31.8.2014

Sokeriton syyskuu

Elokuukin pikkuhiljaa taputeltu ja huomenna ollaan jo kai virallisesti syksyssä. :) Hoksasin, että huomenna on paitsi maanantai niin myös syyskuun eka päivä, joten mikä sen mukavampaa kuin skarpata taas (ei sillä, että kaiken pitäisi maanantaina alkaa tai muuttua mutta sattui näin sopivasti :) ). Ja vielä haasteena ajattelin pitää sokerittoman kuukauden.


Miltä kuulostaisi, lähdettekö mukaan?

Tavoitteena siis karsia kaikki sokeri pois niin hyvin kuin mahdollista. Ei mitään karkkeja, pullia, ja yleensäkin kaikki missä on lisättyä sokeria yms. tiedätte kyllä. :)

No, lähdettekö mukaan? ;)


25 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu mukaan yksi karkkiholisti! :DD

  VastaaPoista
 2. Täälä kanssa!:) Jutan Liten voimin lähden syksyä kohti :)

  VastaaPoista
 3. en itse lisää sokeria mihinkään tai syö mitään makeaa (siis sokerista makeaa), mutta kyllä mulla ainakin kaatuisi tää projekti sosiaaliseen syömiseen. en tietenkään esim. bisneslounaalla ota salaattiannokseeni vaikkapa makeaa kastiketta tai kuivahedelmiä, mutta kyllä se on vähän mälsää, jos ei voi syödä soijabolognesea lämpimillä kasviksiaa tai porkkanasosekeittoa siksi, että molempiin lisätään lähes poikkeuksetta ihan turhaan sokeria..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä monissa jutuissa on sokeria eikä kaikkea aina hoksaakaan. Esim. monissa mausteissakin on sokeria, joten tarkkana saa olla. :)

   Poista
 4. Äh.. ei saa tuollaisia kuvia laittaa! :D Nyt mun vasta rupesikin tekemään mieli karkkia! En taida tällä kertaa lähteä mukaan haasteeseen (raskaushimona suklaa :D) mutta tsemppaan kyllä sua! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaappa vaan oliko tuo kulho vielä eilen tuhottava... :D Ainakin osin, ja loput meni roskiin. ;)

   Poista
 5. Tsemppiä sinulle ja muille sokerittomaan kuukauteen! Minä pidin elokuun herkkulakkoa. Ja hyvin piti! (En tosin poistanut ruokavaliosta hedelmiä yms, vain selkeästi valkoista sokeria lisätyt).

  http://liikunnaniloa1.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä hedelmät, marjat yms. on sallittuja. Eihän tässä sais muuten mitään "makeaa" syödä. :D

   Poista
 6. Täällä kerran viikossa herkkupäivä, mutta voin lähteä tuohon mukaan 6/7 päivänä viikossa :). Ja silloin 1/7 tavoitteena se kohtuullinen herkuttelu (se se vasta kunnon haaste onkin itselleni ;D). Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oukki doukki, myönnetty yksi herkkupäivä viikossa. :) Mutta kohtuudella. :D

   Poista
 7. mukana ollaan :) -Tetusa

  VastaaPoista
 8. Mukana ! :)

  VastaaPoista
 9. Olen ollut lähes sokerittomalla dieetillä jo 7kk, eikä sokerittomuus ole minulle enää mikään haaste. Nykyään jo lisään esim. puolukoihin ripauksen sokeria, mutta karkkia tai leivonnaisia en ole syönyt kuukausiin, eikä niitä tee enää edes mieli, joten voin varmaan huoletta jättää tämän haasteen väliin. Tsemppiä kaikille sokerittomaan haasteeseen osallistuville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KORJAAN: olen ollut lähes sokerittomalla dieetillä jo 7 VIIKKOA, en kuukautta, enkä siis ole syönyt makeisia kohta pariin kuukauteen
   :D Menee kuukaudet ja viikot sekaisin!

   Poista
  2. Hei miten mahtavaa! Hieno saavutus. :) Ja eihän se oikeasti tee tiukkaa kunhan vain ensimmäiset päivät pääsee ohi eikä anna pienten mielihalujen lannistaa. :)

   Poista
 10. Hei! Olen uusi lukija, joskin olen silloin tällöin aikaisemminkin käynyt silmäilemässä blogiasi. Käsittääkseni olit laihduttanut jo todella reippaasti, ennen kuin painoa alkoi taas kertymään. En ehdi selata koko blogia läpi..Missä vaiheessa paino alkoi nousta ja mistä syistä tämä mielestäsi johtui? Kysyn ystävällisessä hengessä puhtaasta mielenkiinnosta, sillä itselläni on myös jojoilutaustaa ja usemmankin kerran on tapahtunut niin, että laihduttuani kiloja alkoi taas kertymään ajatuksella "nehän saa parissa päivässä pois". Väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, joo kyllähän sain reilusti yli 30 kiloa pois. Taisi alkaa alamäki joskus vuosi sitten. Luulen, että siinä pieleen kun olin liian tiukka itselleni enkä sallinut lipsumisia. Tai edes suunnitellut herkuttelut eivät onnistuneet vaan syöminen "jäi päälle". En osannut enää katkaista sitä. Ja kilokilolta tuli huonompi olo, mikä taas laittoi syömään koska tunsin epäonnistuneeni.

   Nämä ovat vaikeita asioita, joiden kanssa varmasti painin koko elämäni ajan. Toivottavasti opin jokaisesta virheestä jotain ja pääsen jossain vaiheessa tavoitteeseen. :)

   Tuo ajatus on kyllä niiiiin tuttu.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Pystyn hyvin samaistumaan ajatuksiisi. Tsemppiä sinulle ja minulle ja kaikille samojen asioiden kanssa kamppaileville.:)

   Poista
  3. :) Tsempit meille! :)

   Poista
  4. Uskoisin tämän aiheen olevan kiinnostava lukijoille, ainakin minä haluaisin lukea aiheesta enemmänkin. Ymmärrän kyllä, mikäli et halua aihetta enää muistella ja pyöritellä, mutta se voisi antaa myös paljon apua muille sellaisessa tilanteessa oleville, joilla paino on lähtenyt hitaasti takaisin ylöspäin. Olisi hienoa jos kirjoittaisit aiheesta joskus hieman enemmänkin.

   Poista
  5. Ei tämä mikään arka aihe ole itselle, mielelläni kertoilen aiheesta kun tosiaan moniahan se koskettaa. :) Tehdäänpä juttu kunhan kerkeän. :)

   Poista