näistä ns. mummomalleista. :)

   Sports Tracker on tuo ohjelma. Ja ihan ilmainen (toki maksullinenkin on saatavilla useammilla ominaisuuksilla), suosittelen. Mietin ensin, että ostanko pyörään erillisen mittarin mutta tässä sovelluksessa on kyllä kaikki mitä niissä mittareissakin. :)

   Poista
 6. Upeita kuvia!
  Ja ens kerralla ehkä sitä vähän pöperöä huiviin ja nestetanakkausta ennen liikkeelle lähtöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, uutta objektiivia testailin samalla. :)

   Joo, sen verran tuli huono olo, etten aivan heti lähde samoilla "eväillä" liikkeelle. :D

   Poista
 7. Ihania löytöjä olet tehnyt. Nuo valkoiset conat ovat itsellänikin seuraavaksi ostoslistalla. :) reipasta syksyä! T. Punttia ja Parsakaalia-bloggaaja (aloittanut tosin vasta) pudotettavaa -30kg, joten tsemppiä meille projekteihimme ;)

  VastaaPoista